Aki ért, hozzá megmondaná, hogy mik ezek az összetevők, és melyek amik nagyon károsak? (Update termék)
Tápérték miatt nagyon jónak találom a update termékeket ,viszont sok helyen olvasom, hogy tele van mesterséges cuccal (amit Norbi tagad,miszerint ő csak természetes anyagokat használ). Viszont meglepődtem én is,hogy azért egy kenyér 5 nap múlva elég fura ,hogy ugyanolyan puha marad,mint volt az elején.
Itt egy péksütijének az összetevői,aki kicsit jobban ért hozzá elmondaná a fontosabb dolgokat hogy micsodák? mi az ami nem jó stb
Összetevők:
ivóvíz, búzaliszt, búzafehérje, zsírtalanított szójaliszt, bambuszrost, búza-keményítő, enzimek (hemicelluláz, glükóz-oxidáz), növényi olajok és zsírok (repce, pálma változó arányban), sertészsír, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak poliglicerin észterei, lecitinek (napraforgó), nátrium sztearoil-2-laktilát, zsírsavak mono- és digliceridjeinek diacetil borkősav észterei; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, kalcium-szulfát, sűrítőanyag: guargumi, tartósítószer: kálium-szorbát, csomósodást gátló anyag: kalcium-foszfátok, pizzaszószpor 11% (paradicsompor, édesítőszer: eritrit, vöröshagyma-granulátum, étkezési só, módosított burgonyakeményítő, maltodextrin, sűrítőanyag: karboxi-metil-cellulóz, fűszerek, céklapor, fűszer- kivonatok, édesítőszer: szukralóz), trappista sajt 3 % (pasztőrözött tej, étkezési só, tejsavbaktérium színtenyészet, tejoltó, szilárdítóanyag: kálcium-klorid), tejsavópor, élesztő, étkezési só, édesítőszerek: eritrit, szukralóz), sovány tejpor, lisztkezelő szer: aszkorbinsav, enzimek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kicsit off lesz a válaszom, mert nem fogom konkrétan kielemezni az összetevőket, mert annyi van hogy végig sem tudom olvasni! Én szoktam itthon rozsos, magos kenyeret sütni és maximum! 7-8 hozzávalót teszek bele. Ezzel szemben itt megszámlálhatatlan hozzávalókról van lista.
Nekem ez túl mesterséges, hiba mondja Norbi, hogy nem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én végig olvastam, semmi szintetikus anyag nincs benne... nem mondom, hogy semmi amit csak mesterségesen lehet kinyerni másból, mert ez szinte mindenre igaz ami bemne van a felsorolásban :)...
De soha nem értem meg, aki veszi ezeket a szarokat ennyi pénzért...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Attól, hogy valami természetes, még nem egészséges, lásd kígyóméreg stb.
Szója nem túl jó, a pajzsmirigy nem szereti, de keringésre is károsan hat, ill. fitoösztrogének miatt a hormonrendszert s befolyásolja.
Pálmaolaj se jó, emellett erősen környezetkárosító is a termesztése.
Szukralóznál már kimutatták, hogy étvágyfokozó, egyébként mesterségesen előállított anyag.
Túl sok összetevő, egy kenyérnek alig pár dologból kellene állnia.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nagyon durván feldolgozott kaja kategória, én meg nem enném, bár eleve kerülöm a szóját, a búzát és a tejet... A bambuszt meg inkább hagyjuk meg szegény pandáknak.
Egy házi kovászos kenyér 4 összetevőből még mindig jobb választás lenne. El tudod képzelni, hogy ez a sokféle vegyi anyag semmilyen veszélyt nem jelent a szervezeted számára?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egyetértek az előttem szólóval, kivéve, hogy én néha eszem bambuszrostot (de igazából nem kell, csak színesíti az életem, némely ételembe jól jön, ha már keményítőket nemigen használok).
Mi 4-7 összetevőből sütünk kenyeret, nincs vele sok munka és nem nehéz. 5 naposan az is finom lenne, csak nem tart ki odáig. A nagyszüleim 1-2 hétig ették a kenyeret.
Nem tartozik a legrosszabb ételek közé a lista szerint, de ha lehet, nem enném, hisz nem nehéz jobb ételt készítenem, akár gyorsan. De van, akinek mások a szempontjai. Az döntse el, belefér-e ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!