Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen kaják vannak, amik egy...

Milyen kaják vannak, amik egy kicsit begyorsítják a fogyást?

Figyelt kérdés
2009. júl. 8. 17:20
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
En ugy tudom hogy a mustar,es a citrom
2009. júl. 8. 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az alma! Megeszel 1 almát, 50 kalória, mire megemészti a gyomrod, a szervezeted eléget 150 kalóriát!! Vannak kifejezetten almadiéták, én 3 napon keresztül csak almát ettem múltkor, 4 kiló ment le rólam, és állandóan a budin ültem, minden nehezéket kihajtott a gyomromból :)
2009. júl. 8. 17:42
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Azok, amiket nem eszel meg!
2009. júl. 8. 18:29
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Igen, tényleg az, amit nem eszel meg. Fogyasztó kaja nincsen. Olyan van, ami elsőgíti az anyagcseréd, de fogyni semmilyen kajától nem fogsz.
2009. júl. 8. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így van, vannak olyan kaják amitől fogy az ember, úgy hívják hogy NEGATÍV KALÓRIA!!!!!!!!!! Amikből minnél többet esz meg az ember annál többet ad le!! Télen volt hogy 3 kiló (!!!) narancsot megettem délután együltő helyemben, másnap reggelre szinte befelé horpadt a hasam annyira lapos volt!

Negatív kalória

Elsőre idiótán hangzik, méghogy negatív kalória, mintha sötét fényről beszélnénk... Kezdjük talán ott, hogy mi is az a kalória: energiamennyiség pontosabban: az a mennyiség, amely 1 kg víz egy fokkal történő felmelegítéséhez szükséges. Ez a fizikai definíció.

És akkor olvassuk újra tagoltan a címet, gondolkozzunk együtt: a negatív kalóriatartalmú ételek megemésztése több kalóriát használ el, mint amennyit tartalmaz. Az ezekből az étkekből származó kalóriákat a szervezet nehezen dolgozza fel, nehezebben vonja ki. Az azonos kalóriatartalmú táplálékok közül a negatív kalóriatartalmúak kisebb arányban alakulnak át zsírrá, mivel kevesebb kalória dolgozható fel belőlük a szervezet számára, ezért ezek az ételek zsírégető hatásúak.

Egy példa:

- 30-40 g zellergumó 5-6 kalóriát jelent a szervezet számára.

- Ugyanennyi zellergumó elfogyasztásakor 150 kalória ég el.

- Az azt jelenti, hogy 30 grammnyi zellergumó elfogyasztásával megszabadulunk 145 kalóriányi energiától.

No, most már túk vagyunk a nehezén, hálistennek nemcsak okoskodásra jó ez a téma, egész pontosan lehet tudni, hogy melyik növények kalóriatartalma kezdődik kis minuszjellel, íme:

Zöldségek: spárga, cékla, brokkoli, káposzta, sárgarépa, karfiol, zeller, cikória, chili, uborka, zsázsa, fokhagyma, zöldbab, tök, póréhagyma, saláta, hagyma, retek, spenót, fehér répa, cukkini, paradicsom

Gyümölcsök: alma, áfonya, sárgadinnye citrom, lime, mangó, narancs, papaya, barack, grapefruit, ananász, málna, eper, mandarin, görögdinnye

Néhány tanács:

Szóval nem arról van szó, hogy ha eszel napi két zellert a pacalpöri kolbász, lacipecsenye mellé akkor már minden OK. A negatív kalóriájú kaják akkor teljesítenek a legjobban, ha egyéb, üres kalóriájú étel nélkül fogyasztjuk őket.

Meg persze érdemes a ló másik oldalát is szemügyre venni: aki csak a listán felsoroltakat eszi, hamarosan éhenhal! Nem vicc!

Csak okosan és szépen...

2009. júl. 8. 21:39
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm nindenkinek! :)

Főleg az utolsó válaszolónak, hogy ilyen részletessen kifejtette! =) 1000 hála és köszönet! :)

2009. júl. 9. 18:21
 7/7 anonim ***** válasza:
tényleg sok rostot kell enni, és sok vizet inni (lehetőleg szénsavmenteset, ha nem sajnálod a pénzt, akkor lúgosat). a negatív kalóriákról már én is hallottam. van esetleg valaki, aki többet is tud írni?? (mmint hogy a többi megemésztésével mennyi kalóriát tudunk elégetni...)remélem, még aktuális a kérdés ( vagy azt, hogy nem:D)
2009. aug. 13. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!