Lázas a 13 hós babám, kúpot kapott 1 órája. Nemsokára mérem újra, ha nem megy le hűtőfürdőt alkalmaznék. Ha akkor sem megy lejjebb, mikor ismételjem meg a hűtőfürdőt?
Szia!
Ha nem megy le a láza 2 óra múlva lehet neki adni másik lázcsillapít.Azért írtam hogy (másik)ne kúp legyen hanem más!
Engem a Heim Pálban világosítottak fel,hogy magas láznál 2 óránként lehet 2 különböző hatóanyag tartalmú lázcsillapítót adni felváltva.
Szerintem várd meg a 2 órát a kúptól számítva,és adjál valami másmilyet is(nem tudom ha kúpot adtál most adhatsz Nurofent,vagy Panadol szirupot)ha társas házban laksz tán van valakinek,de van éjjel nappal nyitvatartó patika.....
Én csak ezek után csinálnék hűtőfürdőt,ha nem megy le.Az első kúptól ne várj csodákat....
Én egy kíméletesebb módszert ajánlanék,mert a kisfiunk egy hűtőfürdőtől egy időre igencsak félt a fürdéstő,ordított mert megmaradt az emlék (pedig imádja a vizet)
Szintén Heim Pálban mondták vetkőztessem le pelusra,és tetőtöl talpig jó szorosan tekerjem körbe a testét langyosnál kicsit hidegebb vizes fürdőlepedővel,hagyjam rajta 10percig,majd csere egy másikkal újjabb 10perc,összesen 3szor kell cserélni,ettől 100%osan lemegy!Kisfiam elaludt közben,úgy lenyugodott lehült tőle,és jó,mert ő fekhet közben pihenhetés te úgy is megtudod csinálni neki.
És nálunk bevált,az egész éjszakát át tudta aludni pedig a fogzás miatt 3 napig 39volt a láza.
Sok sikert,és jobbulást!!
Másodiknak köszi, de már megvolt a fürdő, ahogy írtam is levitte. Most ivott jó sokat. Remélem hamar elalszik. Most mást nem adok már neki. Éjjel ha gond lesz kap Panadol baby szirupot, az van itthon.
Azt én is hallottam már, hogy legyen itthon 2 féle lázcsillapító, akkor gondolom így jó, hogy az egyik kúp, a másik szirup, nem?
Szia második vagyok.
Igen jó a szirup,a lényeg hogy a hatóanyag legyen más.
Nekünk szirup,kúp és nurofen van így már felkészülve a rossz lázas betegségekre...
Jobbulást a kicsinek!!
23:09 től kérdezném hogy nála nem késő este lassan már már éjjel van??
Tán azért próbálta csillapítani a lázat.
Ja és én sem hagynám szívesen lázban a gyermekem,és igen!
A 38.5 már láz,felnőttnél is,nem csak kisgyermeknél.
Helyesn tette a hűtőfürdőt.
Ha pihenhet nyugodtan a gyermek miért nem tegye??Ez a dolga és jól csinálja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.08 vagyok
felnőttnél megy el a 38.5, de kisgyereknél az már sok. akkor teszi jól a szülő, ha a hőemelkedést nem csillapítja, de a lázat igenis kell csillapítani. a 40 már felnőttnél is életveszélyesnek minősül, kisgyereknél ez az érték alacsonyabb. helyesen tette a hűtőfürdőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!