Leírná valaki pontosan hogyan történik az elválasztás?
Lányom 8.5 hós, leginkább kóstolgat, de anyatejes.
6 hósan kezdtük, és kb ott is tartunk. Még :-)
Nekem ez jött be:
Nincs konkrét rendünk nappal. Egyszerre egy új ételt kapott, amikor a nap folyamán a nyugodtabb állapotban volt. Se nem éhes, se nem álmos, nyűgös...
Ha újat vezettünk be, azt először egyedül kapja, majd valami mással, amit már ismer. Ha nem tetszik neki, akkor később újra kap.
Namármost a pépeset nem igazán eszi, a darabos jobban tetszik neki. Pici puha kockák. Így viszont több fajta zöldség van előtte egyszerre.
Nálunk először szopi van legtöbbször. Így utána szívesebben, nyugodtan tud kóstolgatni. Mivel a szopi száma, mennyisége elég kiegyensúlyozott, nem lesz kevés, az biztos. Pár falat nem csökkent rajta jelentősen. Majd ahogy többet eszik, szép lassan lesz kevesebb. A baba igénye szerint.
jó kanalazást!
Első vagyok, visszaolvastam amit írtam. Szóval:
Először szopi, aztán evés. Általában levekkel szokta kezdeni, vagy hígabb pépekkel, és ahogy szépen, szívesen eszik, lehet egyre sűrűbb. A fogai megjelenésével lehet darabosabb, de nagyon puha, hisz ettől még nem tud igazán rágni, csak tanul.
Ahogy egyre nagyobb mennyiséget eszik, úgy lehet bevezetni új étkezést. Pl először dél körül esztek, (gyümölcs vagy zöldség...), aztán + 1 étkezést raksz délelőttre, ami gyümölcs lesz, és délben marad az ebéd főzeléknek, húsnak....
Ezzel el is megy pár hét, a szopi mennyisége csökken, száma elvileg marad. Így nem szomjas, vagy ha igen akkor először pépes, majd utána szopi, és biztos nem szomjas. Ezt a babád lehet, hogy saját maga eldönti, látod rajta, hogy szereti jobban.
De ha akarsz, adhatsz majd neki vizet - anyatejes babánál igazából nem szükséges.
És így tovább, mindig egy új étkezés, aminek szakkönyvet szerint 2-3 hét a bevezetési ideje, de szerintem a baba étvágy dönt. Lehet hosszabb, rövidebb.
A kor szerint adható tápanyagokat mindig beiktatod a már megszeretett ételekbe. pl-olaj, sajt, joghurt, túró, hús, máj...
Jobb lett? :-)
Szia!
Azt lehet olvasni, hogy 2 hét alatt ki lehet váltani egy szoptatást. Hát, én nem tudom, de nem nagyon hallottam gyakorló anyukáktól ilyet. Az enyém 8 hónapos, de még mindig nem eszik meg egy normál adagot.
A védőnő is azt mondta, amit az előző válaszoló leírt, hogy először szoptatás, aztán evés. Így sokkal tovább fog szopni, és most inkább azt javasolják. Ha vidám, kiegyensúlyozott és jól alszik, akkor a pár kanál főzelék is elég neki a tejjel együtt.
Szia!
Épp most tartok itt... leírnád, hogy ment?
Mi fordítva próbálkozunk, először kóstol, amennyi jólesik és utána szopi, amivel jól is lakik. Így talán gyorsabb lesz. Ha szopi után kínálom, akkor már semmit nem enne, csak játszana, az meg nem elválasztás (szerintem). Ráadásul mi sajnos nem fogunk tudni több évig szopizni egyéb okok miatt, úgyhogy kénytelen lesz megszeretni a rendes kajákat! :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!