Mi legyen a köretem a sertés pörkölt mellé?
Nem jut eszembe semmi. Ti mit ennétek?
A többieknek galuskát csinálok. Van itthon uborkám, paprikám , paradicsomom, és fagyasztott brokkoli is akad. De van jázmin és barna rizsem.
A zöldségeket összefőzném sok fokhagymával, csípős fűszerekkel.
Miért? Mert szénhidrátszegény táplálkozáshoz tetted fel a kérdést. Lenne egy kis logikai buktató ha rizst ennél. És ehetnél is, csak ne fogyás alatt :)
"A zöldségeket összefőzném sok fokhagymával, csípős fűszerekkel. "
Utána meg egész nap megy a hasad töle...
Inkább vegyes salátát készíts belöle, az laktat is meg nem is hajt meg, mint a zsíros pörkölt mellé még a csipös fött zöldségek.
Teljesen mindegy, mert ha a pörkölthöz csak zöldséget eszel, abból így is, úgy is baj lesz.
A pörkölt önmagában sem való fogyókúrában, egyrészt mert zsíros, másrészt mert nem lehet alacsony kalóriatartalmú körettel enni. Egyél egy fél adagot nokedlivel, és hozzá edd meg a paradicsomot, az uborkából meg csinálj uborkasalátát, a többieknek is jó lesz.
Fárazthatod magad rizzsel, de csak felesleges meló, és semmivel nem diétásabb, legalábbi pörkölttel nem.
Kedves utolsó!
Nem értünk egyet. Én már régi motorosnak számítok a diéták világában. A pörkölt, az én pörköltem a legjobb lesz ebédre. Kalória dús, löketet ad a napra. De lisztet és a belőlük készült ételeket nem eszem, nem fogom most elkezdeni.
De köszönöm a válaszod, valakinek hasznára válhat. Köszönöm a többieknek is. Szép napot!
"A pörkölt önmagában sem való fogyókúrában, egyrészt mert zsíros, másrészt mert nem lehet alacsony kalóriatartalmú körettel enni."
Miért nem? Mivel zsíros, nekem fogyókúrás étel (zsírral tudok fogyni, szénhidráttal nem, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül), s miért ne lehetne zöldséggel enni? Rengetegen esznek húst zöldségekkel, teljesen jó kombó. Úgyhogy nem értem, miért írod ezt.
"Utána meg egész nap megy a hasad töle... "
Üdvözlöm a rossz emésztésedet és a haldokló beledet :)
Neked már pénzt számolnék fel, de hagynék lehetőséget hogy felkeress 'magánrendelésen'.
Vagy élj tovább úgy hogy még zöldségeket sem tudsz hasmenés nélkül megenni, tégy ahogy boldogabbnak érzed magad :D
Az valóban érthetetlen, hogy a fűszeres zöldségtől miért menne az ember hasa...
Én is szoktam fokhagymás párolt franciasaláta-alappal enni a pörköltet, teljesen jó, finom is, ch meg semmi benne.
Kedves kerdezo. Sajnos mar keson lattam meg a kerdesed mert gondolom mar elfogyott a fincsi porkolt de azert leirom neked mert talan segitsegedre lesz maskor.
En porkolot, bolognai sot kinyai edes-savanyu csirke melle is koretkent nyers lereszetl karfiolt szoktam enni.
Csak a karfiolnak a rozsajat reszeld le a szarat ne. Tedd egy tanyerra es keverd ossze izles szerinte soval vagy pici vegetaval, borsal, zoldfuszerekkel... de eheted enelkul is. Miutan osszekeverted a fuszerekkel tedd be a mikroba masfel percre magas fokozaton (nallam ez 900W). Ettol picit megpuhul es teljesen olyan lesz az allaga mint a rizsnek. Ha van kedved akkor parolt repat es reszelhetsz bele (a repa legyen ilyen felig fott). Keverhetsz bele parolt zoldborsot. A lenyeg, hogy a repa vagy zoldborso legyen hideg akkarcsak a karfiol mikor mikrozod.
Teszta helyett. Csikozz fel hosszaban egy cukkinit. A felcsikozott reszt vag ismet kis reszekre (hasonlo lesz mint a spagetti teszta) Picit sozd le (ha lehet durva soval mert az jobb) es hagyd allni. Igy a sotol elveszti a nedvesseget tehat mikor keszited mar nem fog levet engedni. Fel orat alljon lesozva. En egy fem szurobe szoktam tenni es beallitom a mosogatoba. Igy jol kicsepeg a leve. Ha nem akarod, hogy sos maradjon akkor picit mosd at hideg vizzel miutan allt fel orat es hagyd szaradni vagy konyhai torlokendovel itasd picit le rolla a vizet. Ezutan olvassz egy kis vajat degy serpenyobe es forgasd jol bele, nagyon ici-pici viz es fedo alatt parold 3-4 percig. Nagyon jo spagetti teszta helyetesito.
A reszelt karfiolt meg lehet hasznalni rizs helyett rakott kajakhoz. A cukkinibol ha vagsz vekony szeleteket (ugyancsak lesozod es hagyod allni) akkor szinten hasznalhatod rakkott dolgokhoz krumpli helyett es finom belolle a lasagnya is.
Bocsi ha van par helyesirasi hibam de nincs idom atolvani. Melobol irok. :)
Köszi 9-es!
Paleos vagyok, vagy legalábbis lennék. Ezek a köret-változatok fantasztikusak! Ma tojás-pörköltet akarok főzni, és azon "agyaltam", mi legyen a köret! Köszi, mostmár semmi gond! zöld-pacsi ment!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!