Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mondják, hogy normális,...

Miért mondják, hogy normális, mikor NEM AZ?

Figyelt kérdés

3 és fél hónapos (csak anyatejes) kisfiam 4-5-6 naponta kakál ...iszonyatosan sírt tegnap is,végül csak rászántam magam egy glicerines kúpra...5 pelenkát pakolt tele...akkor miért mondják,hogy anyatejesnél normális,hogy akár egy hétig sincs???? Már a sírás kerülget,hogy mindenki ennyivel elintézi :-( Közben meg szenved. Enni se akart előtte és végül kakálás után órákig végre nyugodtan aludt.

Próbáltuk máskor a Laevolac szirupot,de olyan volt,mintha attól jobban görcsölt volna.

Segítsetek,hogy mit tehetnék,mert már nehéz 5-6 naponta hallgatni,hogy szenved. (a szélcsövet már próbáltuk,valószínű,hogy bénák vagyunk,mert azzal nincs "eredmény")

A védőnő,és a doktornő is elintézi annyival,hogy:"anyatejesnél normális"

Kérlek ne írjátok,hogy valóban normális,mert akkor nem lenne 5 pelenkányi anyag egyszerre.

2010. okt. 3. 10:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Probald ki, hogy te eszel szilvat, lekvarkent vagy aszalva. En szerintem azt is kiprobalnam, hogy egy picike darab oszibarackot puresitenek es adnam neki, naponta 1 kiskanallal. Es rendszeresen megmozgatnam a labait, mintha biciklizne. Jobbulast!
2010. okt. 3. 10:47
 2/24 anonim ***** válasza:
85%

Szia sorstárs!

Én tegnap már megelégeltem a várakozást (mert nekem is azt mondták, hogy várjam ki, ha 10 nap, akkor 10 nap). De az én kicsikém is erőlködött, sírt, nyűglődött, nem evett már rendesen, vagy egyből kijött belőle. 6. nap szélcső. Szinte teljesen végig benyomtam, és kínlódás árán, meg persze sírt, mert már elege volt, de 3 pelót raktunk tele. Persze ő is egyből megnyugodott. Szóval én max 3-4 napot fogok várni, és amikor már látom, hogy nyűgi, akkor segítek.

2010. okt. 3. 10:48
 3/24 anonim ***** válasza:
90%

Úgy valóban nem normális, ha kúpozás után ilyen rengeteget kakil. Akkor lenne normális, ha 4-5 naponta, de normális mennyiséget kakilna, mert azt jelentené, hogy nagyon jól hasznosítja a szervezete az anyatejet.

Mivel már 3,5 hónapos, megpróbálhatnál neki adni egy pici cukorral kamillateát vagy esetleg egy kis babáknak való őszibaracklevet. Hátha kicsit lazítana a pociján.

2010. okt. 3. 10:49
 4/24 anonim ***** válasza:
64%
Csinalj neki nagyon enyhe kamillateat, picit aztasd csak, vagy fel percig, segit.
2010. okt. 3. 10:52
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is gond volt egy ideig ez.

A doki hasonlóan vélekedett ahogy nálatok.

Védőnő, meg azt mondta lázmérőzzem. Hát, ez az amit nem tettem meg. Nővérem mesélte, hogy ő csinálta, és kb azt érte el, hogy a fia nem tudott egyedül kakilni.

Végül a megoldás az lett, hogy rengeteg folyadékot ittam, (és iszom most is, pedig már 7 hónapos a fiam) és mindennap ugyanabban az időben többször tornáztattam.

Így elértük azt, hogy minden reggel egyedül kakilt. Igaz volt, hogy a lábát fel kellett tolnom a pocakjához, mikor nyomott, de ügyesen megoldotta.

Azóta is mindennap van kaki, egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy egy anyatejes babánál normális az, hogy nem kakil napokig.

Miért lenne az? Egy az egybe úgysem tudja feldolgozni a bevitt tejcsit a szervezete... vagy ha mégis, akkor miért van az, hogy utána 3-4-5 adagja távozik? ...

2010. okt. 3. 10:53
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Én már öreg róka vagyok, az én lányom 26 éves.Annak idején nekünk is voltak ilyen gondjaink.A herbáriában lehet kapni emésztésre babáknak teát. Azt itattam vele, és megoldódott a probléma.
2010. okt. 3. 10:58
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

10:48 A szélcsövet majdnem TELJESEN benyomtad? Az kb. 10 cm... te jó ég, ezt nem szabad, nem erre való. Azért van, hogy max. 1-1.5 cm-re told be és MOZGASD! A végbél falát kell ingerelni, nem a vastagbelet. Húú, ezt ne csináld többször így!!!

eü-s

2010. okt. 3. 11:10
 8/24 anonim ***** válasza:
3%

Uram isten-.-"Anyuka létedre rohadt sok eszed van!

Doki azt mondta nekem"maga minden nap jár wc-re,nem?Na,akkor a gyereknek is kell" Lázmérőzd!És tornáztasd a lábát,picit feltolod a pocijához!Hámozott parit kimagozod megfőzöd és éhgyomorra meg cukros kamillatea,de se banán,se almát,mert megfogja a székletét és olyan bébi ételt ne adj,amiben rizs van,mert az is megfogja.Bébi desszert,de olyat,amiben szilva van!Tamarint mondtam volna,de még azt nem lehet!

Itt az internet,ott vannak a baba magazinok,nem hiszem el,h bárki is ezt mondta volna,h normális!Hihetetlen...

anyuka létedre,kicsit feltalálhatnád magad.

Ja és minden nap 2x próbálkozz és lázmérőzd meg!!!!!!Adj neki ingert!!!!

2010. okt. 3. 11:14
 9/24 anonim ***** válasza:
Én lázmérőztem az bevállt nálunk!Még ánizs teát adtam neki!!
2010. okt. 3. 11:21
 10/24 anonim ***** válasza:
67%
3,5 hónapos babának még ne adj gyümölcsöt enni! A kamillatea nálunk is segített. Meg a torna, bár attól nem kakilt, csak pukizott. Nekem azt is mondta a doki, hogy végszükség esetén, néha lehet lázmérőzni, de ne túl sűrűn. Végülis, amikor beteg, akkor is bedugod neki a lázmérőt napi többször is, nem? Na, nekünk attól mindig nagyon sok kaki volt, pedig nem is az a cél.
2010. okt. 3. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!