Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok?

Miért nem fogyok?

Figyelt kérdés

Január óta nem vacsorázom, csak reggelire egy szendvics, tízóraira egy alma és ebédre valami főtt kaja, de nem túl sok, 3-4 óra körül már éhes vagyok, és este korgó gyomorral fekszem le.

Január óta hetente kétszer járok konditermbe is, kardioedzést csinálok, alkalmanként kb. 450-500 kalóriát égetek el. Nem alibiedzést csinálok, rendesen megizzasztom magam.

Mindezek ellenére nem fogyok. A vérvételi eredmények szerint a pajzsmirigy- és cukorszintem megfelelő.

De akkor miért nem fogyok?

2013. jún. 11. 08:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Akkor kezdjük teljesen előlről.

Este is nyugodtan lehet enni, éhesnek nem szabadna lenned, akkor tartalékol a szervezet. Szendvicset sem szabadna enned. Zöldséget kéne enni sokat, natúr hússal és még tojást ehetsz. A zöldség szinte bármi lehet, öntetet csinálhatsz otthon hozzá, a húst is pácolhatod az is otthoni pác legyen.

Zöldségből nyugodtan ehetsz bármikot akár nassolhatod is egész nap, húsból is ehetsz.

Az hogy alibiedzés az kinek mi. Amikor csak sétálni jártam a terembe akkor sétával égettem 50 perc alatt 250 kalóriát a gép szerint pedig pont semmit nem csináltam csak sétáltam. Ajánlom neked is hogy minden reggel kelj fel korrában és sétálj egy órát, ilyenkor nyugodtan lehet a szabadban nincs hideg.

Nagyjából ennyi így az elején, csináld egy hónapig és írj hogy esetleg változott-e valami.

2013. jún. 11. 08:18
 2/10 A kérdező kommentje:

Egyébként is sokat sétálok, gyalog járok dolgozni is.

A szendvicset nem tudom reggel elhagyni, azt már régebben próbáltam, de annyira kenyeres vagyok, hogy ha nem eszem reggel kenyeret, akkor egész nap csak ennék, és akkor délben is rengeteget eszem. Jobb így, mert így viszonylag kevéssel is beérem.

Szóval akkor este ehetek pl. paradicsomot vagy főtt tojást?

2013. jún. 11. 09:14
 3/10 anonim ***** válasza:

túl keveset eszel.

ha ennyire koplaltatod magad, az csak kinszenvedés a testnek.

naponta -500 kcal amit érdemes lecsökkenteni.

amúgy a centiket is mérd, az mérvadóbb mint a súly.

nem látsz a tükörben sem változást?

2013. jún. 11. 09:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Azért nem fogysz, mert gyakorlatilag koplalsz és a szervezeted tartalékol. Egyél normálisan, csak az "ártó" kajákat hagyd el: lisztes, cukros ételek, krumpli, rizs, hüvelyesek. Egyél nyugodtan délután és este is. Meg lesz az eredménye.
2013. jún. 11. 09:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Este nyugodtan ehetsz salátákat, főtt tojást vagy akár szalonnás rántottát is. A lényeg, hogy kenyeret ne egyél hozzá.
2013. jún. 11. 09:34
 6/10 A kérdező kommentje:
Centiben mérve sincs változás, sőt, amikor elkezdtem konditerembe járni, híztam kb. 3 kilót. Azt mondta az edző, hogy amiatt van, hogy elkezdtem izmosodni és az izom nehezebb, mint a zsír. A hízás már megállt, de fogyás nincs.
2013. jún. 11. 09:44
 7/10 anonim válasza:

Ilyen hasonló cipőben voltam én is. Régebben elég nagy súlyfölöslegem volt, és egy kettő leadtam. Most csak 3 kg-tól szeretnék megszabadulni, és lehetetlennek tűnik. Nézd meg ezt a honlapot, ledhet hogy segít.

