Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A dinnyék hízlalnak?

A dinnyék hízlalnak?

Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 09:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
5%
Nem. Azért szokták használni fogyókúrához. [link]
2012. júl. 2. 09:55
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Rengeteg víz van benne. Mondhatnánk, szinte nem is áll másból. Nehéz lenne annyit enni belőle, hogy azt a kalóriát ne égesd el.
2012. júl. 2. 10:00
 3/13 anonim válasza:
93%
98%a víz.. a víztől hízol?:D
2012. júl. 2. 10:50
 4/13 anonim ***** válasza:
28%

Az elsőt komolyan baltázza le valaki nem tudok már erre mit mondani. Hogy tarthat még valaki itt 2012ben hogy 5nap alatt 5kiló, mikor 1kg zsír kalóriadeficitjét egy hét alatt is szép elérni, emellett meg egyoldalú étrenddel és tömény cukorral akarnak extrém egészségtelen gyors súlyvesztést elérni, az nem zavarja őket hogy közben zsírosodnak és gallyra vágják a sejtszintű anyagcseréjüket.

Rengeteg a víz a dinnyében, de ezzel együtt is 100g ban van 6g cukor, a sárgában pedig dupla ennyi. Ebből következik hogy nem lesz bajod ha megeszel 1-200g dinnyét, viszont könnyű belőle egy kilónál is többet megenni ami nagyon komoly cukor adag, felér vagy 2tábla csokival.

Diéta alatt elméletileg teljesen kerülni kéne a cukrot, gyakorlatilag a gyümölcsök finomak egészségesek és kívánjuk őket ebben a nagy melegben, így ha egy nap mégis becsúszik 10-20g cukor gyümölcsökből és tejtermékekből az még belefér. De a normális étrend mindennek az alapja, ami kellő mennyiségű zsírt fehérjét és normális minőségű (komplex) szénhidrátot tartalmaz, és ezeket testreszabott mennyiségben.

2012. júl. 2. 11:02
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Nyugodtan edd, én cukorbeteg vagyok, rengeteg dinnyét meg tudok enni, meg se dobja a vércukrot :D 98% víz :D
2012. júl. 2. 11:03
 6/13 anonim ***** válasza:
38%
Én is csak megerősíteni tudom a cukorra vonatkozót. A dinnyével fogyni link és az azt ledorongoló opus számomra egyformán értékelhetetlen válasz.
2012. júl. 2. 11:08
 7/13 anonim ***** válasza:

"Elsősorban kitűnő íze és cukortartalma miatt kedveljük, mert a benne lévő vitaminok nem jelentősek. Víztartalma 90-95%,"

[link]

apukámat meg békén lehet hagyni IQ harcos

2012. júl. 2. 11:15
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

A cukortartalmát is megtalálod? :)

ki tudod számolni mennyi lesz 2-5kg dinnyében amit az a csodálatos diéta ajánl?

95 és 98%között 2,5szörös a különbség a szárazanyag tartalomban! De minél érettebb egy gyümölcs annál nagyobb a cukortartalma.

A fruktóz valóban nem dobja meg az inzulin szintet. Ettől függetlenül többnyire zsírba megy a szerkezete miatt. Leírtam hogy 1-200g dinnyét nyugodtan meg lehet enni.

De ha valaki fél kiló cukorral akar diétázni, csak tessék.

2012. júl. 2. 11:22
 9/13 anonim ***** válasza:
46%

Igen, igen 2,5 a szorzó. De tudod ez, olyan, mintha a hírekbe azt írnák, hogy tavaly háromszorosára nőtt a Sarawakból érkező turisták száma. 2010-ben egy fő volt, 2011-ben három. De nyugodtan húzd fel magad!

Dinnyéből valóban nem szabad korlátlan mennyiségben ennie cukorbetegnek. Nagy veszélye, hogy nehéz mértéket tartani. Ugyanez a fogyókúránál is. Kétségtelen. Arra is pirosat nyomtam.

Látom, a cukorbeteg is le lett pontozva. Igen, azt lehet látni, nagyon magas a glikémiás indexe. Az ember könnyen abba a hibába is eshet, hogy ha összeveti az étkezés előtti és a másfél órás értéket, alig van különbség. Persze, mert gyorsan fel tud menni, s ha van rendes inzulinválasz, gyorsan vissza is megy. Így lehet pl. egy ilyen görbe is (negyedórás intervallumok): 5,6; 8,8; 17,3; 11,2; 8,4; 6,2.

Ez megterheli a béta-sejteket, ami végül a kimerülésükhöz vezet.

Tisztelettel jelezném annak, aki a nem hasznos gombot nyomná, ez szorosan összefügg a kérdéssel, ha hozzá nem értőnek nem is nyilvánvaló.

2012. júl. 2. 11:39
 10/13 anonim ***** válasza:
6%

Nem szoktam lepontozni azt akivel nem értek egyet, csak a dinnyediétás reményteleneket.

A 2,5 nem egy kicsi szám mert ez egy szorzó. Mivel a dinnye nagy része víz, igen könnyű kilókat megenni belőle.

Az hogy 100grammban 2gramm cukor van vagy 6 gramm cukor ég és föld. Számolj. 1kg (kb 1/8ad szelet) nem túlérett görögdinnye 1000 x 0,06 = 60g cukor.egy fél sárgadinnye ennél durvább. Neked mindegy hogy 20 vagy 60 gramm cukorról beszélünk? Ha valaki úgy gondolja hogy ez nem sok akkor finoman jelezném hogy nem ért a témához és nem szeretnék vele többet vitázni.

A zsírba való raktározás szempontjából pedig nem csak az inzulin reakció mérvadó.

Szerintem jogosan zavar hogy az emberek pillanatok alatt söprik félre a racionalitást és pontoznak össze vissza azért mert a tény amit leírtam nem tetszik nekik.

2012. júl. 2. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!