A nyers máj paleonak számít? Sózva, zöldségekkel?
Nos, elkezdtem enni vacsira (volt sütve és sült oldalas is, illetve sertés máj bifsztek) nagyon finom.
Szerintem ez a természetes fogyasztási módja, így nem racemizáltak a fehérjéi, optimálisan (lassan) emésztődik, a benne lévő vitaminok nem károsodnak a hőkezeléstől.
A tenyésztett állatok szerveiben tudtommal nem igazán vannak paraziták.
Viszont nagyon finom és különleges :D
A máj egyébként rengeteg enzimet és ásványi anyagot tartalmaz, hiszen az egyik legkomolyabb biokémiai 'gyár' a szervezetben, ezért is ezt nevezik detoxikálónak. Én értékesnek tekintem, főleg paleós szemmel! :)
Szólok, ha az ünnepek környékén esetleg rosszul leszek, mert akkor ez is egy példa lenne :D
már hogyne lenne?
ugyanúgy a földön mászkálnak ők is, vagy más állattól is elkaphatja
Láttam már sertéstelepet, nagyon belterjesen vannak ott. És vizsgálják a húsokat, évtizedek óta még egy borsócskát sem találtak sertésben, tenyésztett állít húsából a paraziták szerintem többnyire kamuk.
A nyers hús meg egészségesebb (ha a parazita kockázaton túllépünk, amúgy 3 hétig kellene fagyasztani, hogy a parazita férgek elpusztuljanak).
A nyers hús emésztődése lassabb, a fehérjéi épen maradnak (hőkezelés racemizál) és a hőérzékeny vitaminok is megmaradnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!