Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, ha nem eszi...

Mit csináljak, ha nem eszi meg a tápszert? 10 hónapos.

Figyelt kérdés
Több félét is próbáltam már. Főzeléket eszik helyette, vagy tejpépet.
2010. aug. 12. 10:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Vizet gondolom iszik. Hígítva próbáld előbb adni neki felesben vagy harmadban. Nekünk így jött be. Vannak pl. banánízű tápszerek is, lehet, hogy az íze is fontos lenne neki.
2010. aug. 12. 10:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Első körben próbáld meg neki a gyümölcshöz hozzácsempészni, 1-2 kanállal. Ha így se kell neki, akkor főzz neki rizst vizben, tápszerrel turmixold össze, és adj hozzá gyümölcsöt. Ha így sem, akkor tedd el a szekrény mélyére 1-2 hétre, hogy ne is lásd, ne idegesítsen a tudat, hogy van, kéne ennie, de mégsem eszik. Aztán 1-2 hét múlva vedd elő, és próbáld újra kínálni neki. Addig nyugodtan egyen főzeléket, tejpépet helyette, nem lesz baja.

Mi most mentünk át ugyanezen, bár az én fiam még csak 8 hónapos, de ezt javasolta a védőnő. Nekem sehogy nem ette meg, elraktam 1 hétre, tegnap este vettem elő és lám, este is meg most reggel is megette, mintha sose lett volna baja vele.

2010. aug. 12. 10:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen időszak és úgy tettem, mint az előttem író. 1-2 hétig nem adtam, aztán újra elfogadta. Mikor aztán már megint nem akarta enni, akkor jöttek az ízesített tápszerek. A vaníliásat még egy darabig megette , de végül 11 hósan feladtuk, mert már sehogy sem kellett neki. Akkor már csak tejpépet kapott.
2010. aug. 12. 11:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem tökéletes választ írt a második hozzászóló.

Ha végképp nem megy, rakd el jó mélyre a tápit, mert csak idegesíted magad. Én is idegeskedtem. Aztán két hét után ismét tudtam neki adni. Mi már két ilyen "túrán" végigmentünk....

2010. aug. 12. 14:35
 5/5 anonim ***** válasza:
2010. aug. 27. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!