Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit kellene még változtatnom,...

Mit kellene még változtatnom, hogy biztos legyen a fogyás?

Figyelt kérdés

Fősulis vagyok, és naponta lépcsőzök és sétálok 30-40 percet a suli és a buszmegálló között. Általában estig van órám, 9re esek haza kb. (Mielőtt vki beleköt, 19.45 körül végzek, és 20.10kor megy a buszom, és fél órás az út haza.) Kondira úgy jutna időm, hogy kéthetente 2 óra, de az egy napra zsúfolva, mert csak akkor van lyukas órám annyi, hogy oda leérjek.

Az étkezést igyekszem bekorlátozni. Reggelire vagy gyümölcs, vagy Bake Rolls, vagy puffasztott rizs. Ebédre ami van a menzán, általában fehér húst választok rizzsel, ma pl kínaiba ettem csirkét rizzsel. Vacsorára vagy gyümölcs szintén, vagy felvágott zsömlével, amiből igyekszem barnát, ez ma nem jött össze, ma 1 zsömi 15 dkg felvágottal.

Napközben szintén gyümi, néha óraközi szünetekben, vagy a reggeliből maradt Bake Rolls-ot rágcsálom. Vizet, hát, nem nagyon merek inni, mert órákon nem lehet kijárkálni, és én nem bírom ki másfél óráig wc nélkül, ha sokat iszom, ez rossz szokás nálam.

Mik a vélemények? Mozgáson ennyit tudnék változtatni, hogy a kondit beépítem, de elég sokat mászkálok, mert hegyen van a sulim, és lépcsőzni kell, illetve emelkedőt mászni.

10 kilót kellene leadnom, és mostmár elszánt vagyok, mert nem jön rám semmi.

Ez mennyire jó rendszer?

2009. szept. 29. 17:52
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem is csinálhatnád jobban. :) Az étkezésedre oda kell figyelned, hogy soha ne lépd át a napi ajánlott kalória mennyiséget és ha lehet akkor hétvégén járj sportolni, akkor talán jobban belefér az idődbe, hétközben úgy is van valamennyi mozgás még ha csak lépcsőzés is. Mást nem tudok tanácsolni, mert úgy látom nincs időd. :)
2009. szept. 29. 17:57
 2/6 anonim válasza:
100%

Szerintem amíg az időjárás engedi, járhatnál kerékpárral a suliba...

A séta jó, csak a zsírégetés nem indul be, mert mire a szervezet reagál a fokozott igénybevételre, már ott is vagy a suliban.

A kajálásodban szerintem abszolút nincs probléma, azon nem is kell változtatnod.

Uszodába is járhatnál. ;-)

2009. szept. 29. 18:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát, mivel másik városban lakom, így hegyen meg főúton nem szívesen bicajozom ;) Uszoda nem rossz ötlet, de tényleg annyira nincs ilyen sok időm, hogy hihetetlen:( Jó lett volna, ha fel tudok venni tesit, de még az is egybe esik a gyakorlatommal:( Jövő félévben igyekszem az óráimat úgy rendezni. Gondoltam az aerobicra is, de mind este 8ig van, és nem akarok 9re hazaérni, mert reggel 6kor meg kelés:(

Amúgy ma kb 1000-1100 kcal-t ettem. Ez jónak mondható? Mert olvastam már olyat, hogy 800 kcal a jó, meg olyat is, hogy 1200.

Tudom, mindenkinek arra van ideje, amire akarja, de hétköznap még tanulni sincs erőm, azt is hétvégén, illetve amikor hazautazom Anyumhoz hétvégén, a buszon tanulok.

Bár lehet annyit még beiktatok, hogy hétfő-kedd kivételével fél órát tornázom lábemelés, meg guggolás, ilyesmi, akkor az a fél óra simán belefér otthon. Erről vélemény? Ezek jó zsírégetők, vagy inkább izmot erősítenek?

2009. szept. 29. 18:07
 4/6 anonim ***** válasza:

1. A bake rollst több okból is hagyd ki. Egyrészt, csak kcal van benne, semmi más, ami a fogyáshoz kéne, másrészt a sok sós étel (és napi egy zacsi bake rolls soknak számít) visszatartja a vizet, feleslegesen (és látszik is rajtad). Helyette lehet pl. joghurt, túródesszert, ilyesmi.

2. A vizet szerintem úgy iktasd be, hogy szünetekben 1 dl-t igyál csak meg, annyit csak vissza tudsz tartani másfél óráig? Vagy legalább 0,5 dl-t. Ha 10 órád van egy nap, így is összejön 0,5-1 l, aztán suliba indulás előtt is, és mire odaérsz, menj rögtön WC-re, ugyanaz suli után, és otthon is rögtön mehetsz WC-re (és ekkor többet igyál, legalább 4-4 dl-t), majd lefekvés előtt 1-1,5 órával is igyál még annyit, hogy a 2 l meglegyen. 2 l kell a gyors anyagcseréhez, a szép bőrhöz (a többi folyadék meg megvan a gyümölcsből, amit eszel).

3. Ebéd, vacsora, köztes étkezések jók.

4. Mozgás, a séta, hegymászás, lépcső jó! :) Kondi emelett nem feltétlenül kell, de mindenképpen begyorsítja a fogyást :)

Sok sikert!

2009. szept. 29. 18:08
 5/6 A kérdező kommentje:
És így napközben pl tízórainak vagy uzsonnának ehetek pl Krémtúrót? Az nem túl hízlaló?
2009. szept. 29. 21:03
 6/6 anonim ***** válasza:

100 g túró 100-120 kcal körül van, és ezt ízesítheted kedved szerint.

Készen kapott vaníliás / mazsolás túródesszert 220 kcal / 100 g körül van (ált 50 g-os kapható)

A bake rolls 400 kcal körül van.

Tehát nem, bake rollshoz képest nem hízlal, de eleve aminek 100 g-ja 299 kcal alatt van, az nem számít "hízlalónak" (persze ebből is lehet zabálni).

2009. okt. 1. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!