Kisfiús anyuka "pánikja": fütyivizit hogy zajlik 2 éves korban?
Ikerfiaim most 18 hónaposak. Lassan (1/2 év múlva) aktuális lesz a fütyivizsgálat, hogy zajlik ez, mit tesz az orvos. Rémhírekkel ijesztgettek az ismerősök: kanállal, endoszkóppal, kesztyűvel intézik/ték el a "dolgot" a dokik. Mi igaz ebből?
Saját doki szerint nem kell piszkálni eddig az időpontig, nektek mi a tapasztalatok, véleményetek?

Mondd meg az orvosodnak h saját felelősségedre Te nem akarod h felrántsa neki.(én ezt fogom tenni, bár az én 13 hós fiamnak már félig fel lehet húzni úgy h ő azt észre sem veszi.
A letapadás föllazul magától. Szobatisztaság is sokat segít majd, és a sejtek maguktól föllazulnak.
Ne aggódj. Lehet csak krémet ad rá! Nem minden doki rántja fel a bőrt...nem is értem azokat akik ezt csinálják...

mi 1 évesen voltunk először ilyen viziten, de semmi nem volt, a dokinéni csak megnézte neki, és megpróbálta, hogy meddig jön fel a bőr, csak simán a kezével nyúlt hozzá. Hát semennyire nem jött fel, így azt mondta hogy én itthon morzsolgassam, húzogassam neki picit, mert különben lehet hogy műteni kell majd. Persze nem nagyon hagyja, de 3 hónap alatt már egy icipicit jobb lett, de még nagyon messze vagyunk a végétől.
Teljesen változó egyébként az orvosok véleménye is ez ügyben, ismerősömék kisfiának már 1 éves kor alatt addig rángatta a doki, míg feljött, a gyerek 3 napig üvöltött minden pisinél, de kész, feljött. Tőlünk nyugatabbra meg úgy tudom, hogy a pelenkás kor végéig hozzá sem nyúlnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!