Milyen főzeléket szoktál főzni 10-11 hónpos babádnak? Hogy készíted?
Elírtam: hónapost akartam írni!
Nem csak főzelék féle érdekel!
Krumplifőzeléket imádja, megfőzöm a felszeletelt krumplit biovegetás vízben pár szem babérlevéllel, majd ha megfőtt, akkor tejföl+liszt+pici piros paprika keverékével behabarom. Összerottyan, és kész. Sült virslivel a kedvenc (virslit bevagdosom egy késsel, és berakom a mikróba egy tányéron két percre).
Rakott zöldség a másik kedvenc. Olajjal kikenek egy tepsit, belerakok felszeletelt cukkinit, répát, apró rózsákra szedett karfiolt és brokkolit, és csirkemell kockákat. Leöntöm natúr joghurt + tejföl keverékével, amihez bármilyen fűszerezést kitalálhatsz (zöldfűszerek+bio vegeta+fokhagyma, vagy akár pl. knorr rakott húsos rizs alap). A tetejére paradicsomkarikákat rakok, és beteszem a sütőbe.
Majd még írok, csak most megyünk fürdetni. :)
A másik, amin ledöbbentem, de imádja, a resztelt máj krumplipürével. Pici olajon üvegesre párolsz egy hagymát, hozzáadod az apró csíkokra vágott csirkemájat, megszórod icipici pirospaprikával, majorannával ízesíted, felöntöd kevés vízzel, és puhára főzöd. Ha kész, biovegetával ízesíted, fedő alatt hagyod egy picit (átveszi a vegeta ízét, előbb nem szabad sózni, mert kemény lesz). A krumplipüréhez pedig megfőzöd a krumplit kevés vízben csipet sóval, aztán leszűröd, összetöröd a krumplit, majd pici vajjal, és rizstejjel kikevered püré állagúra.
Ma meg például bolognai volt az ebéd. Durum spagettit kifőzöl. A szószhoz pici olajon üvegesre párolsz egy hagymát, egy gerezd fokhagymát, rádobod a darált húst, és fehéredésig kevergeted. Akkor hozzáadsz egy konzerves darabolt paradicsomot (vagy leforrázol és felkockázol 2-3 leveses paradicsomot), aztán vagy te magad fűszerezed (bazsalikommal, biovegetával, oregánóval), vagy egy knorr bolognai alapot hozzákeversz (direkt megnéztem a zacskón a leírást, csak szárított zöldségek és zöldfűszerek vannak benne), kicsi vizet ráöntesz, és összefőzöd. Az elkészült szószt a tésztával elkeverve, kevés reszelt sajtot rászórva vagy turmixolod, vagy csak villával összetöröd (ahogy szoktad).
Jaaaj, még két nagy kedvenc eszembe jutott: a halas tészta. Durum penne vagy spagetti tésztát kifőzöl. Pici olajon megfuttatsz 2-3 gerezd aprított fokhagymát, ráöntesz egy konzerves kockázott paradicsomot (vagy 2-3 leveses paradicsomot felkockázol leforrázás-lehéjazás után), rádobsz 2 konzerves rio mare tonhalat (garantáltan szálkamentes), és egy natúr tömlős sajtot (tudom, hogy furán hangzik, de nagyon jó krémes lesz tőle). Bazsalikommal és aprított petrezselyemmel ízesíted, és összerottyantod. A kész szószt a tésztára öntve turmixolod vagy villával összetöröd.
Céklaleves vagy főzelék. Céklát megmosod, megszurkálod, egyenként alufóliába csomagolod, és a sütőbe teszed egy-másfél órára (átpárolódik, minden vitamin benne marad). Utána csak lehúzod a héját, majd teljesen pépesre turmixolod. Felöntöd vízzel, biovegetával, citromlével ízesíted. Natúr joghurt + liszt keverékével behabarod, összerottyan és kész. Levesnél több víz, főzeléknél több habarás kell bele. Utána a kész levest vagy főzeléket főtt krumplival és párolt husival adhatod a babának.
Bocsi, csak most tudtam megnézni! Tök szuper recepteket küldtél! Köszi!
Ki fogom próbálni!
Tényleg jók ezek a receptek! Nem is tudom, ohgy melyiket csináljam előbb! Tudod az én babám az almás ételeket kedveli, almaszósz csirkemellel, alma-őszibarack-csirkemell. Ilyeneket szeret, na de mivel még mindig kínlódunk a hasával, ezért most ki akarom iktatni az almát az étrendjéből! Lehet, hogy az fújja fel! Nem tudom, de éjszaka nem tud pukizni, és emiatt jó pár éjszakai virrasztáson vagyunk túl! Egyébként imádja ha ehet a mi kajánkból, szereti a vajas zsemlét. De sajna a tápszert nem fogadja el, amúgy még anyatejes, ezzel meg az a baj, hogy 8 hónapos korától már csak estére és éjszakára, illetve reggelre fogadja el a cicit! Pedig szerintem sokkal jobb lenne tejcsi a zsemléhez is!
Na mindegy, ez az én bajom, mégegyszer köszi a recepteket!!!!!
Az én kisfiam meg csak 5 hónapos koráig cicizett sajna.... :(((
Örülj neki, hogy még ennyi van! :)
Holnap egyébként sütőtök krémlevest fogok főzni, annak is leírom a receptjét. Vettem sütőtököt, feldarabolom, kimagozom, és berakom a sütőbe. Ha már megpuhult (még mielőtt megégne), kiveszem, a belét belerakom egy lábasba, 2-3 szem főtt krumplival leturmixolom, majd felöntöm egy kevés vízzel. Biovegetával ízesítem, és pár kanál natúr joghurtot keverek bele (idősebb babánál szintén tejszínt lehet már hozzáönteni). Felnőtteknek sült tökmaggal nagyon finom, babának párolt csirkemellet lehet belevagdosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!