Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Cukrot nemfogyasztók, igaz ez?

Cukrot nemfogyasztók, igaz ez?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki mióta ismerem sose volt beteg. Megkérdeztem milyen étrend kiegészítőt szed, de ő az válaszolta semmit sem szed, csak nem eszik finomított cukrot, mert az gyengíti az immunrendszert. Meg sok gyümölcsöt eszik, és hetente 4x edz. Szerintetek ez igaz? Tényleg ennyi elég lenne nekem is, hogy idén ne legyek influenzás, vagy legalábbis ne annyira legyek beteg mint szoktam?
2010. dec. 10. 13:45
1 2
 1/18 Saten ‫҉ ***** válasza:
Nem a cukor nem evéstől erősebb az immunrendszere hanem az edzéstől. Nem tudom mi az összefüggés de én is mindig beteges voltam viszont 4 év alatt amióta rendszeresen eddzek egyszer sem voltam beteg.
2010. dec. 10. 13:50
 2/18 anonim ***** válasza:
edzés önmagában tuti nem segít! utálom pl amikor a teremben krákognak stb, pedig heti 3-5 ször ottvannak! nekem a vitamin pak ok jöttek be :)
2010. dec. 10. 14:01
 3/18 anonim ***** válasza:
9%
Ez ostoba mafla hazugság! Egyszer a cukornak semmi köze az immunrendszerhez másodszor a nem fínomított cukor tele van szeméttel az adja a barna színét az miért volna egészséges? Nem tudom ki találta ezt a baromságot ki? A bányászott só szürke mint a cement mert szennyeződést iszapot tartalmaz ami a leülepedéskor a sóval keveredett, az is egészséges? Aki azt állítja a fínomítatlan cukorról annak fogalma nincs milyen anyagok vannak benne.
2010. dec. 10. 14:09
 4/18 anonim ***** válasza:
sztem ez nem a cukron múlik..ha sok gyümölcsöt zöldséget eszel és sportolsz akkor eleve edzettebb lesz a tested és jobban ellenáll mindenféle betegségnek. talán annyiban lehet összefüggés, hogy aki sok zöldséget gyümit eszik és sportol is az általában figyel eleve az étkezéseire és kevesebb cukrot is eszik.
2010. dec. 10. 14:12
 5/18 anonim ***** válasza:
És az még maflább hazugság hogy azt hiszik kémiai analfabéták hogy a cukorban levő szennyeződés az vitaminok halmaza, egy fenét!
2010. dec. 10. 14:13
 6/18 anonim ***** válasza:
kérdező,szerintem igaz,és a barátnőd jól csinálja,én detto ugyan ezt teszem és semmi bajom.kb most van 5éve h nem voltam beteg.sok gyümi,zöldség,sport és nuku egészségtelen kaja.ez a titok:)
2010. dec. 10. 14:53
 7/18 anonim ***** válasza:

ugye milyen egyszerű?

:)

2010. dec. 10. 14:54
 8/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom, szerintem ő ilyen alkat. Én eszek süteményt (házi) amiben cukor is van, és a csokoládét sem vetem meg. Néha bevágok egy gyrost, vagy hambit. Mozgok is egy keveset, gyümölcsöt fogyasztok.Már több éve nem voltam beteg, ha esetleg mégis az egy 3 napig tartó nátha. Soha nem szedek vitamint, a mesterséges c-vitamin hiába 500 vagy 1000 mg ,amit pillanatnyilag felhasznál a szervezet, az hasznosul, a többi kiürül, rosszabb esetben vesekövet okoz. A paprikában az aszkorbinsav a rostokban van amit folyamatosan emésztesz, így állandóan van c-vitamin.

A barna cukor is ugyanaz mint a fehér, csak a szennyezőanyagokat tartalmazza.

Ha igazán egészséges édesítőanyagot akarsz, az a méz. Máshogy hasznosul mint a nádcukor.

2010. dec. 10. 15:09
 9/18 anonim ***** válasza:
A fölöttem lévőknek igaza van, csak egy dolgot tennék hozzá: kétfajta "barna" cukor van: a finomítatlan répacukor (ami finomítás és tisztítás után lesz fehér, ez az, amit itt fogyasztunk) és a nádcukor, ami a cukornádból készül (ez Magyarországon inkább a rum lévén ismert). A kettő abszolút nem ugyanaz, dacára, hogy hasonlóan néz ki :) Teljesen más az ízük. Élettani hatásuk viszont kb. ugyanaz. Vagyis gyors, könnyen lebomló energiaforrások. Ezenkívül más gond nincs velük :)
2010. dec. 10. 15:14
 10/18 anonim válasza:

Szerintem ez minden embernél változó dolog.

Én nem tornázom semmit. Szerencsére nem vagyok elhízott. Egész nap a munkahelyemen ülök a számítógép előtt, aztán otthon pedig a sok ülés után a TV előtt fekszem. Szóval abszolút nem vagyok fitt. Évek óta nem voltam beteg. Nem szedek semmilyen gyógyszert, sem pedig vitamint. Az étkezésem sem tartalmaz túlságosan egészséges ételeket.

Az egyetlen, hogy minden évben beoltanak "családilag". Most is megkaptuk a kombinált... valamit.

2010. dec. 10. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!