Mennyi az ideális szénhidrát bevitel egy napra? Diéta mellett.
hát, ha testsúlycsökkenteni akarsz akkor 0-100g
a napi kalóriabeviteled legyen 800-1000kcal. és egyél minden nap legalább 80-100g proteint. Emellé befér még 20-30g zsír is. de ne disznózsír legyen!!!
Idióta majom!
(előző válaszoló)
800 Kcal -t ajánlasz egy 16 éves fiatalnak ?
Eszed is annyi....
Fiatal korban sokkal gyorsabb az anyagcsere. Erősen függ az aktivítási szinttől, de 2000 kilokalória alá semmiképpen nem ajánlatos menni.
Ennek legalább 50 %-a legyen Ch, ami így 250 grammot jelent. (lehetőleg ne cukor!)
Ha sportolsz, mehet több is, ha nem, kezdd el!
az idióta majom vagyok :)
szal aktív versenyző éveimben (judo) napi 4000Kcal-t ettem meg. Ez nagyjából napi egy kiló hús, 2-3 kiló főttrizs illetve krumpli, illetve 1-másfél kiló gyümölcs. Naponta.
mindehhez 190 centi és 100-105 kilós testsúly társult. meg heti 10 15 óra edzés. judoedzés. az elég kemény is tud lenni.
Szal kedves kérdező kérlek gondolkozz el azon, hogy ha egy 100 kilós judós, aki rendszeresen versenyez, napi 4000 kalóriát eszik és nem fogy, akkor egy 53 kilós ember, aki nem judózik, vajon mennyi lehet a kalóriaigénye? 2500kcal?
lol.
Miket irkálsz....:-)
Nem is hallottam még olyan emberről, aki 2-3 kiló rízst eszik naponta. Ez élből 7-10 ezer kilokalória :-o
A hús még ha a legszárazabb is, még 1200.....plusz gyümölcs.
A végén kiderül, hogy 13.000 Kcal -t fogyasztottál :-)
Amúgy -mint írtam, egy fiatal szervezetnek még az alap-anyagcsere igénye (nyugalmi állapotban) is nagyobb.
Az agy, idegrendszer és egyéb élettani folyamatok igénylik az összes energiabevitel ~70 %-át. Mozgásra csak a maradék 30% fordítódik, sportolóknál kicsit több persze, mivel ott az edzések utáni regenerálódás is sok kalóriát igényel.
16 évesen amúgy sem szabad komoly diétát kezdeni, mert ezzel egy életre elronthatja az anyagcseréjét.
idióta majom válasza:
Kedves AmiGo, remélem a válaszaidat nagyobb odafigyelésselírod meg, mint amilyennel azokat olvasod. Nem rizst írtam, hanem főtt rizst. Apró különbség, de lényeges. A konklúziók levonását rád bízom...
A tápanyagok energiatartalmát szárazon mérjük.
Így hogy számolod ki a 4000 Kcal-t?
Ha a készételt mérnénk, akkor az 1 kiló húsod valójában (víztartalom függvényében)3 kiló is lehet :-)
...de nem akarok szőrszálhasogatni :-)
Kedves funkcionális analfabéta barátom, szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a táplálékoknak van egy olyan jellemzőjük, hogy tehetetlenség, azaz tömeg. és ezzel a jellemzővel mind az elkészítés elött és után rendelkeznek. Ha van egy erre alkalmas eszközöd, pl egy mérleged, akkor lehetőség nyílik arra, hogy a kajádat elkészítés elött és utána is megmérd.
szóval szerinted, ha elkészítés után meg tudom mérni a kajámat, akkor elkészítés elött nem mérem le? (nem, nem, nem "szárazon", ezt csak a bunny irja, mert ő is hülye szegény. valójában a főttrizs szárazabb, mint a csirkemell, mert kevesebb a víztartalma. vagy ki kell szárítani a húst, hogy lemérjem?
Egyébként sem az energiatartalmat nézem, hanem a makronutriens-arányt.
Már mi a jóistenért mérnéd le elkészítés után, amikor az összes tápanyag már nyersen is benne van?
Szerinted miért van a kalóriatáblázatokban nyers tömegre megadva a kalória, de még a makronutriens arány is ?
Mit értetlenkedsz?
A rizs sok vizet vesz fel, a hús meg pont ellenkezőleg, veszít a víztartalmából. Ezért számol mindíg, mindenki nyers alapanyaggal.
Kivéve Te, de ez maradjon a te bajod. Továbbiakban leszarom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!