Milyen egy 10 hónapos baba napi étrendje?
HÁt én is pont ezt szerettem volna most megkérdezni. :)
Az én kicsim általában fél 7-7 körül ébred, de van hogy hamarabb, maximum fél 8-ig alszik, ha kel hajnalban a foga miatt ha nem. Így 7 körül van szopi, aztán játék, és én 8 körül reggelizek, ő kap belőle katonákat, eddig adtam kenyércsücsköt, vagy kiflit neki hagy majszolja, de már 4 foga van és nagy darabokat tépett le, így maradnak a katonák, amit szintén saját maga eszik. Nagyon élvezi, igaz nem nagy mennyiség amit elfogyaszt, de önállóan teszi. Majd ismét játék, fél 10-10 között kapja a gyümölcsöt általában kölesgolyóval, vagy babakeksszel (banán-körte, öszibarack, szilva, alma, vagy hippes túrós gyümi). 10 után álomszopi, dél, fél 13 között ébred, és 13 körül ebédel, húsosfőzeléket, vagy heti egyszer májjal. Nagyon szereti a brokkolit fokhagymával, a borsót(általában mindent hasonlóan ízesítek mint magunknak, csak kevesebbet, de azért borsot nem használok neki), célkát, spenótot, karalábét, répát mostanában annyira nem meg a sütőtököt se. A kelkáposztátol kínlódott éjszaka, így azzal még várok, a karfiol és a kelbimbó nem jött be. Mindent krumplival készítek neki, kb 2/3 a krumpli. Imádja húsleves levét.
Ebéd után séta, majd játék, vagy házimunka, ebéd utáni romelatakarítás, ilyenkor kap konyhai edényeket, szűrőt, fakanalat.... 15 óra megint álomszopi, alszik 17-ig. 18 óra joghurtos gabona. 19 óra fürdés, és pucérhancúrozás, ilyenkor zabálnivalóan édes. :) 20-20:30 alvás szopival.
Inni jana babavizet kap, szereti, hébe-hóba szoktam hippes őszilét adni neki, de inkább csak vizet.
Hát sajna csak egy emberke írt :( , pedig kíváncsi lettem volna én is, hogy jól csinálom-e, vagy nem...
Nos mindenjót. A napok nálunk általában így telnek, de azért heti 1-2 csavargás is szokott lenni. :)
Sziasztok!
En isleirom,hogy nalunk hogy telik a nap!10 honapos a kislanyom.reggel 7-8korul ebredunk.Ekkor szopizik egyeet,ugy ebred fel.:)Aztan lejovunk jatek a anappaliban,kis hazimunka,mosas stb.Elokeszitem a reggelijet,ami altalaban gyumolcs pure valamilyen gabonaval.Mostanaban mar sokszor ker a mi reggelinbol is.Igy adunk neki kenyeret,kiflit,kicsi darabka sajtot.Persze ez nem szamottevo mennyiseg.Reggeli utan ismet jatek,majd amikor latom,hogy mar almos,akor megyunk cicizni,es alvas.Nem alszik sokat,kb egy orat.Az pont eleg nekem arra,hogy elokeszitsem az ebedjet.Ez mindig zoldseg husival.En parolom az eteleit.Philips Avent baby etel keszito gepem van,csak ajalnani tudom mindenkinek.Nagyon megkonnyiti az eletem:)szoval ilyenkor krumli,brokkoli,karfiol,edeskrupli,sutotok,cekla,cukkini,padlizsan,paradicsom,nagyon kicsi kaposztat is tettem mar bele.En a zoldbabot es borsot meg soha nem probaltam.Hus vagy csirke,pulyka,hal(lazac)marha,sertes,barany.Mostanaban a zoldseges hamik nem a kedvencei,de azert megeszi oket.Ebed utan kis seta,vagy jatszodelutan kis baratokkal.Majd uzsira kis babajoghurt vagy keksz,valmi kis aprosag.Estere vagy tejpepet gyumolccsel,vagy gyumolcs keksszel dusitva szokott kapni.Furcsi es cicizes meg elalvas elott.Szoval nalunk igy megy nagyjabol a nap.Remelem tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!