Zabkása jó reggelire?
Persze. De ezerféleképpen lehet ám azt is variálni.
Pl. gyümölcsöt kockázol bele, sima keserű (cicás, v tescos, a holland nem jó, mert sokkal magasabb a kakaóvaj tartalma, így zsírosabb is) kakaóporral ízesíted, gyümölcsöt pürésíted egy minimális tejjel, és azt kevered hozzá, mindenféle aromákkal lehet (rum, vanília), reszelj bele citromhájat, vagy csináld kevesebb zabpehelyből, mint a szokásos adagod, és adj hozzá sovány túrót. Vagy ezek bármilyen kombinációja.
Annyiféle van, nehéz megunni. Az édességet meg ugye édesítővel lehet szabályozni, így nem lesz ízetlen pempő.
ma 10:56 Én 40-50 g-ot szoktam enni. Vízzel és/ vagy tejjel felöntöd, édesíted, és folytonos kevergetés mellett pudingsűrűségűre főzöd.
Én mondjuk úgy szoktam, h 40-50 g zabpehelyhez teszek 1 dl tejet és 1 dl vizet (ha neked nem számít annyira a zsír, akkor 2 dl tejjel is csinálhatod), ha besűrűsödött, még felöntöm kb/ sacc 1 dl vízzel (ha csak tejet öntöttél eredetileg, itt már inkább vizet használj), és újra besűrítem. A 2. felöntés azért jó, mert egy kicsit nagyobb lesz az adag azáltal, h jobban megszívja magát.
Egyébként a zabpehely mennyiségét aszerint variálom, h teszek -e még hozzá valamit, ha igen, mit, és mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!