Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Önző lennék? Nem tudom mi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önző lennék? Nem tudom mi a helyes

Figyelt kérdés

én 27 eves lany vagyok, parommal ket eve egyutt vagyunk, o 37 eves. Minden jo, kiveve azt, hogy o minden hetvegen haverokkal akar lenni, bulizni. Hetkoznap mindig egyutt vagyunk. En viszont mar nagyon unom ezt, nem akarok sokaig maradni semmilyen buliban, nincs mar ra igenyem. Ezert sok a veszekedes. Probalok kompromisszumra jutni, hogy akkor legyen ugy, hogy egyik heten az van amit en szeretnek, masikon amit o. Ha sokaig szeretne lenni egy buliban akkor szol es nem

Megyek. De ha elmegyek akkor jojjon velem haza, ha nekem eleg. Havonta van ebbol vita, siras. Mert egy ket hetig betartja, aztan egyszeruen elfelejti. Es persze en ezen kiakadok, hogy miert fontosabb neki az hogy meg Ket harom orat ott lehessen, mikor en faradt vagyok es nincs kedvem. Es allandoan azt mondja hogy o alig tud a barataival lenni, neki mennyire jo veluk. Mikor minden heten csinalunk valamit, muszaj talalkozni veluk. Onzo vagyok eZekert a dolgokert?

2016. máj. 16. 09:58
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
De azt mondja hogy o is szeretne majd ilyen dolgokat, csalad, gyerekek. Most a legutobbi veszekedesunknel vegul elkezdett sirni, meg sosem sirt elottem, hogy sajnalja hogy nem eleg jo hozzam, o igyekszik de mindig elrontja. En is tudom hogy kicsit eretlen, de szeretnem ha felnone hozzam egy ket even belul. Nem akarom elhagyni mert amugy nagyon rendes es szeretem. Ezen van csak mindig a vita. Elfogadtam hogy neki ez ennyire fontos hogy baratok meg buli, de akkor beszeljuk ugy meg, hogy mindkettonknek jo legyen. Csak nem akarok onzo lenni, bezarni ot. Ramaszni. Csak felnott, erett eletet szeretnek. Es szeretnem ha egYutt fel tudnank noni ahhoz hogy legyen sajat csaladunk. Vagy hulye vagyok?
2016. máj. 16. 11:47
 12/27 ~OnLány~ ***** válasza:

Azért én is igazat adok abban, hogy ennyi idősen elég gyerekes a felfogása, mivel -főleg neki- már nem ebből kellene, hogy álljon az élete.

Elég baj, hogy te 27 évesen normálisan tudod szemlélni az életet, vele ellentétben.

A kompromisszumod teljesen jó.

Ha ezt nem tudja így elfogadni, akkor többet érne, ha békén hagynátok egymást.

Nem, nem vagy önző, inkább ő a bunkó. Rendben van, ha az ember elmegy és kikapcsolódik a barátaival, de mindennek van határa, főleg hogy ő sem már 20 éves.

2016. máj. 16. 11:47
 13/27 anonim ***** válasza:
Egyetértek abban, hogy 37 évesen nem itt kéne tartani, viszont szerintem az sem normális, hogy te meg nagy kegyesen velemész, aztán meg néhány óra múlva már viteted is magad haza. Ha nem akarsz bulizni, teljesen megértelek, de akkor ne menj a pároddal.
2016. máj. 16. 11:48
 14/27 omba ***** válasza:

Nem 37 éves, csak annyi idővel ezelőtt született, valahol megrekedt.

De azért vannak tiszta pillanatai: "nem eleg jo hozzam, o igyekszik de mindig elrontja. "

nem elrontja, képtelen rá... gyerek egy ilyennel? Ne viccelj! Én négynek vagyok az apja, tudom mivel jár...az egyik nyomós ok volt, hogy totál elhagyjam a piát. Hogy lehet úgy pelenkázni, vagy szülői értekezletre menni, vagy bármit.

Ilyen marad, gyereket, családot meg MAJD mindig fog akarni, hát hogyne!

2016. máj. 16. 16:07
 15/27 anonim ***** válasza:

Nem önző vagy, csak hisztis. És akaratos.

Nyilván kell abban is kompromisszum, hogy nem minden hétvégén jár haverozni, helyette kettesben töltenétek időt. Ez az, amiben neki kell engednie.

