Nem sok túl egyszerre 93g fehérje turmix formájában? (edzés után, tömegeléshez)
Nagyon sok.
Nagyjából 2 g fehérjét és 5 g szénhidrátot javasolnak testsúly kilogrammonként naponta. Számolj utána, a 370 g szénhidrát az egy 75 kg-os embernek a teljes napi szükséglete! Te pedig ezt innád meg egyetlen étkezésre!
Edzés után 0,5 g fehérje és 1 g szénhidrát szükséges turmixként, majd egy teljes étkezés 1 órán belül.
szétdobhatod ketté.
fehérje: ha újabban is foglalkozol a témában, azt is olvashatod Amcsiból, tehát nem a szomszéd gyúrós Pistáék találták ki, hogy 1,5g/ttkg fehérje is elég lehet naturálban! ok ez nekem is kevésnek tűnik..
3000kcal meg lehet kevés lesz, persze írtad hogy finomítod. turmix szerintem is mehet kettő részben.
18:13-as vagyok.
Mi az hogy 5g cukor/tskg?
Ugye csak elírás és szénhidrátot akartál írni?
A turmix még ketté osztva is sok. Teljesen értelmetlen, a felét zsírba fogja elrakni a szervezet. A legjobb módszer, amit írtál, hogy figyeled a tested változását és aszerint lövöd be a szénhidrát és fehérje mennyiséget.
ha testet épít, azért nem biztos hogy rossz ötlet, sőt.
a benne lévő CH ha nem edzés után issza, hanem tömegnövelőnek akkor lehet normális is, pl. zab, és akkor teljesen jól megoldja az energiabevitelt és a fehérjebevitelt is.
Aczél! Lehet h 3200-vel indítok... Bár most "szerencsés" helyzetben vagyok, mert munkahely hiányában jelenleg nincs fizikai aktivitásom. Egész nap itthon ülök. Így bízok benne h elég lesz...
23:03-as!
Igen, a cukor csak elírás. Nem szoktam mindig kiírni h szénhidrát... :) De ha megvan a heti háromszori intenzív edzés miért zsírként raktározódna el? Szerintem 3000 Kcal alaphangon kell h tömegelni tudjak...
Aczél másodszor!
Zabkorbát reggelire szoktam enni... Amúgy hogyérted h ha nem edzés után iszom? Nem az a cél, hogy minél hamarabb CH-hoz jussanak az izmok a glikogénfeltöltés miatt? Amúgy a turmix 6 deci sovány tejből, 100 g Powertrack Powermass-ból, és 50 g WPC-80-as fehérjéből áll. Ebben max a tejcukor ami egyszerű cukor. Esetleg a tömegnövelőben egy minimális.
hát akkor néhány alap dolgot át is lehetne venni.
zabkorpa: tiszta rost, nem is emészthető. a pehely a kaja, a korpa csak tisztítja a beleket, esetleg laktat.
turmix: tej? edzés után van benne fehérje, és egyszerű cukor! így szívódik fel, épül be a legjobban. a tejcukrot előbb ketté kell hasítani, és a minimális tejzsír is fölösleges, zsírt majd eszel a komplett étkezéskor. tehát az edzés utáni turmix gyors tápanyag: fehérje + cukor (30-40g szőlőcukor szokott lenni)
tömegnövelő turmix, tehát reggel vagy este vagy étkezés helyett, nem edzés után: benne van a fehérje, és mellé minőségi CH - zab. meg minden más, ez konkrétan kajálást helyettesít, ebbe elvileg minden mehet.
reggel van, javítsatok ki ha valamit elírtam, de esélyesebb, hogy csak kifelejtettem valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!