Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt olyan valaki akinek a...

Volt olyan valaki akinek a babajanak koran nott be a kutacsa, es nem lett semmilyen problemaja? 4 honaposak vagyunk, es alig erezni.

Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 09:21
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:

Nekünk is korán nőtt be, de nem épp ennyire! 8 hósan teljesen be volt nőve, de teljesen egészséges a kicsi. Mostmár nagy, 4 éves...:)

Amugy amikor a dokink észrevette, azt javasolta, hogy ne adjak neki D vitamint és kalciumot. Ha ti is szedtek, esetleg hagyd abba...

2010. aug. 27. 09:39
 2/39 anonim ***** válasza:

Nekünk kellett műtét, de ez nagyon-nagyon ritka betegség, ne aggódj.

Fiúknál gyakoribb.

3-6000 babából 1 születik így. Neve: varratok idő előtti becsontosodása.

Vidd el 2 oldali koponya rtg-re, ott látszódnak a varratok, ill. ct-re.

Benőtt nem egyenlő a becsontosodottal!!!!!

2010. aug. 27. 09:42
 3/39 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

A fiam kisujjbegynyivel született eleve.

Feje nagyon csúnya alakban nőtt.

Ha nő a babád feje havi 1cm-t, nem látod, hogy fura fejalakja van, akkor nincs nagy baj.

Mostanában sok a kis kutacsú baba, akik nem betegek.

2010. aug. 27. 09:44
 4/39 A kérdező kommentje:
Kisfiam van, most mult 4 honapos, es alig erezni a kutacsat. Voltunk Uh, ott azt mondtak rendben van, viszont minden honapban nezik a fejmeretet. Sok rosszat olvastam rola, de keves olyan infot talaltam, hogy benott hamar, de semmi baja a babanak.
2010. aug. 27. 10:15
 5/39 anonim ***** válasza:

Ugyanígy voltunk, 7 hónaposan már nem volt kutacs, UH nem mutatott semmi bajt.

Ráadásul a kisfiam nagyon elfeküdte a fejét, így fura alakja is volt, de mára már minden rendben, 2 éves, egészséges nagyfiú:)

2010. aug. 27. 11:08
 6/39 anonim ***** válasza:
Utolsótól kérdezném,hogy most is furcsa a feje? vagy közben kikerekedett?
2010. aug. 27. 14:07
 7/39 anonim ***** válasza:

Teljesen rendben van a feje, kicsit lapos hátul, mint az apjának.

Nagyon meg voltunk ijedve, mert durván nézett ki, ő nem forgott, nem kúszott, mászott 8 hónapos koráig. Akkor kezdtünk Dévény tornára járni, egy hónap alatt rendbe jött, kiderült, h túl kötöttek az izmai ahhoz, h egyáltalán fordulni tudjon. Szóval ezért volt a feje nagyon lapos, mivel álmában sem fordult semerre, hiába döntöttük az ágyat, stb.

Szóval ezt azért írtam le, h lásd, még egy nyolc-kilenc hónapos gyerek feje is rendbe jöhet.

Most nem beszélek arról, h ezt hogyan intézték az eüs dolgozók (doki, védőnő), ha rajtuk múlik, még most is csak fekszik a fiam a hátán...

2010. aug. 27. 15:15
 8/39 anonim ***** válasza:
Csak azért kérdezem,mert ha nem szimetrikus a feje, nem mindig attól van, hogy elfeküdte, hanem mert valamelyik irányben összeforrtak a koponyavarratok, sajnos ezt a betegséget sem mindig veszik észre az orvosok,mert ritka, ráfogják, hogy elfeküdte,vagy hogy örökölte a fejformát.
2010. aug. 27. 16:19
 9/39 A kérdező kommentje:
Nalunk is asszimetrikus kicsit a feje, de a csaladi orvos azt mondta ez belefer. Mi forgolodunk, kuszkalunk. Azt nem ertem, ha alig erezzuk a kutacsat, akkor az UH hogy tudja kimutatni, hogy 2 cm az atmeroje?
2010. aug. 27. 18:24
 10/39 anonim ***** válasza:

ÚGy, hogy írtam, hogy a benőtt és a becsontosodott nem ugyanaz. Nálatok semmi baj, ha 2 cm az uh-on.

Nálunk ott is szűkek voltak a varratok, a koponyáján benyomódások keletkeztek.

Én vagyok a műtétes.

Szóval nyugi, nincs baj nálatok.

2010. aug. 27. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!