Mennyi zöldséget és gyümölcsöt ajánlott enni naponta?
Egy adag az, ami a két kezedbe fér. Minél több félét eszel egy nap, annál jobb.
De szerintem nem érdemes ennyire szigorúan venni,egyél minél több zöldséget meg gyümölcsöt.
Én sosem mérem, de ezt ettem ma:
2 zöldhagymát, 1 paprika, 1 paradicsom, 2 fürtös ubi.
2 narancs
5-10 szem eper
1 banán.
(natúr joghurt, egy zsemle, 2 szelet parizer, méz, limonádé, 4 dl tej )
Tehát ma már nem eszem, de a zöldség-és gyümölcsadagomat megettem!
gratula 16:59!!!
Bevittél jó sok haszontalan cukrot a szervezetedbe!!!
Diéta ez egyáltalán?
17,07-es, ezek közül melyik volt a "haszontalan" cukor? A méz? Mert hogy az eper nem, az biztos! Tévhit, hogy a szervezetnek nem kell a cukor! A finomított cukor nem kell, a gyümölcsökben természetes formában meglévő cukorra nagy szükség van.
Én elsősorban az egészségre hajtok. Nem bánnám, ha lemenne pár kg, de nem fogyókúrázom.
16,59-nél inkább az a baj, hogy szerintem nagyon keveset ettél, és nincs benne fehérje.
Én tegnap még ettem este 3 paradicsomot, egy marék meggyet és kb. 25-30 deka epret.
Ma reggel hoztam a szendvicsemhez fél paprikát, 1 paradicsomot, 3 retket, kis darab kigyóubit.
zöldségből amennyit akarsz, a gyümölcsre viszont kell figyelni a cukor miatt(van amibe pl. kevés van: eper, málna)
újabb kutatások során rájöttek, hogy a gyümölcsökben és zöldségekben 1 olyan anyag található közvetlenül a héja alatt, amely regenerálja a szervezetet, lelassitja az öregedést, megelőzi a rákot. viszont ebből az anyagból kevés van és naponta kb. 2O kg gyümölcsöt és külön 2O kg zöldséget kellene megegyél, hogy a teljes hatását elérje, ez pedig irreális. mindenesetre a zöldségek és a gyümölcsök jók. ha egészségesen akarsz élni a fűszereket és teákat se kiméld magadtól
17:07 gratulálhatsz is, mert 51 kg vagyok!
Ma ezt ettem eddig:
tejeskávé (3 dl tejjel)
kelkáposztafőzelék (kevés olajjal és habarással) és hozzá 2 fürtösubi+1paradicsom+1paprika +egy pici szalonna (de csak pici:)))
1 banán
egy marék meggy.
Még délután is eszem valamit.
ja és annyit hozzátennék, hogy egyik gyümölcs sem hasztalan, sőt a zöldség sem!!!!
Fehérjét is sokat viszek be: napi 5 dl tej,1 joghurt és sokszor csirkemell és sajt formájában!
Teljesen jól élek, mert imádom a gyümölcsöket abból mindenfélét nassolgatok és a zöldségeket is imádom!!!
És ennek köszönhetem, hogy karcsú vagyok!
Nem zabálok cukros sütiket, lisztes kajákat csak mértékkel és ritkán.
Viszont imádom a csirkehúst zöldséggel és kevés barnarízzsel és megrögzött gyümölcsevő vagyok!
Kérdezőnek: a lényeg az, hogy minél többféle gyümölcsöt és zöldséget vegyél , mert vitamin -és ásványiagyagtartalmuk, rosttartalmuk nélkülözhetetlen!
Itt a nyár használjuk ki a természet adta lehetőségeket, ne sütiken éljünk!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!