[link]

2013. jún. 11. 10:03
 8/10 anonim ***** válasza:

na velem az volt, amikor elkezdtem tornázni, hogy nekem is nőtt a súlyom 2 kilót, viszont centiben lassan csökkentem.

kb. egy hónap után a súlyom is elkezdett csökkenni.

január már elég rég volt, ennyi idő már nagyon sok, el kellett volna kezdened fogyni.

amint irtam is, szerintem az a baj, hogy nagyon keveset eszel.

-500 kcal, ami ajánlatos.

ahogy a többiek is irták, a szervezeted kétségbeesetten raktároz, lelassult az anyagcsere.

kezdj el többet enni!

2013. jún. 11. 10:47
 9/10 VikiToth ***** válasza:

Keveset eszel.

Ahhoz, hogy hatékonyan és tartósan fogyj, először is ki kell számolnod, hogy mennyi az alap kcal felhasználásod naponta. Szerintem kb. 1700 kcal lehet. Hogy fogyj, elegendő ennél napi 500 kc-val kevesebbet bevinned ... csak nem mindegy miből!.

1. Ch - napi 100 g simán mehet (edzős napokon 120-130 is), leginkább teljes kiörlésű legyen. Nyugodtan egyél reggelire teljes kiörlésű kenyérből szendvicset.

2. Zsír - napi kb. 40 g. Felvágottak közül a Delco paprikás pulykamell sonka a legjobb, ez mehet reggelire a szendvicsbe, meg akár az uzsonnához is (napi legalább 10 dkg), ezen kívül sovány túró (vacsira, akár sósan, zöldséggel, akár édesítővel gyümölccsel, vagy magában). Ebédre sovány csirke, pulyka, hal formájában.

Fehérje: Ebből napi legalább 80 g kell, edzős napokon legalább 100, de ha épp több, az sem baj. Sovány húsok, pulyka-csirkesonka (jó minőségű), sovány túró, főtt tojásfehérje.

Ezen kívül minden étkezéshez mehet korlátlan mennyiségű zöldség, tízóraira gyümölcs, és sok folyadék (víz, zöld tea), annyi, amennyi jól is esik. Én kb. 2 litert tudok csak inni. Edzős, vagy meleg nyári napokon a só (ásványianyag) pótlásról is fontos gondoskodni. Nekem pl. nagyon jól szokott esni edzés után egy sós paradicsom:-)

Edzés: Heti 3x1 óra edzés jobb lenne. A kardio mellé felvehetnél heti egy zsírégető edzést is.

2013. jún. 11. 11:16
 10/10 VikiToth ***** válasza:

Tehát: Napi átlag 1200 kcal bevitel, napi öt étkezés, odafigyelve, hogy meglegyen a kellő mennyiségű fehérje, és ne lépd túl a megengedett mennyiségű ch és zsír szintet, de ettől függetlenül mindenből KELL enni! Ne csinálj olyat, hogy teljesen elhagyod a ch-t, arra is szüksége van a szervezetednek, csak a megfelelő minőségűre, nem hulladékra.

Nem mindegy, hogy a napi 1200 kcal, az két szelet fehérkenyéről, 10 deka párizsiból, egy tányér sertéspörkölt nokedliből meg egy túró rudiból áll, vagy helyesen válogatva: R: 1 szelet telj. kiörlésű kenyér, pulykamell sonka, zöldségek, T: gyümölcs, E: grillezett csirkemell (vagy grill sajt, párolt hal, csirke, pulyka), salátával, barnarizzsel, U: egy müzliszelet (ha édességre vágysz), én ilyenkor általában abonettet eszem pulykasonkával, sovány sajttal, V: sovány túró, főtt tojásfehérje, sovány hús, sonka.

Ja, és én hetente egy-két bűnözést is engedek magamnak, ilyenkor megeszek 2 gombóc fagyit, vagy 1 szelet tortát, sütit, akármit, amit máskor nem:-)

Amit viszont nem eszek: cukor, fehérliszt, fehérlisztből bármi (péksüti, kenyér, tészták), tésztát egyébként is csak max havonta egyszer eszem.

Éhesnek lenni sosem szabad!

2013. jún. 11. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!