Hogyan kell ésszerűen diétázni?
17 éves lány vagyok, 174cm, jelenleg 66-67 kg. szeretnék októberig leadni úgy 6 kilót, nem csak vízből, szóval látszódjon is. A mozgással nem lenne gond. Jól futok, szeretek is. Nyáron hetente átlagosan 5ször futunk úgy 8km-t. Ez tavaly is így volt :) Számomra sajnos a helyes étkezés a neheze.. Volt, hogy futás után 4-5(!) vajas kiflit ettem meg felvágottal. Manapság viszont alig eszek, de amit megeszek, azt este. Tudom, hogy nem helyes, de a rohanásban, kapkodásban csak így tudtam megoldani. (nem mellesleg este mindig elcsábulok:( )
Szeretném, ha segítenétek egy jó étrend összeállításában. Pl. most az nézzem, hogy hány kalória van az ételben, vagy azt, hogy mennyi szénhidrát? De ha kevés szénhidrátot ennék, akkor bírnám a futást? És akkor gyümölcsöt nem is ehetnék?
Na végre egy normális ésszerű kérdés. Főleg a "Szeretném, ha segítenétek egy jó étrend összeállításában. Pl. most az nézzem, hogy hány kalória van az ételben, vagy azt, hogy mennyi szénhidrát? De ha kevés szénhidrátot ennék, akkor bírnám a futást? És akkor gyümölcsöt nem is ehetnék?
" rész tetszett, mert ez azt mutatja hogy nem vagy teljesen süket a témához.
A sportmozgásod több mint idális, azonban a kajával nem állsz valami jól ahogy írtad. A kalóriát, a ch-t a fehérjét és a zsírt kell nézni.
A fehérje napi 2g /tskg legyen minimum. Max 2 g/tskg/nap, annál több már felesleges. Testépítőknek nem.
A zsírt úgy csináld hogy az össz kalória 15 % a adódjon zsírból, az is telítetlen, vagy többszörösen telítettlen zsír legyen. Lenmagolaj pl
A ch, vagyis a szénhidrátot úgy érdemes, hogy este hat után már nem eszel CH-t, vagyis inkább csak zöldség, hússal.
Igyekezz a ch-t alacsonyan tartani, olyan 100-150 g között, bőven elég, ez a napi össz, mindent bele kell számolni a két deci ananászlevet is amit megiszol egy pub-ban, tehát mindent amit egy nap a hasadba tömsz, legyen az szilárd vagy folyékony kaja!
Ha erre ráállsz akkor már nyert ügyed van,viszont vigyázz, hogy a futás nehogy túledzettséghez vezessen, mert az nem jó móka. Próbálj meg inkább rövidebb ideig nagyobb tempóval futni, de súlyzós edzést is végezz, vagy legalább valami aerobik dvd-t.
EGy helyes táplálkozás, diétában kb így néz ki
Nah, végre egy normális kérdééééés!!! :) Ilyenkor érzem azt, hogy van értelme írogatni :D
Mindenben halgass az első válaszolóra, mert profin válaszolt! :)
Tudom hogy off, meg hogy ezt le fogjátok pontozni, de ki kellett az örömöm nyilvánítani :D
Sok sikert, és kitartást a diétához!
Az első válaszoló volnék.
Kicsit off, de muszáj.
Szóval a kérdezőnek csak annyit, hogy lehetne ezt még évekig taglalni hogy mit hogyan kéne pl a napi 5-6-7x étkezés stb.
A többieknek, pedig, azért pontozzák le, mert itt a többség a kérdését is úgy teszi fel, hogy:
-vagy már látom belőle hogy az illető tök lusta és semmi mozgásra nem hajlandó, keresi a kiútat, kiskapukat, meg csodaszereket, módszereket, amik természetese nem léteznek, és soha nem is fognak hála az égnek!
- a másik pedig hogy már a kérdésben megvan hogy milyen választ vár az illető! pl. persze le fogsz fogyni ezzel a frankó, újságból kivágott csodafogyókúrával ami két percig tart, stb, röhej, nincs rá jobb szó,
Igen sok áldozattal jár a normális zsírvesztés, meg kín, hogy sportolni kell, de ha az ember élvezi a mozgásformát amit csinál akkor mindegy, pláne ha még látja is az eredményét hétről hétra a tükörben, ez átlendít sokmindenen. Ezért szoktam mondani hogy mindig mindenkinek sok sok sportot ki kell próbálnia, hogy aztán mindenki rájöjjön, hogy neki mi jön be, én pl. utálok úszni, viszont futni, bringázni nagy szeretek, akárcsak hegyet és falat mászni. Ellenben lovagolni sem szeretek stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!