Cumi vagy mégse? Dilemma.
Kisfiam már elmúlt 2 éves, mire el tudtuk venni tőle a cumit nappalra. Alváshoz még kapja. 29 hónapos.
Amióta nem cumizik napközben, a fél keze a szájában. 3-4 ujját beteszi az alsó fogai mögé és húzza kifelé. Ennek köszönhetően kifele kezdtek dőlni a fogai.
Amikor voltam fogorvosnál, elvittem a fiamat is megmutatni, hogy a fogorvos mit mond erre.
Ő azt javasolta, hogy inkább adjuk vissza neki a cumit, mert ha továbbra is ezt műveli az ujjaival, akkor még az állcsontok is eldeformálódhatnak, ami a maradandó fogaknak sem tesz jót.
Viszont, ha cumi van a szájában, akkor nem beszél, nem mond semmit, csak hümmög.
Ha nincs cumi és valami "tragédia" éri, akkor teszi be az ujjait és matat...
Végül annyiban maradtunk a fogdokival, hogy ő sem tud okosat mondani:(
Én 5 éves koromig szoptam az ujjam, addig képtelenek voltak arról is leszoktatni... Pedig a gyerekorvost mindent kipróbáltatott...
Lehurrogó válaszokat nem kérnék!
nem könnyű, nálunk is cumidilemma van...
én 14!!! éves koromig szoptam az ujjam, írtam már egy másik válaszban is, folyton ki volt ázva a hüvelykujjam, a Jóisten nem tudott róla leszoktatni, aztán jöttek a fiúk és hát ciki volt így leszoktam. azt gondolom a cumit könnyebb lesz elvenni, mint az ujját. később már le tudja rendezni magában a dolgokat, nem kell a cumi vígaszképp.
nálunk is ez van, alváshoz mindig kell, meg ha valami miatt sír, egyből dudizni akar. 20 hónapos, most lehetetlen vállalkozásnak tűnik elvenni tőle, én várok még.
egyértelműen add neki vissza szerintem. két rossz közül ez a kisebb.
előbb-utóbb úgyis leszokik róla, én még sose láttam cumizó felnőttet. de egy bizonyos kor után a cumihoz, ujjszopáshoz való ragaszkodás egyfajta tünet, valami nincs rendben a kis lelkében. ha az oviban se szokik le róla, én megmutatnám egy pszichológusnak!
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!