Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen érvek vannak a kötődő...

Milyen érvek vannak a kötődő nevelés ELLEN?

Figyelt kérdés
Pl. miért rossz a hordozás, a saját ágyban altatás, a sírni nem hagyás, az összebújás és a hosszú ideig tartó szoptatás (igény szerint persze)?
2010. szept. 13. 22:20
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
44%

Azt mondják az okosok hogy ezzel a gyermek nehezebben tanulja meg önállóságot és hogy a zsülőknek is nehezebb ha nem szoktatják a gyermeket egyedül megtanulni aludni, stb.

Szerény véleményem szerint ez az elmélet a mai kor nevelési divathülyesége, minden kornak megvannak a maga divatbajött irányelvei, most éppen a "hagyd sírni" megy...elég szomorú.

Miért is? :

[link]

2010. szept. 13. 22:24
 2/46 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem a "nem kötödő nevelés" inkább lelketlenség.
2010. szept. 13. 22:25
 3/46 anonim ***** válasza:
87%
Miért? Ez kötődő nevelés? Azt hittem, ezek teljesen normális, alapdolgok. A felsorolásodból egyetlen egy dolgot nem csináltam, kislányom soha nem velünk, hanem a saját ágyában/szobájában aludt, de a többi nekem teljesen alap. Mégsem "anyámasszonykatonája" a másfél éves kislányom. Sőt, talán pont a fentiek miatt lett belőle egy mindenre nyitott, erős akaratú, vidám, kiegyensúlyozott, barátságos kislány. Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam.
2010. szept. 13. 22:26
 4/46 anonim ***** válasza:
58%
Van különbség a kötődő nevelés ellenzése, és a hiszti kiküszöbölése között. Én nem tartom jónak , hogy a gyerek az én ágyamban aludjon. Van sajátja, az ő helye ott van, az enyém a férjem mellett, mert nekem a házasságom ugyanolyan fontos, mint a gyerekem. Nem tudom ki ellenzi az összebújást és a hosszú ideig tartó szoptatást de szerintem az nem normális, hisz ez csak a gyerek javára válik. Persze nem évekig tartó szoptatásról beszélek.HOrdozás : hááát, könnyen megtanulja ám a gyerkőc hogy üvöltéssel rögtön eléri h felvegyék.
2010. szept. 13. 22:29
 5/46 anonim ***** válasza:
28%
nincs idő telefonálgatni, elmenni fodrászhoz meg kozmetikába, újságot olvasni és órákig habfürdőzni...
 6/46 anonim ***** válasza:
24%

Kell egy elmélet azoknak is,akik nem szeretik igazán a gyereküket,akiknek teher,vagy a szocpol miatt szültek...ezzel persze nem azt mondom,hogy a kötődő nevelés minden egyes elemét "produkálnia" kell annak a szülőnek,aki ezt vallja...van aki számára ez a természetes,más pedig hideg-elutasító természet.Nem vagyunk egyformák!

De nagyon jó a kérdés!!

7/46 anonim ***** válasza:
67%

Első vagyok.

Én az eddigi összes "hagyd sírni", "ne kapkodd fel állandóan", "tedd már a saját ágyába mert így nem lesz nyugtod" tanácsot csupa olyan barátomtól, rokonomtól kaptam akinek nincs gyermeke. És ez komoly!

Akinek nincs gyermeke ők a legokosabbak a témában :) Pl sógorom maholnap 30, de hírből sincs tervbe véve még a baba de nagyon tudja mondani hogyan kell gyermeket nevelni, és vannak még a családban/baráti körben páran akik szintén ebben a cipőben járnak, de ők azt hiszik tudják hogy (egyikük szavaival élve) "elcseszem" a gyerekemet azzal hogy ölbe veszem ha sír.

Érdekes. Lehet jobb is hogy nekik nincs gyerekük, legalábbis a nemlétező gyerekeik érdekében mindenképp :)

2010. szept. 13. 22:30
 8/46 anonim ***** válasza:
70%

második

Az enyém is másfél (többet aludt eddig köztünk, mint az ágyában/még szopik/picinek sokat volt kézben/nem szoktuk sírni hagyni), mégis egy önálló, akaratos kiscsaj.

A fiam is ilyen volt, most 10 éves, és őt sem ejtették a fejére.

Ez a Taníts.. Aludj... és társai inkább egyfajta divat manapság. Mint a bilizetés pár hónaposan.

2010. szept. 13. 22:31
 9/46 A kérdező kommentje:

Utolsónak annyit, hogy a hordozáson a hordozókendőt mei tai-t értem kontra babakocsi, vagyis a baba érzi az anya/apa közelségét. Nem az állandó felkapkodásra gondoltam. :)

Egyébként köszi a válaszokat.

Nem is tudtam, hogy manapság a sírni hagyás a divat ismét. :O Tudom, hogy amikor én kicsi voltam, akkor az volt.

Azért tettem fel a kérdést, mert sokan elvárják, hogy a 3 hónapos baba úgy viselkedjen, mint egy 13 éves gyerek. Aludjon a saját ágyában, lehetőleg jó sokat, egyen egy keveset és ne legyen vele sok gond. Számomra is lelketlenség a nem kötődő nevelés, és szerintem is számos előnnyel jár, csak a másik oldalra lennék kíváncsi, hátha tudnak jó ellenérveket.

2010. szept. 13. 22:34
 10/46 anonim ***** válasza:
44%

1,5 èves lányom, éjjel nappal együtt vagyunk, velünk alszik eszik iszik kel fekszik, ha megnyikkan felveszem, ki van nyalva a feneke:)

abszolut nem anyás, elvan bárkivel, szélén játszik egyedül, lefoglalja magát, játszótéren bevásárló központban mindenkihez oda megy és a maga nyelvén halandzsázva percrken át tud valakinek dumálni mutogatni és még arcokat is vág hozzá, mintha értenéd minden szavát!

Nagyon közvetlen bárkivel, barátságos, kedves, és nem írígy amit sajnos tapasztalok a játszótéren!

2010. szept. 13. 22:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!