95 kg vagyok,12 és fél éves 160 cm, nagyon túlsúlyos vagyok és nem tudom hogy és miként lehetne lefogyni?! Milyen diétát javasolnátok?
Igazuk van.
12 évesen 95 kilónak lenni nem normális, nem tudsz annyit enni, hogy kajától legyen. Valami hormonális probléma állhat a háttérben, amit ha nem kezelnek, csak tovább hízol, bármit csinálsz.
Ezután dietetikushoz kell fordulni (az orvosodtól kérjetek címet), mert a SZÜLEIDNEK kell megtanulni, miket és hogyan kell enned, milyen mennyiségben, mert ők vásárolnak be, ők főznek, ők etetnek.
Ezután jön a sport, de amíg ekkor túlsúlyod van, kizárólag az úszás, a séta és a biciklizés jöhet szóba, mert tönkreteszed a térdedet, ha ugrálsz vagy futsz. Esetleg Norbi Duci Tréning DVD hasznos lehet.
Ne koplalj, mert most fejlődik a méhed és a petefészket (ha lány vagy), és egy koplalás végleges meddőséget okozhat ebben a korban, vagyis felnőttként nem lehet gyereked.
Sajnos az egyszeri úszás nem elég, legalább minden másnap kell valamit csinálni, hosszabb időn keresztül.
Ha úgy érzed, hogy nem eszel nagyon sokat, mégis hízol, akkor feltétlenül keressétek fel az orvost. Biztosan tud rá megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!