Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a jelei annak, hogy egy...

Mik a jelei annak, hogy egy gyereket vernek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. 1,5 hónapja bölcsis a kisfiam és nagyon aggódom miatta. Napról-napra újabb sérüléseket találok a gyereken, sőt ma ahogy hazaértünk a bölcsiből észrevettem, hogy letört az egyik első fogából egy darab. Nagyon aggódom, hogy esetleg bánthatja valaki a bölcsiben. Látszatra minden rendben van, szívesen megy reggel bölcsiben, abszolút nincs hiszti és akkor is jókedvű, amikor hazahozom. Viszont megfigyeltük, hogy ha itthon valamiért ritkán erélyesebben rászól az apja, akkor azonnal védi a kis kezével a fejét mintha attól tartana, hogy meg fogjuk ütni. Soha nem emeltünk kezet a gyerekre sem én, sem a férjem. Sajnos még csak szavakat mond a kisfiam, így tőle nem tudom megkérdezni. Szerintetek elképzelhető, hogy bántják vagy csak szimplán abból adódik a sok baleset, hogy eleven? Mert itthon is örökmozgó volt, rengeteget rohangált, de mégsem voltak ilyen sérülések a gyereken. Nagyon kétségbe vagyok esve... 2 éves a fiam

2010. okt. 11. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:
a bölcsisnénik mit mondanak? miért nem őket kérdezed?
2010. okt. 11. 18:11
 2/10 anonim ***** válasza:
én számon kérném a gondozónőt szerintem ez nem természetes hogy ti nem bántjátok és kisebb leszidásra kis kezével védi magát nagyon eggyüt érzek veled igy ismeretlenül is majd meg szakad a szivem bele gondolok hogy az én kis fiam ilyen lenne nem is tudom mit kezdenék minedenképp tedd szóvá a bölcsibe ,ha ott nem kapsz értelmes választ vidd gyerek pszihológushoz ha tovább fajulna majd ő kidedríti hogy bántják e vagy sem
2010. okt. 11. 18:13
 3/10 A kérdező kommentje:
A gondozónénik szerint csak eleven és állítják, hogy nem bántja senki. De ezek után nem tudom, hogy mit higgyek. Most is mikor pelust cseréltem láttam, hogy van egy nagyon csúnya karcolás a combján. Mivel hosszúszárú nadrágban van a bölcsiben és a nadrágon nincs sérülés, így csak akkor kerülhetett rá, amikor nem volt rajta a nadrág. Szóval ez elég rossz így. Holnap szerintem a bölcsi vezetőjéhez fordulok, de ez ugye elég kényes terep, mert nem szeretném ha a fiamnak ártanék még inkább azzal, hogy a vezetőhöz fordulok. :-(
2010. okt. 11. 18:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindenképp fordulj hozzá!!! Ez így nem normális!
2010. okt. 11. 18:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ez egy nagyon ingoványos talaj. Nehezen bizonyítható, hogyan szerezte a sérüléseket, hiszen mint tudjuk a gyerekek képesesk magukban, és egymásban is kárt tenni, akár átöltözés alkalmával is. Minden képpen jelezd a vezetőség felé, mit történt a gyerekkel. Otthon dokumentáld magadnak, hogy mikor mit találtál rajta. Súlyosabb esetben látlelet. Ha behúzza a nyakát, összehúzza a testét, az mindenesetre nagyon durva, és feltétlen utána kell járni!! Nemrég volt itt egy kérdés, hogy egy anyuka tanuja volt annak, hogy egy picit bántanak a bölcsiben, és azon vacillált jelentse-e vagy sem. Még aki biztosan tud valamit, az sem biztos, hogy szól :(
2010. okt. 11. 19:04
 6/10 anonim ***** válasza:
2010. okt. 11. 19:08
 7/10 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, hogy elviszem egy szakemberhez a kisfiamat (pszichológus). Ha bántották, akkor annak nyoma kell legyen a kis lelkében. Ha felmerül akár csak a gyanúja is a szakember szerint, hogy bántották, akkor mindenképpen kiveszem a fiamat a bölcsiből. Azt még nem tudom, hogy oldjuk meg anyagilag, de a gyerekem a legfontosabb!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ezek szerint sajnos nem lehetetlen, hogy bántják a piciket a bölcsiben. :-(

2010. okt. 11. 20:20
 8/10 anonim ***** válasza:

szerintem is jegyzetelj és ha tudod otthon dátummal együtt fényképezd is le. Háát ez szörnyű... ilyet még nem is hallottam (szerencsére), ilyen pici gyereket:(

Ha esetleg meg tudod oldani akkor maradj vele otthon pár napig.

2010. okt. 11. 21:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel, fényképezz, jegyzetelj és lépj mindenképpen!!!! Az, hogy a kis kezével védi a fejét, nagyon ijesztő és gyanús. Nagyon sajnálom, bízom benne, hogy nem lehet igaz!
2010. okt. 11. 23:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

19.08-as belinkeltnek én voltam a kérdés feltevője, és egyben a tanú amikor egy gondozó szájon vert egy kicsit a bölcsiben.

Érdekes, mivel szoktatom bent vagyok és az egyik kislány ahogy ugrált, rászólt a gondozó. A szó nem ért persze! Ahogy elindult felé a kislány a feje fölé emelte a kiskezét védekezés képpen. Erre a gondozó néni megjegyezte nevetve, hogy látszik, hogy az anyja is veri otthon!!! Nekem az a sejtésem, hogy inkább ott kap!

Én minden esetre kifaggatom a kicsikém minden nap, már szépen beszél és elmond mindent. Próbáld meg te is beszéltetni a tiéd, és bármit észlelsz, rögtön jelezd! EZT NEM HAGYHATJUK!!!

Itt nagyon rendes a vezető, a szomszédban van az irodája és rögtön ugrik, ha sírást hall. Már arra is gondoltam, hogy nem véletlen!

2010. okt. 13. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!