Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, appad a tejem?

Mit csináljak, appad a tejem?

Figyelt kérdés
Mit csináljak? A babóca 3 hónapos múlt,és estére már alig van tejem. Háromszor próbáltam kóstoltani vele tápszert(mildibé1), de nem kellett neki. Mit gondoltok, illetve mit csináljak? Hogy lehet növelni a tej mennyiséget?
2010. nov. 10. 18:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

A következőket tudom ajánlani, érdemes próbálgatni hátha valamelyik bejön:

-tejserkentők: More Milk kapszula, görögszénamag tea (én ezt iszom, szuper tejserkentő!!!én fiam is 3 hós és ez nagyon bejött!), Laktoherb tea és az urtica urens nevű homeo bogyó amiről kérdezd a védőnődet.

- fejés: 7-7-5-5-3-3-1-1 percig fejed hol egyik hol másik mellet, akkor is ha nem jön semmi, a fő az inger!

- meleg vizes tust ráengedi finoman zuhanyozáskor

2010. nov. 10. 18:54
 2/9 A kérdező kommentje:
a fejést azt egy alkalomra érted? Vagy naponta többször a leírtak szerint?
2010. nov. 10. 19:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Én minden szoptatás után fejtem, az előbb leírtak szerint, addig volt is tejcsi, aztán mióta ritkult a fejés:(, már alig van. De a More milch szedésekor látványos volt a mennyiségi növekedés. A folyadékbevitel is fontos, vbár mióta hűvösebb van nem kívánjuk úgy.
2010. nov. 10. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, naponta többszöri alkalomra értettem :)

A görögszénamag tea is nagyon jó, naponta egy csészével iszom és nagyon jó! Az íze nem finom de megéri!

2010. nov. 10. 19:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat...Remélem sikerül.
2010. nov. 10. 19:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajna tejet szaporítani igazán csak fejéssel lehet, ahogy előttem írták. Minden szopi után (4-5 napig éjjel is) fejd ki azt a cicit TELJESEN, amelyikkel kezdte a szopit (ha még csak 1 mellből szív, akkor azt).

Igyál nagyon sokat, és a minőségi étkezés is számít. Tápszert minél később kezded, annál jobb, egyébként én inkább Milumilt adnék, ha már muszáj.

2010. nov. 10. 19:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Estére mindenkinek kevesebb a teje, nekem is az volt/van mégis 20 hónapja szoptatok

Tápszert felejtsd el, ha éhes,akor éjjel úgyis felkel szopni ababád

2010. nov. 10. 19:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálam is a fejés vált be. Plusz napi 3 liter folyadék és minőségi táplálkozás.

Egyébként estére zsírosabb, táplálóbb a tejcsi, így lehet, hogy kevesebbel is jóllakik.

2010. nov. 10. 20:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Tápszer helyett tedd többször mellre, főleg éjszaka. Az éjszakai szopizás nagyon meg tudja növelni a tej mennyiségét, tapasztalat. Az esti-éjszakai tej ráaadásul zsírdúsabb, azaz laktatóbb is, ez a lefejt tejen jól látszik (összehasonlítva a reggelivel, pl).

A görögszénamag-teáról is csak jókat tudok mondani, valamint sokások folyadékot fogyassz, főleg szoptatás közben, és ne aggodalmaskodj, lazulj el, légy nyugodt. Idegesen nem jön a tej.

2010. nov. 10. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!