Hogyan fogyjak?

Figyelt kérdés
Régebben 94 kg voltam, azóta lefogytam 18 kg-ot. 170 cm vagyok. Újra fogyni szeretnék. A suliba viszek 2 szelet puffasztott rizsből álló szendvicset, amibe van margarin, meg felvágott. A suliba ebédelek, a leveseket megeszem, ha zsíros, akkor a felét, a másodiknak is a felét eszem meg. Vacsorára vagy főtt ételt eszek, vagy puffasztott rizses szendvicset. Hetente 3x van tesi órám, és hetente 3x gyógytesim, meg járok társastáncra is. Mindennap biciklivel járok a suliba, az út a suliba, meg vissza kb. 15-20 perc. De sajnos nem fogyok egy kg-ot sem, talán azért, mert nem is akarom, mert már nagyon elegem van a fogyókúrákból, az orvosok azt mondják, hogy túlsúlyos vagyok és hogy fogyjak még. Már tisztára megőrülök ettől az egésztől. Nekem nem számít, hogy majd beleőrülök ebbe az egészbe és majd emiatt pszichológus kell, hogy kezeljen, számomra csak az a lényeg, hogy leadjak 15-20 kg-ot. Segítség!! Hogyan csináljam?? 14/L

2012. okt. 18. 19:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a nagy helyzet hogy a szüleiddel kéne megbeszélni hogy egészségesen éljetek, vagy keresni diákmelót amiből finanszírozod a kajádat ugyanis az a 70%, a mozgás résszel nincs gond, de kiszámolt étrend kéne minőségi alapanyagokból...a másik pedig a türelem, főleg ha nem éppen 100%-os a "diétád". Olvasd el a sárga kapszulát pl, nem feltétlenül kell súlyzós edzés, jók azok a tesi órák meg a bringa, amúgy van még időd jól kinézni.
2012. okt. 18. 19:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hagy el a puffasztott rizst. Egyél helyette reggel teljes kiőrlésű kenyeret / zabkását. Vigyél valami gyümölcsöt tízóraira. Ebéd... hát, azt tanácsolnám, hogy iratkozz ki a menzáról, de gondolom úgysem fogadod meg, szóval akkor ott edd azt, ami van, de mértékkel. Uzsonnára ehetsz gyümölcsöt/ tk szendvicset/ zabkását, stb. Vacsorára meg kérd meg anyudat, hogy csirkemellet csináljon párolt zöldséggel, vagy halat.

Viszont többet kéne sportolni, én azt tanácsolnám, ha már úgyis előveszed a biciklidet nap mint nap, suli után ne tekerj egyből haza, hanem bringázz 1 - 1,5 órát a környéken.

2012. okt. 18. 19:28
 3/13 A kérdező kommentje:
Értem. :) Köszönöm a válaszokat! :)
2012. okt. 18. 19:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is 94 kilóról indultam, 5 hónap alatt ment le 11 kg:). Én 20 km-ert tekerek, ha nincs meló, mert szerencsére fizikai munkát végzek, így amellett nem kell mozognom, csak az étkezést betartanom:). Nagy extra abban sincs, próbálom hanyagolni a hízlaló ételeket, sok folyadékot iszom, és nem tömöm degeszre magam:). Szerencsére, ha megvan a mozgás, könnyen mennek le a kilók:-)
2012. okt. 18. 19:39
 5/13 anonim ***** válasza:
22%

Ez elég gyenge irány.

Először is a testzsír (tehát a fogyás, hízás) 80-90%-ban táplálkozáson múlik. Ez határozza meg a tested hormonális körülményeit, ami pedig közvetlenül hat a zsír raktározásra, fogyásra.

Nem kéne szénhidrátban dús ételeket és tejtermékeket enni. Igazából ennyi az egész de ez megkerülhetetlen. Azon kívül, hogy a tk. kenyér ugyan olyan nagy vércukor emelkedést okoz mint a fehér kenyér, még drága is, sőt akár több szennyeződés is lehet benne (és van is). Glutén, lektinek ugyan úgy mérgezőek minden gabonafélében, kenyérben.

Ha jót akarsz magadnak akkor húsokat és zöldségeket eszel, és akkor fogyni fogsz, ráadásul megelőzöl olyan betegségeket mint a cukorbaj, autoimmun betegségek, ízületi problémák.. ezek és még több minden a gabonák méreganyagai miatt, tápanyagfelszívódást gátló anyagai miatt, a sok szénhidrát miatt (rizs, búza, krumpli..) és persze a tejfehérjék, marha inzulin miatt alakulnak ki.

Próbálj meg néhány hétig körítés nélkül enni, vagyis a zöldség legyen a körítés a húsok mellé.

2012. okt. 18. 19:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Elsösorban ne éhezz ez fontos mert nem az a lényeg hogy kinlódj,hanem hogy fogyjál egészséges módon.Zárd ki a cukros szénhidrátos és zsiros ételeket.Margarin és felvágott nem jó.Puffasztott rizs sem.Igyál sok vizet.Zöldségeket nyersen vagy föve.Csirke és pulykahust lehet enni.Halat is.Gyümölcsöket uborkát amennyit akarsz kivéve banánt.Ananász frissen nagyon jó fogyasztásra.Káposztalevest zöldséggel és benne fött csirkével.Ebböl pl annyit ehetsz amennyi beléd fér.Lényeg hogy mikor éhes vagy egyél nyugodtan de csak ilyesmiket.Krumpli,tészta,süti,csoki,zsiros cuccok tabu.
2012. okt. 18. 19:49
 7/13 A kérdező kommentje:
Értem. :) Köszönöm az értelmes válaszokat! :) De akkor mit vigyek a suliba tízórainak?
2012. okt. 18. 19:56
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Én kolbászt, sonkát és zöldségeket viszek, ha kaja kell nap közben. Dobozban.

A zsírokkal van némi félreértés, valami hül.ye kitalálta hogy rossz a szívnek, azóta kerülik őket és helyette szénhidrát alapú élelmiszereket kezdtek el enni. Ekkor kezdődött a szívbeteg, zsíros, cukorbeteg emberek áradata.

Tehát felmenteném a zsírokat, igen fontosak, fogyasszunk eleget! Halakkal, oliva és lenolajjal, kókusz zsírral, disznó-csirke zsírjával egyszerűen nincs semmi gond - és próbáltam fontossági sorrendben írni.

2012. okt. 18. 20:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tízóraira legjobb a gyümölcs.

Otthon szoktál reggelizni? Mert az fontos lenne.

2012. okt. 18. 20:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Tizóraira almát,répát,fött tojást,sült csirkét salátát nyers uborkát káposzta salátát ezek variációját sült halat és vizet inni vizet inni vizet inni.Ugy kezd a napot hogy tele iszod magad.Aki a zsírt ajánlotta az nem hiszem hogy épeszü,a zsirból zsir lesz és nem alkalmas fogyásra.Ez a recept beválik mert ezekböl ehetsz annyit amennyi beléd fér és nem leszel éhes.
2012. okt. 18. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!