A méz hízlal? Van benne kalória?
NEM HIZLAL, NEM RONTJA A FOGAKAT!!!!!!!!!!!
Egy méhész oldalon találtam a neten!
A hiedelemmel ellentétben a méz nem hízlal, hanem fogyaszt. Ugyanis
gyümölcscukrából nem lesz zsír, mert az a májban glikogénként raktározódik. A
méz szőlőcukra sem rakódik le zsír formájában, hanem elég az izmokban.
Tejcukrából sem lesz zsír, mert azt felhasználják a bél mikroorganizmusai.
Egyes mézek (káposzta-, menta-) vizelethajtók, súlycsökkenést okoznak. A méz
nem okoz fogszuvasodást. Sőt, a fertőtlenítő anyagai gátolják a fogak romlását.
A szervezet az összetett szénhidrátokat nehezebben kezeli mint a egyszerű finomítottakat.
Tehát sajnos a kristálycukor elsőbséget élvez az emésztésben minden előtt...még a méz előtt is.
De ettől még az összetett és finomítatlan szénhidrátok a jók és fontosak az emberi szervezet számára.
Rontja a fogakat, ha nem mosol fogat evés után, és igen is hízlal, hiszen szinte csupán szénhidrát/ cukor. nagyon sok kalória van benne.
Sziasztok!
NEM HÍZLAL! Az csak egy dolog, hogy sok benne a kalória, de nem alakul zsírrá, mert másképpen dolgozza fel a szervezet! Ha valami 100%, hogy nem alakul zsírrá, akkor hogyan hízlalhatna?
Ez tök logikus!!!!
"Azonos súlyú méz ötször annyi energiát ad, mint a tej, háromszor annyit, mint a hús, kétszer annyit, mint a tojás. De nem hizlal! A méz gyümölcs cukrából nem lesz zsír, mert a májban glikogénként raktározódik. . . "
A tény az, hogy NEM HÍZLAL, akármilyen hihetetlen!
Ez pont olyan, hogy pl. egy naracsban 41 kalória van. . .
Attól, hogy megeszel belőle 3000kalória mennyiségben, nem fogsz elhízni, mert ugyanúgy, mint a mézt (nemugyanúgy) teljesen másképpen dolgozza fel a szervezet, mint pl. 3000kalória mennyiségű szalonnát!!!!!!
Szia:)
Csak azt tudom leírni, amit már írtam itt az egyik kérdezőnek:)
Szal.....
Olvastam már a mézről azt is, hogy hízlal és azt is, h nem....de sztem egyáltalán nem hízlal. Ezt tapasztaltam és mivel én nem híztam 1 dekát sem tőle sztem nem hízlal. Sógoromék méhészek, nagyon finom mézük van és adnak mindig 1 halom mézet nekünk, mert tudják, h szeretjük:) Én cukrot nem használok sosem, cukor helyett mindenbe mézet teszek, teába, kávéba és az ételekbe is. Én egyedül a család nélkül megeszek másfél-2 hetente minimum 1 kg mézet, nagyon szeretem, napközben szoktam még kis kanállal eszegetni belőle, meg ugye a kávémba ezt teszem, teámba, gyümölcsökre stb. szal én már 12. éve másfél-2 hetente 1 kg mézet eszek és egyetlen 1 dekát sem híztam ez idő alatt. Ja és azt hozzáteszem, h semmi sportot nem űzök, néha jógázom, ha van időm és mégsem híztam semmit. És nem vagyok vastag, eszem rendesen, fogyóznom nem kell, mert nem vagyok kövér szerencsére. Szal nekem az a saját tapasztalatom, h nem hízlal a méz. Ezt látom magamon:) és a gyerekeimmel is megetetek minden nap jó pár kanál mézet, mert nagyon egészséges és a gyerekeim is vékonyak, ők sem híztak a méztől:)
Bocsi a kisregényért!:)
További szép napot!
Szia:)
A "nem hízlal" pártiaknak: Tegyük fel, hogy a mézben semmi nincs, amiből zsír keletkezhetne. Viszont, ha eszel mást is a méz mellett (többnyire nem mézen él senki) és a kalória igényedet (akárcsak részben is) kielégíted mézből, akkor a többi ételben levő anyag, ahelyett, hogy "elégne", zsirrá fog alakulni. A végeredmény az, hogy lesz zsír...
Attól, hogy a pisztoly ravasza nem veszélyes, még elindít valamit, ami már az ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!