Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy is elválasztanak, ha az egyik fél nem akar válni?
Már igen sokszor volt ilyen kérdés.
1. Ha TE akarsz válni, akkor bemégy az ingyenes birósági panasznapra, ott segitenek megirni és beadni a válókeresetet.
2. Ha megkapod, hogy mikor lesz a tárgyalás, akkor el kell menned rá. Ha TE ott vagy, akkor az eljárás megy tovább, akkor is, ha a másik fél meg sem jelenik.
3. Ha ezután kitüznek egy második idöpontot, akkor is NEKED el kell menned (ha nem, akkor megszünik a válóper), és ha a másik megint nincs ott, akkor kimondják a válást.
4. Ha a másik fél is eljár a tárgyalásokra, akkor vagy azonnal, vagy pár alkalom után választanak el benneteket.
Ha az egyik fél nem akar válni akkor a 3. tárgyaláson kimondják a válást!
Tapasztalat!
Én most váltam januárban el.
Októberben azt mondtam, hogy nem akarok így nyerhető egy kis idő...,de ha rossz a viszony inkább ne húzzátok, én reménykedtem a békülésben, de nem sikerült.
Így decemberben volt egy tárgyalás a vagyonmegosztásról és a gyerekek elhelyezéséről, meg a láthatásról , és január végén kimondták a válást.
Annak ellenére is, hogy én nem akartam.
Nem kell külön élni egy percet sem.
Ha az egyik fél beadja a válópert akkor azonnal indul a válási procedúra a másik féltől függetlenül. Ha a másik fél nem akar válni az ált. +1 tárgyalást jelent, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!