Mi az a zabkása, jobb mint a rozskenyér? Hogy kell készíteni?
Én a rossmanba szoktam venni zabpelyhet. Én úgy készítem el, hogy teszek a müzlis tálamba néhány evőkanál zabpelyhet, attól függően, hogy mennyire vagyok éhes, majd felöntöm annyi tejjel, hogy éppen ellepje. Beteszem a mikróba kb. fél-egy percre, hogy a zabpehely megszívja magát a tejjel. Ez az alap zabkása, ezt szoktam variálni.
Lehet bele tenni különböző gyümölcsöket, nekem a barackos a favorit. Édesíteni egyébként mézzel szoktam, mert ez egészségesebb, mint a cukor. Csináltam már vanília aromával, fahéjjal, mazsolával is zabkását.
Mind nagyon finom volt:) Gyümölcsökkel pedig még laktatóbb.
Hogy egészségesebb, jobb-e a rozskenyérnél nem tudom, de az egészséges táplálkozás része lehet ez is. Lehet variálni reggelire, néha szendvics rozskenyérből, néha zabkása:)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!