Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudok játszani a 19hónapos...

Nem tudok játszani a 19hónapos lányommal úgy, ahogy kéne. Mitévő legyek most?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem vagyok az a féle anyuka, akinek van ideje és türelme órákat játszani a kislányával. Mondjuk sokszor nem is akarja ő sem. Van úgy, hogy leülök vele játszani, és vagy én unok rá neyedóra múlva a játékra vagy ő, és egyszerűen otthagy. Most le lehet hurrogni, de mit csináljak, egyszerűen ilyen vagyok! Más is van így?
2010. júl. 22. 10:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

mi is csak labdázni tudunk meg rajzolni de másra ráun öt perc alatt... vizezni pancsolni épiteni és porszivózni meg teregetni egyedül szeret nem szereti ha beleszólok és nem is teszem mert nem veszem el a kedvét...

szóval nálunk is igy van hogy inkább utánnozza hogy mi mit csinálunk nem sztenderd módon játszik hogy leül ... egyébként majd három éves kor körül enged oda téged is hogy babázzatok v. ilyesmi.

21 hós kislány anyukája

2010. júl. 22. 10:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én pont ilyen vagyok. Kislányom 17 hónapos. De azért mindig próbálok erőt venni magamon. :-) Nézd, Én úgy gondolom, hogy az legyen a legnagyobb baj, ha ezen a téren nem vagy "tökéletes". Nyilván megkapja tőled a tökéletes gondoskodást, és a végtelen szeretetet. Nem attól leszel jó anya, hogy órákat játszol minden nap a gyerekedel, mint ahogy azt az a sok tökéletes anyuci teszi, akik ide is írkálnak. Na most figyelj, mert erre biztos kapjuk majd a lehurrogásokat.... :-))))
2010. júl. 22. 10:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár nekem fiam van, 19 hónapos, de ez nekem sem nagyon megy. Inkább bevonom a házimunkába, amit nagyon élvez. Tegnap például, amivel elvolt 20 percet is, megkértem hogy a krumplis kosárból dobja ki azokat amiken virágot talál. (ami csírázik) Olyan szépen megértette. Aztán a szennyest ő pakolja be a mosógépbe, ő is porszívózik, és van hogy popsitörlővel szőnyeget sikál. Olyan aranyos. Nálunk a játék olyan, hogy hoz egy könyvet, és megkérem hogy mutogassa meg benne amit kérek, vagy autózunk.
2010. júl. 22. 10:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem negyed óra éppen elég egyszerre, mert többet nem is tudnak figyelni még egy dologra.

Ami fontos: ha ő nem vágyik rá nagyon, akkor nem baj az sem, ha egyedül tesz-vesz egész nap.

Jelezni fogja, amikor arra lesz szüksége, hogy ott ülj mellette! És igaza van az előttem szólónak, ez egy picit később jön el.

És ilyenkor bizony majd erőt kell venned magadon, és építeni, olvasni, gyurmázni, fűzni stb. stb. :o)

2010. júl. 22. 10:12
 5/7 anonim ***** válasza:
egyet értek az előttem szólóval.nekem 18 hós a kislányom.én se viszem túlzásba az együtt játszást mert nincs időm rá.El kell látnom őt,főzni,mosni takarítani.és ha van egy kis szabadidőm nem mindig van energiám is vele játszani.a tökéletes anyucik bizonyára nagyszülőknél élnek ahol van segítség (hozzá teszem én is anyósék lakok,de nekem nincs segítségem ettől függetlenül).de azért mi is szoktunk játszani.tegnap este is félhomályban bújócskáztunk a házba ketten.elbújtam ő meg szaladt megkeresni nagyon élvezte.Ezt javasolnám neked is ,próbáld ki akár már ma este.fél kilenc -kilenc fele mikor már szürkül,kámpát ne olts a házba.tuti élvezni fogja a kicsi.szoktam neki újságot odaadni és szokta lapozgatni azt is nagyon szereti,főleg ha babákat vagy állatokat lát.táncolni szoktunk szinte egész nap a zenét hallgatjuk a tévébe és táncikálunk (néha ha csak öt percem van két munkám között odamegyek hozzá és riszáljuk).sokat számítanak pár pecek is nem kell vele egyhuzamba órákat játszani.pl: még felfő a tészta víz,még kifő a tészta stb.pár perceket mondig tudsz találni.remélem tudtam segíteni.sok sikert!
2010. júl. 22. 10:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Én sem játszok órákat a 19 hónapos kisfiammal, de nem hinném, hogy ettől rossz anyuka lennék, vagy ez azt jelenti, hogy nem foglalkozom vele. Hiszen: minden nap olvasok neki valamilyen könyvből, amiben sok kép van, legózok vele, legalább is elkezdek valamit építeni, ő pedig folytatja, bújócskázunk, vagy táncolunk. Este játszótér vagy séta. De ezek, ha jól végig gondolom max. 15 perces együttlétek. Amúgy egész nap együtt vagyunk, szerencsére ő jól eljátszik maga, de fontos neki, hogy a közelében legyek. Én is bevonom a házimunkába, imád söpörni, pakolászni, locsolni! Egy gyerek ezekből is sokat tanul és fejlődik. És mivel a minta a szülő, természetesen akaratlanul is tanítod, azzal, ahogy viselkedsz. Szerintem az tud órákig a gyermekével foglalkozni, akinek van segítsége vagy bejárónője! Egyébként a gyereknek azt is meg kell szoknia, hogy anya nem csak vele foglalkozik, hanem dolga van. Ez így természetes, nem kell egymásra tapadni!
2010. júl. 22. 11:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, most megnyugtattatok, azt hittem már velem van abaj, de akkor ez nem is olyan vészes dolog.Persze hogy megkapja tőlem a szeretetet, sokat ölelkezünk, pusziszkodunk, segít nekem is a házimunkában(pl összepakolja a játékait ha kérem)Egyedülálló anyaként nevelem, így nem tudok minden prcben vele foglalkozni, de ettől függetlenül is sülve-főve együtt vagyunk, mert nincs kire bíznom többnyire.
2010. júl. 22. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!