Koplalás után ha elkezdek enni? ( többi lent )
Több követéses vizsgálatból is az jött le, hogy koplalós fogyás után a delikvens 1-2 év múlva már kövérebb, zsírosabb, mint volt. Több táplálkozásügyi szakember is mondta, hogy a kövérek háromnegyede a koplalós önsanyargatások miatt lett a normál vagy enyhén túlsúlyosból kövér.
De ez a te döntésed, ha nem akarsz más kárából tanulni, kövesd csak el ugyanazokat a hibákat.
Ok, akkor mesélek... :)
Anno ebbe beleestem én is. Koplalással 4 hét alatt fogytam le 82 kg-ról 69-re. Rengetegen mondták, milyen jól nézek ki - ruhában!
Amit senki nem tudott: ruha nélkül rondább voltam, mint előtte. Ugyanis a koplalás miatt nemcsak zsírt vesztettem, hanem a zsír nagy része megmaradt, az izmom meg leépült. Ma már tudom, a szervezetem abból pótolta a hiányzó fehérjebevitelt, és így oldotta meg, hogy ezeket az izmokat ne kelljen táplálnia.
Tehát vékonyabb voltam, de zsírosabb. A bőröm nem tudta követni a fogyás mértékét, kb úgy lógott, mint a shar pei kutyák bőre.
Gyakorlatilag nyár közepén nemcsak fürdőruhát nem vehettem fel, de csak hosszúujjú felsőben és hosszúnadrágban mertem kimenni az utcára.
Persze a szervezetem is bosszút állt - gyomorhurut. Az orvosom ordított velem, hogy hogy lehettem ilyen hülye, több hét volt, mire kikezelt. és bár csak falatokat ettem, mégis a másfélszerese jött vissza. Ráadásul az elvesztett izom helyett zsír! Gondolhatod...
Pedig én is falatokat ettem. A dokim elmagyarázta: a szervezetem emlékszik rá, hogy koplalt. Így lelassította az anyagcserét, és az így bevitt "extra" mennyiséget őrült módon elkezdte raktározni.
Mire helyretett, már 90 kg voltam. Utána terhesség, szülés, 94 kg.
Újabb csodadiéták, fogytam, és mindig több jött vissza. Végül elfogadtam magam.
42 évesen azon kaptam magam, hogy 107 kg vagyok. Reggelente minden porcikám sajgott, egy emeletnyit nem tudtam lépcsőzni kifulladás nélkül. Életmódot váltottam. Szálkásító diéta egyénre szabva + sport.
Nem csodamódszer, nem két hónap alatt adtam le vele 23 kilót, hanem fél év alatt, és továbbra is tart.
Most lassabban haladok, de végre véglegesen! Megszerettem az új étrendemet, az új kajáimat, imádok sportolni, tehát nem fogok a cél elérése után sem visszaállni. Jövő hónapban ünneplem újjászületésem első évfordulóját.
És verem a fejem a falba, hogy nem akkor gondolkoztam, amikor 20 éves voltam.
7-es ez nagyon jo okitas!
Csak igy tovabb az eletmodvaltashoz!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!