Unalomevés ellen mit lehet tenni?
Fess/rajzolj/barkácsolj/tegyél rendet(garantáltan nem tudsz közben enni),menj el sétálni,keress egy jó blogot,olvasgass,nézz sorozatokat,filmet,vagy hasonlók!
Személyes megoldásaim: én a diéta alatt egy grafomán sorozatbolond lettem,akinek szállodaszoba tisztaságú a lakása.:D Nem tudtam már magammal mit kezdeni,átmásoltam a tavalyi jegyzeteimet,összeírtam két hétre az étrendemet,megterveztem az edzéseimet,és elkezdtem novellákat írni(ezt mondjuk nem kézzel,hanem már számítógépen). Akkor...
rákaptam két sorozatra,az egyiket angolul,angol felirattal nézem ráadásul(nem a kajához,hanem a szótárhoz nyúlok előbb,amúgy is célom volt tisztességesebb szintre fejleszteni az angoltudásom),és ha ezekre ráunok,életmódtémákról olvasok,esetleg blogolok(szintén hasonló témákban),azért írom,hogy milyen témában,mert ez motivál,és közben nem eszem össze-vissza,ha pont a tudatos életmódról olvasok.
Ritkábban omeglére is felmegyek,vagy chat.hu-ra,ott általában annyian nyaggatnak,hogy nem tudsz megmozdulni se.:D(még ha idióták is)Esetleg elmegyek az alap edzés mellé sétálni egy órát,vagy marad a rendrakás.(minden sorban,nagyság és betűrendben,és persze az egész család a csodájára jár,hogy már megint gyanúsan nagy a rend)
Régebben rosszabb volt. Azóta túl vagyok a kajamániám nagy részén,és ha mindenképp nassolnék,ott a rágó,cukormentes limonádé,tea,sárgarépa,alma.:)
Egy idő után rászoksz,az első pár hónapban viszont meg kell erőltetni a fantáziádat. Ha tanulósabb vagy,javaslom a nyelvtanulósdit(hobbi szinten,nem kell tananyagot nyálazgatnod,csak dalszövegek,filmek.. el se hiszed,mennyit tud segíteni,utána logikusan használod majd a nyelvet),ha kreatívabb,akkor alkoss,fess,írj,amit akarsz,ha inkább a társaság köt le,szedd össze a csapatodat,és menjetek valahova(ahol lehetőleg nem kajálsz félre mégjobban),vagy neten keress beszélgetőtársat,ha nem akarsz otthon ülni,mozdulj ki,keress új helyeket a környéken,járd be a várost(vagy a település környékét,ahol laksz),ha pedig olyan a hangulatod,hogy "mindenhez lusta vagyok,nekem ez túl sok",akkor marad a filmezés,immár magyarul. :)
Remélem,segítettem. Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!