Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kerültél már konfliktusba...

Kerültél már konfliktusba játszótéren?

Figyelt kérdés
Mostanában kezdtük az "aktív" játszóterezést,mert egy éves lányom mostanra tud menni.Már látom,hogy előbb-utóbb összetűzésbe fogok keveredni valakivel,pedig nem szeretném.Igazából naív voltam,mikor azt hittem,hogy az csupa móka.Egyfolytában azt lesem,hogy mikor nyúlják le a gyerkem játékait a másfél-3 éves formák.Azt sem tudom,hol az anyjuk,ők meg csak jönnek,felkapnak egy lapátot és meg sem állnak vele.Nem tudok figyelni a sajátomra és szaladni 3 másik után.Nem is vagyok irigy,szívesen adom oda,ha kérik.(általában ugye anyuka kéri el)De mit csináljak,kapjam ki a kezéből,hogy ne vigye el (mert vissza nem hozza),vagy engdejem hogy elvigye és aztán meg keressem a játszótéren szépen sorba a cuccaimat.Ha meg nem adom oda,elkezd sírni és jön anyuka,hogy bunkó vagyok.Persze ez csak egy "probléma" a sok közül,de a többi csak később derül ki.
2010. aug. 12. 10:32
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez a dolog ilyen. Itt írta egy anyuka nemrég: alap, hogy amit sajnálsz, ne vidd le a játszótérre, mert ott minden közös. Nemsokára a te gyereked is szó nélkül felkapja majd más lapátját. Ami ott hever gazdátlanul mondjuk, és nincs kitől elkérni. Akkor majd kikapod a kezéből?

Én mindig ezt csinálom: hazamenetel előtt összeszedem a saját dolgaim, meg azokat, amiket a lányom szétdobált, és nem a miénk.

2010. aug. 12. 10:44
 2/43 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg megszokni, mert a te gyerekednek is előbb-utóbb a másik gyerek játéka kell majd. Mondjuk az nem túl jófej dolog a másik anyukák részéről, hogy nem figyelnek a saját gyerekükre. Azt például soha nem engedem a gyerekemnek, hogy a homokozóból elvigye a másik gyerek játékát. Ott játszhat vele, de nem viheti ki. De tényleg ne legyél irigy, mert akkor tuti nem fogadnak be.

Mondjuk én is eléggé kilógok a többi anyuka közül mert a környékünkön én vagyok az egyetlen elvetemült szülő, aki beül a homokozóba játszani a gyerekkel. Itt az a divat, hog lehozzák a gyereket a bekerített játszótérre aztán csináljon amit akar, az anyukák meg egy csapatba verődve beszélgetnek.

2010. aug. 12. 10:47
 3/43 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó,hogy sajnálom,írtam is,tudom,hogy nincs enyém-tied.De gondoltam elkérni mégis csak illene.Lehet,hogy az én gyerekem is ezt fogja csinálni,de már tanítom rá,hogy ha lehet akkor inkább ne.Mikor megtetszik neki vmi és nyúl érte,mindig elmondom,hogy nem a miénk és nem szabad.Ha gazdátlan,akkor sem.Csak tudod sz@r érzsé,mikor ül az a csöpp gyerek,homokozik,és vki hirtelen mellészalad,felkapja a játékát és tovaszalad vele.Ő meg csak ül és néz,hogy akkor most mi van?Nem szeretném,ha mindenki átgázolna majd rajta.ezt persze képletesen értsd.
2010. aug. 12. 10:50
 4/43 anonim ***** válasza:
24%
ilyen hozzáállással inkább le se vidd...
2010. aug. 12. 10:53
 5/43 anonim ***** válasza:
100%

Ebben igazad van, azt soha nem engedem a gyerekemnek, hogy kivegye a másik gyerek kezéből a játékot még akkor se, ha az történetesen az övé. Ezt meg kell szoknia.

Amúgy egyszer volt egy konfliktusom a játszótéren, de az nem ilyesmiből adódott. Egy rottweilert hozott be a kedves szülő póráz nélkül és szájkosár nélkül a bekerített játszótérre. Hát ott kő kövön nem maradt, ahogy rátámadtak az anyukák.

