Hány hónap alatt mennyit fogytál és mennyit bűnöztél közben?
Teljes életmódváltással, kalóriaszámolással 4 hónap alatt 16 kg ment le eddig. Volt közben 2 szülinap, amikor ettem a tortából 1-1 szeletet. Volt egy családi bográcsos, amikor lecsúszott pár deci házipálesz.
Ezen kívül ebben a kánikulában rendszeresen lecsúszik 1-1 alacsony kcal tartalmú gyümölcsös jégkrém, de ezeken a napokon mindig extra mennyiségű mozgást iktatok be.
Mindenki életmódváltásról beszél de ez mit takar?
Lemondtatok a fehér kenyérről és csak teljes kiőrlésű barna kenyeret esztek helyette, vagy nem főztök sem olajjal sem zsírral?
Nem esztek tésztaféléket, péksütiket,édességeket,pizzát,lángost,hamburgert,krumplit, rizst?
Korábban főleg szénhidrátokon éltem,ezt jelentősen csökkentettem, és csak alacsony glikémiás indexű ételeket eszem. Gyakorlatilag kombináltam a szálkásító diétát a cukorbetegek diétájával, és összhangba hoztam az ízlésemmel. Tészta csak ritkán, az is durum. Krumpli tiltólistán, rizs helyett bulgur és hajdina. Sok hús, tojás, rengeteg zöldség, kevés gyümölcs. Kenyér csak teljes kiőrlésű, péksütemények tiltólistán. Cukor nuku, liszt csak zabpehelyliszt.
A zsír nálam nem problémás. Viszont minimalizáltam a műkajákat. Csak vizet és édesítős zöld teát iszok.
Emellett bringázok, havi 18-20 alkalommal, 15-20 km-rel kezdtem, most 30-50 közt tartok alkalmanként, kéthetente egy nagyobb túrát beiktatva.
Január óta 21 kilót fogytam. Nem eszek kenyeret (egyáltalán), tésztákat és cukros kaját. Napi 3-4 liter víz, napi fél óra szobabiciklizés,hetente 3-4 súlyzós edzés.
Nálunk is volt szülinap,bográcsolás,párszor be is rúgtam,de ez semmit nem számít! Tökéletesen meg vagyok magammal elégedve!
Én 15-20 kiló felesleget hordozgatok magamon évek óta, talán még tini koromban jött föl rám és azóta tartom.
Sehogy sem sikerül megszabadulni ettől a súlyfeleslegtől.
Talán csak egyedül annak köszönhetem hogy nem vagyok ettől is nagyobb darab hogy mindig észbe kapok egy bizonyos súly mennyiségnél néha mérlegre sem kell állnom tudom hogy újból és újból diétáznom kell hogy ne gyarapodjak tovább.
És tudom hogy hol rontom el de mégis visszatérek az édes ízekre.
159-160 cm körül vagyok és jelenleg 64 kiló.
9-dik napja vagyok rákattanva a kalóriaszámolgatásra.
Cukros ételeket jelentősebben kevesebbet eszem a kalória keret miatt.
A legmagasabb kalória amit fogyasztottam az 1699 kalória volt az is eleinte, legkisebb pedig 975 Kcal volt.
Egyébként volt rá példa hogy csupán kíváncsiságból feljegyeztem hogy mennyit eszek mikor nem diétázok és 2500-3500 kalória simán megvolt.
Csak akkor édességekből állt most pedig azért már jóval több fehérjét eszem és zöldséget.
A kezdés és az irány nagyon jó, de:
- 1.300 kcal alatt soha ne egyél! Akkor jönnek idővel a falásrohamok...
- Ha édességet kívánsz: csinálj palacsintát zabpehelylisztből, cukormentes lekvárral, vagy kakaópor eritrittel keverve, vagy eritrittel (vagy xilittel) édesített túrótöltelékkel.
A neten találsz remek sütiket, amik nem tartalmaznak gyors felszívódású szénhidrátokat. Ezeket edd, persze csak módjával!
Ha csoki, akkor 80%-os étcsoki!
Iktass be valami mozgást! Amit így elégetsz, azt is megeheted.
Jaj azt elfelejtettem írni hogy szoktam mozogni napi fél órát videókra.
Tudom hogy kevés de nem akarom megunni mint eddig.
Illetve azóta tornázok mióta kalóriát számolgatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!