Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket engedtek meg a 2 eves...

Miket engedtek meg a 2 eves gyereketeknek az ujszulott pici tesoval kapcsolatosan? (Bovebben lent! )

Figyelt kérdés
Ugyertem miket csinaltok egyutt amiben segithet o is,vagy ha alszik halgat,csendben van,hogy nehogy felkoltse a picit,nem feltek kettesben hagyni egyedul oket nem bantja (veletlenul ugyertem megsimogatni akarja vagy o is felvenni a kezebe vagy ilyesmik).En nagyon felek hogy nehogy feltekenysegeben majd bantsa vagy majd veletlenul.!!
2010. szept. 7. 22:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenbe bevontam, amiben csak úgy láttam, hogy segíteni tud. Fürdetésnél fogta a kezét, törölközőt adott, pelust hozott, segített felöltöztetni. Szoptatáskor mellettem ült, odabújt hozzám. Én még a kezébe is adtam, persze ott voltam mellettük. Az ágy belő részére ültettem a "nagyot", én adtam a picit a kezébe, megmutattam, hogyan fogja. Nagyon édesek voltak együtt! A "nagy" meg büszke, hogy ő is megfoghatta a kicsit :) Nem vártam el soha, hogy amíg a pici alszik, ő néma csendben legyen, nem is tartom helyesek. Az újszülöttek még zajban is elalszanak, aztán később sem fogja őket zavarni egy alapzaj... Soha nem ébresztette fel, de ezt előre megbeszéltem vele. Ha sírni kezdett a kicsi, ő jött és figyelmeztetett, hogy sír a tesó. Mivel sikerült a testvérféltékenységet megelőznöm azzal, hogy egy pillanatig sem érezte a nagy kirekesztve magát a kicsi miatt, nem féltem együtt hagyni őket... soha nem is volt belőle gond. egy 2 éves már szinte mindent megért,ha az ő szintjén magyarázzuk el. Ha megtanítod neki, hogy hogyan szabad a picit simogatni, nem lesz vele durva :) Persze, biztosan lesz, hogy kicsit erősebben megböki csupa szeretetből, de ne félj, a pici sincs cukorból, nem lesz semmi baja. ha a születését kibírta a tesó sem fog benne kárt tenni :))) 4 gyerekes anyuka
2010. szept. 7. 22:16
 2/8 Nikcsi ***** válasza:
100%

15 honap van a ket fiam kozott. En is tartottam a feltekenysegtol meg attol hogy bantani fogja, de nagyon kellemeset csalodtam. :)

Elso nap mikor hazajottunk a korhazbol, sirt a pici. Nagyobbik fiam odament hozza es elkezdte bokdosni az ujjaval, azt hitte hogy ki lehet kapcsolni...:) Eleinte nem nagyon foglalkozott vele, tudomasul vette hogy van es kesz. Mondjuk igyekeztem figyelni ra hogy ne erezze magat elhanyagolva, ha pl. etettem a picit akkor kozben vele beszelgettem, konyvet nezegettunk, amikor aludt akkor csak vele foglalkoztam. Kesobb mar elkezdte tanulmanyozni, megmutattam neki hogy hogy kell szepen simogatni, azota is csinalja. Most hogy a pici mar lassan 7 honapos nagyon jol elvannak egyutt. Ha sir akkor odaadja a szajaba a cumit, szokta simogatni, kukucsosat jatszik vele. Ha veletlenul durvabban nyul hozza, vagy elveszi a jatekat (azt is ugy veszi el, hogy visz neki helyett masikat) akkor szepen elmagyarazom neki hogy nem szabad. Persze azert figyelni kell rajuk ha egyutt vannak pl. a foldon, mert nagyobbikom hajlamos a masik hatara pakolni dolgokat, labanal fogva huzni stb. Bar a pici nem banja, jokat kacag. :))) Termeszetesen ilyenkor is raszolok.

Szerintem az a lenyeg hogy ha megszuletik a pici ne erezze magat elhanyagolva o sem. Vond be ot is a baba koruli dolgokba, nalunk pl. odahozza a cumit, pelenkat ha kerem, mindig nagyon megdicserem hogy milyen ugyes nagyfiu hogy igy segit anyanak es ilyenkor olyan kis buszke magara. :)

Sok sikert!

2010. szept. 7. 22:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tetszik mindkét válasz,bár én még csak elméletben de hasonlóképp tervezem!Elejétől fogva "közösen"várjuk a kistesót,a védőnénihez is jön velem meghallgatni a kistesót stb."nagy"fiam 2 éves és 30h.kismama vagyok.Remélem nálunk is ilyen ügyes tesó lesz,mint nálatok!
2010. szept. 8. 08:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 20 hónapos volt, amikor megszületett öcsike. Én is tartottam a testvérféltékenységtől, de kellemeset csalódtam. Bár a lányom sosem volt igazán bújós, nem várta el előtte sem, hogy egész nap dajkáljam.

A baba kezdettől fogva nagyon tetszik neki. Első nap, amikor hazavittük, és sírt, nagyon ki volt rajta akadva. Ment oda hozzá, simogatta, puszilgatta, és mondta, hogy semmi baj. Persze ettől még a baba nem hallgatott el. Ezen nagyon meglepődött. Aztán látta, hogy cumit adunk neki, azóta mindig viszi neki a cumit. Bár most már 6 hónapos, már nem kell neki, de játékból tőle még elveszi. Tőlem már nem fogadja el.