2010. aug. 12. 10:54
 6/43 anonim ***** válasza:
100%
Hát bocs, hogy ezt mondom, de szerintem túlszabályozod szegény gyereket. Ott hever az a játék gazdátlanul, és te nem engeded neki, hogy felvegye, mert nincs kitől elkérni? Egy évesen még nem is érti az enyém-tiéd fogalmát. Nem lenne egyszerűbb játszani vele, aztán amikor már nem érdekli, visszatenni oda, ahonnan elvettétek?
2010. aug. 12. 10:56
 7/43 anonim ***** válasza:
100%

Pár hónap, és akárhogy is magyarázod máris a gyerkőcnek, mindig a más játéka a szebb, a jobb.

Olyannyira, hogy hiába viszem a kislányom kismotorját, legutóbb egy UGYANOLYANNAL voltak ott mások, és mégis inkább arra szállt fel.

Írd rá a gyerek nevét a homokozós cuccokra, aztán egyszerűen összeszeded a játék végén a sajátjaidat, sőt, nálunk előfordult, hogy valamink ott maradt, és az egyik anyuka elrakta nekem, legközelebb odaadta.

A játszótér egy ilyen hely.

Tőlünk is mindenki mindent elvisz, ugyanakkor a kislányom is végigpróbál minden mások által kihozott játékot, ebből nem csinál senki problémát, hisz gyerekek.

Ja, és egy-két alkalommal még - mint szülő - elkéred a más játékát, de mikor millió gyerek és szülő van, képtelenség gazdát találni a játékokhoz.

Persze így illene, de az íratlan szabályt mindenki tudja a játszón: minden közös, amíg ott vagy.

Pár irigykedős korszakát élő gyerkőcön kívül senkit nem zavarnak ezek a kis "szarkagyerekek".

2010. aug. 12. 11:00
 8/43 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk minden közös a játszótéren. Ha elveszik a mi lapátunkat, találunk magunkat másikat.

Mindenkinek mindenbe bele van írva a neve, így amikor megyünk haza, tudjuk, hogy melyik kié.

Jönnek az anyukák, mindenki szórja bele a játékait a homokozóba, kb 10 perc múlva minden össze van keveredve.

Mindenki játszik mindenkiével.

Amire odafigyelünk, ha épp az én lányom kezében van valami, akkor azt nem veheti el más. De ha csak előtte van, akkor vihetik.

A játszótéren farkastörvények vannak, jobb ha megszokod :) A babád is meg fogja szokni, hidd el.

Ilyen korban még hiába mondod, hogy enyém, tied, övé, teljesen felesleges.

Csak lazulj, játssz a babáddal, azzal amit épp találsz :)

2010. aug. 12. 11:16
 9/43 anonim ***** válasza:
71%

Én teljesen megértelek és a fő probléma , hogy az anyukák nagy része nem szól rá a gyerekre. Én viszek az én gyerekemnek elég játékot és figyelek is rá! Ha látom, hogy elveszi a másét odamegyek és megmagyarázom , hogy az nem az övé (mellesleg neki is ugyanolyan van ,csak mindig a másé kell neki)

Én is unom, hogy anyukák ülnek a padon elvannak megy a "tracsparti" a gyerek meg épp lapáttal üti az enyémet!

Ha nem tudják , hogyan viselkedjenek akkor inkább ők nem oda valók és nem te!

Egy 3 és fél éves kislány anyukája!

2010. aug. 12. 11:16
 10/43 A kérdező kommentje:
Vagyis akkor ne érdekeljen,hogy a gyerekm ül a homokozóban,épp játszik,mikor "ellopják" mellőle a játékait?Mit mondjak neki?Igen kicsim,a tied,te játszottál vele de épp nem volt a kezedben,itt pedig farkastörvények vannak?Nekem ez annyira így nem jön be.Lehet tényleg nem kéne levinnem.
2010. aug. 12. 11:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!