De neked is kell engedned. Többek között abban, hogy nem vered ki a hisztit minden héten a buli miatt. Ha nem akarsz vele menni, ne menj vele, ennyire egyszerű. Ha meg vele akarsz menni, akkor tanuld meg jól érezni magad, és ne erőltesd rá az akaratod. Nagylány vagy már, nem hiszem, hogy ne tudnál egyedül hazamenni. Vagy legalább hiszti nélkül jelezni, hogy drágám, elfáradtam - és megbeszélni vele, hogy jó, akkor csak egy kicsit maradunk még, nem órákig, ami az eredeti terv volt, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

Kompromisszum nélkül nem fog működni a dolog, és ez bizony azt jelenti, hogy neked is engedned kell. Jó dolog az is, hogy legyen egyszer így, egyszer úgy, de a kőbe vésett tervek nagyon ritkán működnek sajnos, főleg úgy, hogyha nem _megbeszéltétek_, hanem csak _elmondtad_, hogy így legyen.

2016. máj. 17. 11:01
 16/27 omba ***** válasza:

#15, ezt hogy érted:

"ez bizony azt jelenti, hogy neked is engedned kell." - eddig csak ő enged, nem tűnt fel?

"Minden jo, kiveve azt, hogy o minden hetvegen haverokkal akar lenni, bulizni." - nem hisztis a kérdező, és nem önző, az az óriásbébi az önző, meg alkalmatlan felnőtt életre.

2016. máj. 17. 11:22
 17/27 anonim ***** válasza:

Kicsit eltévedés van a kor és a bulizás miatt.

Szerintem ez nem önzőség. Inkább a másik fél tűnik önzőnek.

Itt szerintem nem a bulizással és a korral van a baj, hanem azzal, hogy nem érdekli az amit a párja meg akar vele beszélni. Te szeretnél egy közös megoldást. Ő viszont úgy tűnik nem hajlandó kompromisszumot kötni. Felvetődik, hogy másban is ilyen-e, vagy csak a haverjai vannak ilyen hatással rá.

30 éves kor felett az emberek nem igazán változnak meg, így valószínűleg ő sem fog. Így valszeg feleslegesen töröd magad, hogy megbeszéld vele. Ezért szerintem nem árt mérlegelned, hogy többet nyersz-e ezzel a kapcsolattal, mint amennyit veszítenél a nem lenne.

27F

2016. máj. 18. 12:28
 18/27 A kérdező kommentje:
amúgy másban nem ilyen... mármint tényleg csak ez hozza ki belőle ezt... haverok, buli. De amúgy sosem ilyen velem...
2016. máj. 18. 12:47
 19/27 anonim ***** válasza:

#16 Nem enged, mert csak a saját szempontját veszi figyelembe. Egy pillanatig sem mondtam, hogy normális, amit a párja csinál, mert felnőtt fejjel igenis kell alkalmazkodnia, de ezt már nem egy ember kifejtette előttem, nem játszom papagájt. A hozzászólást egyébként eleve azzal kezdtem, hogy a pasinak is engednie kell, olvasd újra. :)

A kérdező viszont nem próbál alkalmazkodni kicsit sem, azt várja, hogy rá legyenek tekintettel. Akkor menjen bulizni a srác, ha neki jó, olyan sűrűn, ahogy ő akarja, addig maradjon, amíg neki jó, akkor jöjjön haza, ha neki jó. Sehol nem volt arról szó, amit a példámban én is írtam, hogy mondjuk találnak egy köztes időpontot (=maradnak, de nem végig), vagy hogy megbeszélték volna a dolgot. A kérdező elmondta, hogy ő próbál megoldást találni SAJÁT MAGA, azzal, hogy elmondta a pasinak, hogy menjen ritkábban bulizni. De ez normális esetben úgy működik, hogy mindketten elmondják a szempontjaikat, megpróbálják átérezni a másik helyzetét, és megpróbálnak a kettő között egy olyan megoldást találni, ami mindkettejüknek elfogadható, és nem csak egy vagy két hét erejéig.

Ez itt nem történt meg, tehát nincs kompromisszum.

2016. máj. 18. 12:51
 20/27 A kérdező kommentje:
jaj, kedves utolsó, lehet ezt nem írtam bele. De én már ezzel is próbálkoztam, hogy megbeszéltük, hogy elmegyek, de mondjuk maradjunk háromig. És ha megbeszéltük, én addig kibírtam, jól éreztem magam. De mondjuk következő veszekedéskor meg a szememre veti, hogy múltkor is miattad kellett eljönni. (mert megbeszéltük, hogy addig maradunk) vagy próbáltam azt is, hogy akkor ha sokáig szeretne maradni akkor én nem megyek vele. Ez is meg volt bezsélve, hogy ha szól előre, hogy marad sokáig, akkor nem megyek.
2016. máj. 18. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!