Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Írnátok nekem "ütemte...

Anyukák! Írnátok nekem "ütemtervet" a hozzátáplálásról?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy az első napon mivel (gyümi-zöldség)kezdtetek, hogyan és mennyivel folytattátok. HOgyan kombináltátok őket? A kislányom lassan 5hós lesz, tápszeres, kezdenénk a kóstolgatást, de egyenlőre nem látom át ezeket a dolgokat, ezért eléggé bizonytalan vagyok. Házilag készítsek, vagy bébiételt vegyek? A védőnőm sajnos nem ad tanácsokat, nem is látogat minket. Így magam vagyok a dologgal.
2009. jan. 11. 17:53
 1/9 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem előre is megköszönni a segítségeteket. :)
2009. jan. 11. 17:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy új kajcsit 3, de inkább 5 napig kóstoltass vagyis ez idő alatt ne adj neki más újat. Délelőtt/délben adj először újat, hogy ha hasfájást okoz, akkor ne az éjszakába kavarjon be. Gyümiket nyersen szobahőmérsékletűen, zöldégeket párolva vagy főzve kicsit melegebben add.

Mi így csináltuk:

1. nap reggel tej után 1 órával = tízórai 4-5 kanál almalé (alma megmosva, meghámozva, üvegreszelőn lereszelve és átpasszíroztam teaszűrőn, így egy egész sűrű lét kapsz)

2. nap tízórai 10 kanál almalé

3. nap tízórai fél alma lereszelve és összeturmixolva.

4. nap tízórai fél alma lereszelve és összeturmixolva

5. nap tízórai egész alma

6. nap tízórai őszibarack 3-4 kanál + fél alma

7. nap tízórai őszibarack 10 kanál + fél alma

8. nap tízórai őszibarack fél adag (kb 50 g) + fél alma

9. nap tízórai őszi + alma

10. nap tízórai őszi + alma

ebéd (szopi előtt) : 3-4 kanál krumpli (megpárolva, tejjel összeturmixolva ) utálta :)

11. nap tízórai őszi + alma , ebéd 10 kanál krumpli

12. nap tízórai őszi + alma , ebéd egész adag (kb 100 g)

13. nap tízórai őszi + alma, ebéd krumpli + pár kanál sárgarépa összekeverve (megpárolva, turmixolva)

14. nap tízórai őszi + alma, ebéd krumpli + 10 kanál répa

15. nap tízórai őszi + alma, ebéd krupmli + répa

A következő a sütőtök volt nálunk ebédre, aztán a vacsi utáni tejpép. A sütötököt inkább süsd, úgy finomabb. Most jön majd a cékla az ebédhez (krumplival ), majd a banán.

Ha a tápit el akarod hagyni, akkor kajcsi előtt add.

Valahogy így gondoltad?

2009. jan. 11. 18:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elfelejtettem, hogy szerintem a bébiételek is nagyon jók, én az univer alma-őszibarackját kevertem az almához és a sárgarépapüréből is először üvegeset használtam.
2009. jan. 11. 18:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Na hülyeséget írtam, ha el akarod hagyni a tápi, akkor előbb add a főzit (szopinál így kell, gondolom tápszernél is :)
2009. jan. 11. 18:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, épp így gondoltam! :) Így, télen, milyen formában legyen a barack? Bébiételben?
2009. jan. 12. 13:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én bébiételben adom. A kecskemétinek van csak sima barackja, de az cukrozott, ezért én az uiver őszibarack-almáját szoktam hozzákeverni.

Az őszi és alma keverése azért is jó, mert az alma fogja, a barack hajtja a székletet!

2009. jan. 13. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:
a céklát,h adod neki???
2009. jan. 20. 22:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Alaposan megmosom (kefével ) és héjával együtt megfőzöm, kb 1 óra. Meghámozom és feldarabolom. Párolok hozzá krumplit és azzal összeturmixolom. Tejet kell tenni hozzá ( jó a tápszer is) , mert nagyon sűrű.

És imádkozz, hogy ne nagyon köpködje :DDD

2009. jan. 21. 08:17
 9/9 anonim ***** válasza:
De jo
2014. okt. 7. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!