Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 14 éves,171 cm magas lány...

14 éves,171 cm magas lány vagyok és 67 kg. Kövér vagyok?

Figyelt kérdés
Kezdjük ott a dolgot, hogy 2007 februárjában még 92 kg voltam és nagyon dagadt :).Szóval lefogytam 25 kg-t.Szerintetek mennyit fogyjak még? Az egyik tanárom mindig azt mondja, hogy ez nagyon megterheli a szervezetet.A szüleim is le akarnak állítani.Nektek mi a véleményetek?
2008. dec. 29. 09:27
1 2
 1/12 anonim válasza:
84%

testtömegindex:

[link]

ideális testsúly:

[link]

2008. dec. 29. 09:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tarts egy kis szünetet a fogyókúrában, és 1 évig próbáld tartani a jelenlegi súlyt. Aztán ha úgy gondolod, 1-2 kilót még leadhatsz, de szerintem 171-hez a 67 jó lehet, nem vézna, hanem formás.
2008. dec. 29. 09:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Valoban erdemes tartani egykis pihenot, foleg ha ennyi sulyt adsz le, hogy a szervezetnek se legyen annyira megterhelo, es a borod is kovetni tudja a valtozast es ne kezdjen el logni. A testtomegindex egy hulyeseg, a tukor szamit elsodlegesen, hogy tetszik-e, amit benne latsz vagy nem? Ez mar eleg jo suly amiben most vagy innentol en mar nem fogyokuraznek, hanem a megmaradt kilokat sporttal dolgoznam le szep fokozatosan hidd el a sport sokkal egeszsegesebb mint a fogyokura.

(Tigi)

2008. dec. 29. 10:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Először is gratulálok, nagy dolog, hogy 25 kg-t leadtál!

Szerintem nem érdemes a mérleget nézni, mert a súlyodat befolyásolja az is, milyen vastagok a csontjaid, illete tudnod kell, hogy a zsír kevesebbet nyom, mint az izom. Ezért előfordul, hogy valaki látványosan jobban néz ki, pedig a mérleg ugyanannyit mutat.

Ne fogyókúrázz semmiképp, csak táplálkozz egészségesen és naponta mozogj. Fogyassz sok gyümölcsöt, zöldséget, sovány húsokat, tejterméket, teljes őrlésű gabonafélét. Kerüld a cukros üdítőitalokat, a csokit, de azért néha ezt is engedd meg magadnak, csak ne minden nap. Étkezz naponta 5-ször, változatosan és sok folyadékot fogyassz. Válassz mellé bármiyen mozgásformát, az a lényeg, hogy kedveld és rendszeresen csináld. Ha teheted, suliba gyalog vagy biciklivel menj, lift helyett lépcsőt használd, stb.

Ha ezt csinálod, a szervezeted nem lesz nagyon megterhelve, hozzájutsz minden tápanyaghoz és vitaminhoz, amire szükséged van, de nem fogsz hízni, a spotűrtolástól pedig nem csak vékony, hanem szép formás is leszel. Sok sikert!

2008. dec. 29. 11:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jó ez a testsúly!!! Irigyellek. Én 170cm vagyok és már majdnem 80kg. Voltam már 65kg is néhány hónapig amikor fogyóztam, és utánna sikerült 1-2 év alatt felszedni a leadott kilok több mitn dupláját :( Amikor én voltam annyi kilo, mint te bőven mehg voltam magammal elégedve, akkor sem voltam vékony, de pont ideálisan éreztem, szóval ne fogyózz tovább, hanem próbáld meg ezt a súlyt megtartani, ez a legnehezebb!
2008. dec. 29. 11:58
 6/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Már kb. 3-4 hónapja tartom ezt a súlyt, most Karácsonykor feljött 1 kg, de annak már a felét leadtam.Igazándiból, ha a tükörbe nézek viszonylag meg vagyok elégedve magammal( a hasamon van 1 kicsi felesleg, de az felülésekkel lemegy)

Igazándiból az a baj, hogy néhány osztálytársam annyira vékony, hogy 170 cm magasak és 47 kilósak :(.Mindig hozzájuk viszonyítom magam, pedig tudom , hogy nem kellene.De ők olyan kis üresfejű libák ( XD), hogy nem is tudom hogy irigykedhetek rájuk.Meg alapból az, hogy velem nem akar járni senki...(bár lehet hogy 14 évesen még semmiről sem maradtam le)

2008. dec. 29. 12:42
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Én még fogynék a helyedben, legalább vagy 7 kg-ot, a 60 az úgy átlagos lenne.

Én 178cm vagyok de 54 kg..és még így is kövérnek érzem magam, úgyh döntsd el te...

2008. dec. 29. 16:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én voltam a 4. válaszoló. Ha a tükörbe nézve elégedett vagy magaddal, még véletlenül se fogyózz! Az anorexiás libákat nem kell utánozni.

Arról pedig, hogy senki nem akar veled járni... Nos, hidd el, előbb-utóbb rád talál ez is.

Még annyit, hogy bár én világéletemben vékony voltam (mindig is sportoltam versenyszerűen) velem se nagyon akartak ennyi idős koromban járni. Bezzeg pár osztálytársam... Irigyeltem őket. Aztán az érettségi találkozónkon azt láttam, hogy a gimis évek alatt legcsinosabb, legkapósabb lányok elhíztak, soknak nem is volt állandó kapcsolata, vagy már túl egy váláson, stb... Én meg ott álltam ugyanannyi kilósan, mint az érettségikor, fiatalabbnak tűntem, mint a volt oztálytársaim (ezt ők mondták, nem én, azt modták, nálam biztos megállt az idő), van egy párom, akivel nagyon szépen élünk, egy pici lányom, aki gyönyörű és mindenki irigyel, amiért még mindig fel tudom venni a gimis farmeremet.

Szóval légy büszke magadra, élj egészségesen, mozogj sokat, de ne törődj másokkal. Eljön a te időd is, ebben biztos lehetsz.

2008. dec. 30. 11:32
 9/12 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó válaszoló!

Nekem is mindig azt mondják, hogy ne foglakozzak velük és ez mostmár egyre jobban megy.Az egyik csaj közülük már 12 évesen nem volt szűz :S.Mi lesz vele később? 15-16 évesen már gyereke lesz?

Anyukám mesélte, hogy általálnosban ő is kövér volt, majd miután megszülettem lefogyott( most tök vékony, 2-3 kilóval könnyebb nálam, de magasabb is) és hogy volt egy olyan osztálytársa aki később k*rva lett és miután megszülte az 5. gyerekét elég kövér maradt.Ennyit erről :).

Neked pedig gratulálok, a kisbabádhoz, meg mindenhez! :)

2008. dec. 31. 13:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Tökéletes a súlyod!

Ami kis felesleg még van rajtad, az teljesen normális, hiszen még csak 14 éves vagy. Ebben a korban még egy lánynál nagyobb a test zsírszázaléka.

2009. jan. 1. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!