Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumi vagy mégse? Dilemma.

Cumi vagy mégse? Dilemma.

Figyelt kérdés

Kisfiam már elmúlt 2 éves, mire el tudtuk venni tőle a cumit nappalra. Alváshoz még kapja. 29 hónapos.

Amióta nem cumizik napközben, a fél keze a szájában. 3-4 ujját beteszi az alsó fogai mögé és húzza kifelé. Ennek köszönhetően kifele kezdtek dőlni a fogai.

Amikor voltam fogorvosnál, elvittem a fiamat is megmutatni, hogy a fogorvos mit mond erre.

Ő azt javasolta, hogy inkább adjuk vissza neki a cumit, mert ha továbbra is ezt műveli az ujjaival, akkor még az állcsontok is eldeformálódhatnak, ami a maradandó fogaknak sem tesz jót.

Viszont, ha cumi van a szájában, akkor nem beszél, nem mond semmit, csak hümmög.

Ha nincs cumi és valami "tragédia" éri, akkor teszi be az ujjait és matat...

Végül annyiban maradtunk a fogdokival, hogy ő sem tud okosat mondani:(

Én 5 éves koromig szoptam az ujjam, addig képtelenek voltak arról is leszoktatni... Pedig a gyerekorvost mindent kipróbáltatott...

Lehurrogó válaszokat nem kérnék!

2010. aug. 13. 13:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Hűha, nehéz helyzetben vagy. Szerintem inkább adjátok vissza neki a cumit. Nézd, ha bekerül oviba, ott majd látni fogja, hogy egy gyerek sem cumizik, így szerintem ő is könnyebben elhagyja majd, viszont addigra talán lesz annyira okos már, hogy nem lóg a keze sem a szájában.
2010. aug. 13. 14:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább a cumi, mint egy végleges deformáció. Előbb-utóbb úgyis elhagyja magától szerintem. Akik meg leszólnak miatta, azokkal ne foglalkozz! :-)
2010. aug. 13. 14:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem cumi, és a hümmögést ne értsd meg. Tanítsd meg neki, hogy amikor beszél, akkor vegye ki és úgy mondja, mert Te biz nem érted mit hümmög:)
2010. aug. 13. 14:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is a cumit add vissza.
2010. aug. 13. 14:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. aug. 13. 14:33
 6/9 anonim ***** válasza:

nem könnyű, nálunk is cumidilemma van...

én 14!!! éves koromig szoptam az ujjam, írtam már egy másik válaszban is, folyton ki volt ázva a hüvelykujjam, a Jóisten nem tudott róla leszoktatni, aztán jöttek a fiúk és hát ciki volt így leszoktam. azt gondolom a cumit könnyebb lesz elvenni, mint az ujját. később már le tudja rendezni magában a dolgokat, nem kell a cumi vígaszképp.

nálunk is ez van, alváshoz mindig kell, meg ha valami miatt sír, egyből dudizni akar. 20 hónapos, most lehetetlen vállalkozásnak tűnik elvenni tőle, én várok még.

2010. aug. 13. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:
ja igen és az egyik válaszoló írta (ez nálunk is így megy, és működik) beszél a fiam, értem én, de nem akarom érteni cumival a szájába, olyankor kiveszi, mert nagyon akarja, hogy anya megértse mit szeretne és sokszor el is felejti visszatenni. én sokat terelek viszem ide-oda, érdekes, ha kint vagyunk, vagy játszótéren sosem keresi a cumit.
2010. aug. 13. 15:46
 8/9 anonim ***** válasza:

egyértelműen add neki vissza szerintem. két rossz közül ez a kisebb.

előbb-utóbb úgyis leszokik róla, én még sose láttam cumizó felnőttet. de egy bizonyos kor után a cumihoz, ujjszopáshoz való ragaszkodás egyfajta tünet, valami nincs rendben a kis lelkében. ha az oviban se szokik le róla, én megmutatnám egy pszichológusnak!

sok sikert!

2010. aug. 13. 15:57
 9/9 anonim ***** válasza:
cumi
2010. aug. 13. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!