HELP! Miért van ez? (Mindenkit felpontozok! )
Van az úgy, hogy a fogyókúra bizonyos szakaszaiban a fogyás stagnál. Te már sokat leadtál, lehetséges hogy most több hétig nem fogsz fogyni...kilóban.
Másrészről, ha elkezdesz magadra izmot építeni, az ugyebár nehezebb, mint a zsír, így még az is előfordulhat, hogy többet mutat a mérleg.
A centikkel foglalkozz, sokkal könnyebben nyomon követhető a változás.
Gratulálok az eddigi eredményeidhez, és kitartást a továbbiakhoz!
Gratutálok az eddigi eredményekhez, ne add fel! Mivel a centik okésak, valószínűleg az izmaid fejlődtek, és az izom többet nyom, mint a zsír.
A stagnálás viszont amúgyis gyakori jelenség, két okra vezethető vissza:
1: A kalóriaszükséglet függ az aktuális testtömegtől, tehát egy 72 kilós nő szervezete több kalóriát igényel, mint egy ugyanolyan korú, magasságú és fizikai aktivitású nő 60 kilóval. Valószínűleg az étrended elég volt a kalóriadeficithez 12 kiló plusszal, mostanra viszont ugyanez már csak a súlytartáshoz elég. Két megoldás létezik: vagy növeled a fizikai aktivitást (így növeled a kalóriaszükségletet, és maradhat az étrend), vagy a bevitt kalóriákon faragsz, vigyázva, hogy ne menj az alapanyagcseréd alá. Itt tudod a szükségleted csekkolni: [link]
2: Amennyiben koplalással, tehát folyamatosan az alapanyagcseréd alatti evéssel érted el a fogyást, a szervezeted vészüzemmódba kapcsolt, és veszett tartalékolásba kezdett, tehát lelassult az anyagcseréd. A megoldás egyrészt itt is az aktivitás növelése, másrészt ha ez a szitu, akkor nagyon fontos beállni egy normális étrendre, ez rövidtávon a korábbi koplalás miatt ugyan kis gyarapodáshoz vezethet, de utána visszaáll a normál anyagcsere és a rendes diétával idővel beindul a fogyás újra.
Remélem segítettem.
Nem koplalással, hanem rendes megfelelő diétával sikerült lefogynom ennyit. Hétfő óta még jobban belehúztam a mozgásba, a heti 3-4 helyett, 6-7-re x 1 órára vittem fel a mozgást. Hétfő óta most mértem meg magam először, és fél kilóval kevesebbet mutat a mérleg. :)
Köszi a válaszokat. Kaptatok egy-egy zöld kezet ;)
Először is gratulálok az elveszített 12 kilóhoz! :)
Azért állt meg a fogyás, mert a szervezeted megszokta azt az étrendet, amit követtél.
Mozogsz valamit?
Ha nem, mindenképp kezdj el hetente 3-4 alkalommal tornázni vagy futni, vagy bármilyen szimpatikus mozgásformát űzni.
Amúgy a súly csak egy szám. Én is inkább centikben mérem a különbséget. :) Ne a mérleget használd mércének, hanem azt, amit a tükörben látsz! :)
26/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!