Milyen lisztet használjak sütéshez, hogy ne hízlaljon?
Szia! Tudom hogy elcsépelt, de a lényeg itt is a mértékletességen van! Hiába csinálod teljes őrlésű liszttel , ha alaposan belakmározol belőle az ugyanúgy hízlalni fog!
Azért ajánlják a dietetikusok a teljes őrlésű lisztek használatát, mert a finomliszttel ellentétben sok rostot és értékes vitaminokat tartalmaznak. Ezen kívül rosttartalmuknál fogva hamarabb jóllakatnak mint a sima lisztek és később is éhezel meg újra...
Azt ajánlanám ( én amúgy dietetikusnak tanulok), hogy eleinte vegyítsd a sima lisztet teljes őrlésűvel hogy megszokd az ízét, mert egy kicsit másabbb...
Ha pedig nemigen jön be : én azt szoktam csinálni hogy ledarálom a zabpelyhet és vagy csak azt használom liszt gyanánt ( isteni gofri készíthető vele:) ), vagy pedig a liszt egy részét helyettesítem vele...
Szóval összefoglalva : sima liszt helyett ki lehet próbálni a teljes őrlésű liszteket ( főleg a tönkölybúzát ajánlanám mert több benn az értékes növényi fehérje), valamint a liszt egy részét kiváltandó használható: darált v darálatlan zabpehely, búzakorpa, zabkorpa...
Remélem sikerült valami hasznosat mondanom!
Üdv és jó kísérletezgetést!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!