Eleinte etetni is akarta, a legfinomabb falatokat félretette neki. Nagyon kellett figyelni, hogy ne tömjön a szájába semmit. Amikor meg elkezdtem a hozzátáplálást teljesen ki volt akadva rajta, hogy nem szabad a babát etetni. Mondtam, hogy most már szabad. Aztán ő is megpróbálta, persze üres kanállal. Öcsike nagyon meg volt rajta lepődve, hogy üres kanalat dugdoznak a szájába, de aztán benne volt a játékban.

Néha muszáj őket kettesben hagyni, pl. amikor wc-re megyek. De azért nem merem sokáig otthagyni őket. Nem bántaná, attól nem félek, csak azért vigyázatlan, sokszor dobálózik, vagy ugrál.

Sokszor durván nyúl hozzá, én megijedek, de a baba csak vigyorog. Ő már megszokta. Persze mindig rászólok, hogy ne bántsd a babát. Erre a lányom megsértődik, és mondja, hogy én szeretem a babát.

Azt elég nehezen érti meg, hogyha a baba alszik, akkor nem zajongunk. Sajna már többször felébresztette. De most már egyre ritkább, ő is ahogy nő jobban megérti a dolgokat.

Fürdetni segít, ami persze csak annyi, hogy simogatja a baba hasát, amíg fürdetem. A popsiját szereti bekrémezni, ami persze azt jelenti, hogy a baba egész popója krémes. De én nem bánom, édesek így.

Viszont most kezd mászni a fiam, és eléri a játékait. Ebből esz konfliktus, azt már látom. Rám nem volt féltékeny, de a játékait jobban félti. Elég durván veszi el tőle. Rá szoktam szólni, erre visz neki másik játékot.

2010. szept. 8. 11:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Koszi szepen hogy irtatok.Nagyon sokat tanultam es sok tanacsot szurtem le belole!! Egyszoval kossem fel a gatyam. Varom meg ha valaki ir majd!! Minden jot es jo egeszseget kivanok mindenkinek!!!!!!!
2010. szept. 10. 22:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

nálunk sokkal később kezdődtek a "gondok". Amíg csak feküdt a baba, max befeküdt mellé meg dumált neki. Aztán mikor már a kicsi is nagyobb lett és mondjuk betettem a kiságyba, mert kimentem a vécére, egyszer csak hallottam a kicsi hangját a vécé elöl és kérdeztem a nagyot, itt a Zalán? s mondta nagy büszkén, igen, ki akart jönni és kibukfenceztettem a kiságyból (a kicsi volt másfél éves a nagy meg 3 és fél)Meg aztán történt / történik még ilyen hogy a nagy segíti a kicsit (most 2 és 4 évesek)amiben nem kéne. Sőt van amit a nagy már tud, hogy nem szabad és akkor küldi a kicsit, hogy csinálja meg ő. A kicsi meg csinál mindent nagy boldogan.

És a féltékenység pedig akkor volt, amikor a kicsi úgy 1 éves lett és már jött ment, de még nem stabilan. És akkor ahányszor a nagy hozzáért elesett. Amit a nagyobb épített, folyton feldöntötte, ráesett, a mesekönyvet eltépte- akkor volt, hogy dobjuk ki a Zalánt, mert semmit nem lehet vele kezdeni. De ahogy ügyesedett a kicsi ez el is múlt.

2010. szept. 10. 22:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előtti vagyok. Igen, azt én is hallottam, hogy onnantól kezdődnek majd a bajok, ha a kicsi eléri a játékait, és tönkreteszi, eltépi. Már most is egy-két mesekönyvnek annyi lett. Ezt a lányom nem nagyon tolerálja. Ha épít, és a baba odamászik, akkor is visít, hogy menj innen. Szóval az biztos, hogy nem lesz egyszerű.

Én vettem egy könyvet, az a címe, hogy Testvérek féltékenység nélkül. Igaz, már nagyobb gyerekekről szól, de elég hasznosnak találtam. Remélem a gyakorlatban is bejön.

2010. szept. 10. 23:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk 21 hó van, és nagylányom imádja a kislányom.

Egyedülhagyni semmi pénzért nem lehet őket, csak úgy ha a kicsi biztonságos helyen van, és a nagy nem fér hozzá-bár az esély arra akkor is megvan, hogy pl bedog-rádob valamit.

Én "mindnet" megengedek neki, a kezébe veheti, ha leül terpeszbe, az ölébe teszem és fogom a kicsi fejét, ő meg öleli:-) Imádja, sokszor kéri, tegyem az ölébe.

Segít pelenkázni, hozza a pelenkát, popsitörlőt, popsikrémet, vetkőzteti, segít fürdetni, odaül a kiskád mellé a nagykád szélére, mosdatja , keni a fürdetővel, fésüli, cumit ad neki, fogja a cumisüveget...

Amibe lehet, vond be, és jó lehet az is, ha veszel neki egy olyan babát, amivel lehet ilyen dolgokat csinálni (fürdetni, öltöztetni, pelenkázni, cumiztatni...) és ő csinálja a babával, amit te a kicsivel.

Nagyon vigyázni kell, mert szeretni akarja, de nincs tisztában azzal, hogy vigyáznia kell, és fáj, amit tesz a kicsivel. Nagylányom mindig mellé akar fekdüni, rákönyököl, rátámaszkodik, szinte ráfekszik-mert nem érzékeli a távolságokat, erőket.

Később majd etetni akarja, mindent neki ad, amit nem kéne...

Nem könnyű, de nem kivitelezhetetlen.:-)

Kislányom ár fél éves, és még él:-))

És most elolvasom a többiek válaszát is, mert érdekel:-)

2010. szept. 11. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!