Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van olyan itt, aki sokat...

Van olyan itt, aki sokat fogyott? Mennyi idő alatt fogyott, miért hízott meg és milyen fogyókúrát csinált?

Figyelt kérdés
40kiló feleslegem van. 2 hónap alatt híztam 20kilót, a többi 20kiló kb a maradék 1-2 évben jött rám. Magánorvos derítette ki, hogy a terhesség alatt cukorbeteg lettem, csak nem kezelték. 2 év kellett a diagnosztizáláshoz... Szeretnék lefogyni, de jó lenne, ha valaki írna tapasztalatot neki, hogy sikerült. Köszönöm!
2010. aug. 24. 00:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem unokatesóm fogyott úgy kb 25 kg-ot otthoni tornával.

Kevesebbet evett mint addig és sok zöldséget, gyümölcsöt és fehér húsokat(csirke,hal). Mindig reggelire ette a nehezebb kajákat aztán ebédre vmi levest és párolt zöldséggel vagy salátával a húst, vacsira meg joghurtot vagy valami könnyű kaját. Ha napközbe megéhezett vagy vacsi után akkor egy kis zöldséget vagy gyümölcsöt evett. De mikor elérte az eredményt utána nem foglalkozott úgy sem a mozgással, sem a kajával és szépen visszahízott vagy 30 kg-ot :(

2010. aug. 24. 01:05
 2/18 anonim ***** válasza:
95%

Nem a saját tapasztalataimat osztom meg veled, olyanom nincs, így azt mondom el, amit az ismerőseimnél láttam.

A legtöbben a 90 napos diétával fogytak nagyon sokat. Emellett mozogtak is rengeteget. A súlyfeleslegtől függően kell sportot választani, hogy az izületeidet ne tedd tönkre.

Neked ez elég nehéz lenne ( a 90 napos) a cukorbetegség miatt, de nem lehetetlen.

Egy másik példa, ami rengeteg pénz ugyan, de szintén hatásos, a gyomorgyűrű. Ez mesterséges, de szerintem bizonyos súlynál megengedett. Itt viszont számítani kell arra, hogy nem csak a gyomorgyűrű a drága, hanem a plasztikai műtét is, amire szükséged lesz, a fogyás után, mert a bőröd elveszti rugalmasságát, és lógni fog.

Amit a leginkább ajánlanék, hogy beszélj egy dietetikussal. Ne higgy mindenféle csodaszereknek, hanem állíttass össze egy étrendet. Plusz személyi edző, aki foglalkozik veled, és képességeidnek megfelelően.

Kitartást és sok sikert.

2010. aug. 24. 01:07
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

szia, én kb. 6 év alatt szedtem fel úgy 6 kilót, hogy nem változtattam az életmódomon (nem ettem többet, mást, sőt).

amikor már nagyon elegem lett, elkezdtem diétázni (90 napos), tornázni. egy darabig ment is, majd egyetlen hét alatt feljött 10 kiló.

pont ekkor volt nálunk mhelyi orvosi vizsgálat, és kiderült, hogy én is cukorbeteg lettem. (180 centi magas nő vagyok, és a legmagasabb mért súlyom olyan 98 kg volt.)

.

ekkor az orvos előírta, hogy naponta 1200 kcalt fogyaszthatok, ezen belül 150 g szénhidrátot, és ezt naponta 6 részlegben ehetem meg, így:

Étkezések ideje és szénhidrátmennyiség:

6:30: 35 g szénhidrát

9:00: 10 g szénhidrát

12:00: 50 g szénhidrát

15:00: 10 g szénhidrát

17:30: 35 g szénhidrát

20:00: 10 g szénhidrát.

Ezzel a módszerrel, ha hívhatom annak, 3 hónap alatt lement 25-30 kiló, ebből most, hogy rossz passzban vagyok, visszajött 5-7, de ennél soha több nem. A diétát azóta is tartom, és tök jól érzem magam.

Elkezdtem mozogni, úszni (sajnos, aztán egy év után begyulladt a fülem), futni, itthon tornázom.

Tényleg sokkal jobban érzem magam a bőrömben attól, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozom.

Semmi nagy extra nincs a cukorbeteg étkezésben: "csak" egészségesen kell táplálkozni.

Szükséged lesz egy tápanyagtáblázatra, egy számológépre (ha a mobilodban nincs, bár ez szinte kizárt), és ha nem akarsz egész nap a konyhában rostokolni, akkor egy digitális konyhai mérlegre.

2010. aug. 24. 01:22
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
előző voltam: a 90 napos diéta lehet, hogy egy fánk- és hamburgerzabáló amerikainak felüdülés a táplálkozásában, de alapvetően nem egészséges. egy cukorbetegdiétába nem illeszthető be, mert nem kiegyensúlyozott benne a szénhidrát-, a zsír- és a fehérjebevitel.
2010. aug. 24. 01:23
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

6 év alatt 30 kilót, elnézést. a cukorbetegdiétával lement a súlyom 67-re, most 75 vagyok, de elég sok tragédia történt a nyáron.

már elkezdtem dolgozni a lefaragásán.

2010. aug. 24. 01:25
 6/18 anonim ***** válasza:
Én anno 10 kg-t fogytam le 3 hónap alatt úgy, hogy jártam kondizni, nem nasiztam és 6 után nem ettem. Egy ideig tartottam is, de sajnos visszajött. Most 14,5 kg-t szeretnék leadni (már a felén túl vagyok =)) és inkább úgy vagyok vele, hogy lassabban menjen le, de legalább tartós lesz. Én azt csinálom, hogy eszek mindent, kiv. kenyér, azt is csak nagyon ritkán, meg a nasikat is mellőzöm. És úgy értem, hogy kevesebb adagokat eszek 6 után meg már semmit, ha pedig éhes vagyok megiszok pár pohár vizet. Itthon tornázom és sétálok. Nekem eddig bevált.
2010. aug. 24. 08:18
 7/18 anonim ***** válasza:

Nekem egy ismerősöm fogyott vagy 50 kg-ot. Esténként eljárt futni, keveset evett és könnyűt.

Nekem 10 kg ment le, én csak az étrendemen változtattam, sajna mozogni nem volt időm, csak heti egyszer.

2010. aug. 24. 09:19
 8/18 A kérdező kommentje:

köszi az eddigi válaszokat.

Anno, amikor még kevesebb plusz volt rajtam, akkor a 90napossal nagyon szépen le tudtam fogyni 80kilóról 66ra. Többször is csináltam a 90 naposat, de most nem válik be. szerintem a cukorbetegség, illetve az inzulin rezisztenciám miatt nem fogytam tőle szinte egy dekát sem...

2010. aug. 24. 09:21
 9/18 anonim ***** válasza:
szerintem cukorbetegségben ne csináld a 90 naposat. a fehérjenapon nincs szénhidrátbevitel, csak reggel, a többi napon meg szinte csak szénhidrátbevitel van. a víznapon meg semmi nincsen.
2010. aug. 24. 09:41
 10/18 anonim ***** válasza:

"Anno, amikor még kevesebb plusz volt rajtam, akkor a 90napossal nagyon szépen le tudtam fogyni 80kilóról 66ra. Többször is csináltam a 90 naposat, de most nem válik be. szerintem a cukorbetegség, illetve az inzulin rezisztenciám miatt nem fogytam tőle szinte egy dekát sem..."

Szerintem a 90 napostól lettél cukorbeteg. :S Szépen ráállsz egy cukorbeteg diétára és fogyni fogsz. Mellette kondizás és aerob edzés is kell, hogy ne legyél plöttyedt.

2010. aug. 24. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!