Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdjek aggódni mászás ügyben?

Kezdjek aggódni mászás ügyben?

Figyelt kérdés
Kislányom holnap lesz 8 hónapos. Még nem mászik. Próbál feltérdelni, meg hátrafelé tolatgatni. Ha hason van, egy darabig élvezi, majd hátára fordul. Ülni- állni még nem tud magától. Ha felültetem szépen tartja magát. Van nagy területe a mászáshoz.
2010. okt. 13. 08:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én ugyanezért aggódok. A dokinénink azt mondta, hogy lehet, hogy kihagyja a mászást, és egyből járni fog. Állni már próbál.
2010. okt. 13. 08:15
 2/12 anonim ***** válasza:

Kisfiam 5 hónaposan kúszott, 7 hónaposan felállt, 7,5 hónapos korára már a bútorokba kapaszkodva járt, de csak 8 hónapos korában kezdett el szabályosan mászni.

Ne aggódj, egyáltalán nem biztos, hogy kimarad.

2010. okt. 13. 08:23
 3/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az én hibám, mert mindig elérhető közelségbe tettem a játékait. Meg felültettem, úgy képes fél órát is ellenni egyedül.
2010. okt. 13. 08:30
 4/12 anonim ***** válasza:
szerintem sem biztos, hogy kimarad.Az én lányom a forgolódáson kívül szinte semmit nem csinált, aztán 8,5 hónaposan egy nap alatt megtanult felülni, felállni, és mászni. Sőt azon a napon két alsó foga is kijött. Ne aggódj
2010. okt. 13. 08:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Ösztönözni lehet a mászásra, de 8 hónaposan nem vagytok lemaradva semmiről. Szomszéd kisfiú soha nem volt hasra téve, és csak 11 hónaposan kezdett el mászni. Tudod, közhely, de igaz: minden baba máshogy fejlődik.

Egyébként itt van egy videó, ebben van egy kis mászásra ösztönző mozgásfejlesztés, próbáljátok ki, hátha bejön: http://www.youtube.com/watch?v=nRME1hQuvws&feature=related

2010. okt. 13. 08:33
 6/12 anonim ***** válasza:

9 hónapos koráig csak kúszott a fiam, 10 hóanpos korára olyan gyorsasággal tepert mászva, h alig lehetett utolérni, ekkor már kapaszkodva lépegetett is, a bútorok mellett. Egy éves, már néhány lépést megtesz egyedül, és elengedett kézzel ácsorog, tapsol.

Egyébként egyszerre tanult meg felülni, mászni, felállni.

Nyugodtan ültesd fel, hadd játszon úgy, és bízz benne, hamarosan utol sem fogod érni!

2010. okt. 13. 08:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bátorítást csajok!
2010. okt. 13. 09:03
 8/12 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, hogy "hivatalosan a nagy könyv szerint" 10 hós koráig kell tudniuk mászni! de tudjuk, hogy a babák nem olvasták azt a könyvet, így mindent akkor csinálnak, amikor megérnek rá és akarják is.

ne aggódj! :)

2010. okt. 13. 09:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nincs lemaradva! Az én fiam 8,5 hónaposan állt először négykézlábra, de utána 1 hónapig csak hintázott előre-hátra. 9,5 hónaposan kezdett mászni, 10 hónaposan felállt. Ja, és 9 hónaposan ült fel magától.
2010. okt. 13. 09:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Kislányom előbb felállt, aztán pár nap múlva mászni kezdett, és akkor volt 8 hónapos pont! előtte 1 héttel ült csak fel magától.

szóval azért ő is későn kezdte és kicsit felcserélte a "sorrendet", de nálatok sem baj, ha még nem tudja. lényeg, hogy ő maga jöjjön rá, sokszor olvasom, hogy egy 10 hónapos se ül még vagy mászik. vannak későn érő típusú gyerekek, és az se baj ha előbb feláll stb...

2010. okt. 13. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!