Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » "Véletlen" nemet mondtam....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Véletlen" nemet mondtam. Vajon van visszaút?

Figyelt kérdés

Olyan helyen, időben, és olyan események után történt meg a lánykérés, amelyre abszolút nem számítottam. Eleve szét vagyok csúszva, vizsgákra készülök, melógondok vannak.

Tul.képp sokkba kerültem, megijedtem, mert előzőleg még vitatkoztunk is pár perce. Nem tudtam hova tenni. Most meg verem a fejem a falba. Még arra SEM EMLÉKSZEM, hogy nemet mondtam, annyira voltam képben ott és akkor.

Egy atomtámadáson kevésbé lepődtem volna meg őszintén szólva. Egyébként sem szeretem a meglepetéseket (és ezt elvileg tudja is). Csak szerinte a lánykérés meglepetés.

Elcsesztem és most jogosan haragszik rám. Próbálom engesztelni és magyarázni, de nehezen megy. Ez volt vasárnap este, azóta fogom a fejem. Volt róla szó, hogy MAJD megkér, de nem gondoltam volna, hogy épp most jutott el idáig. Most pedig miattam minden összeomlott. Hoztam a formám. :/

3 éve lakunk együtt, én 26, ő 31.

2016. ápr. 19. 09:13
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
12%

20-as még mindig.

"Fél évvel ezelőtt azonnal igent mondtam volna, most viszont valóban át kellene gondolnom. Ezért is esett rosszul a hirtelen kérdés, hogy nem megbeszéljük, hanem egyből adjak választ. Sarokba szoritott."

Na ne. Ezt ki nem állhatom. Nem hiszem el, hogy nem birod eldönteni hogy lebírnál e vele élni egy életet vagy nem? Ha egyszer már eldöntötted, hogy hozzá mennél, akkor mi változott? Jött egy két probléma, amit meg kéne oldani te pedig egyből elbizonytalanodsz. Csak szólok, problémák minden kapcsolatban vannak és lesznek is, de ennek semmi más oka nincs, csak hogy egyszerűen nem vagyunk egyformák. Ha döntesz valaki mellett, akkor állj is ki mellette. 3 év nagyon sok idő. Szerintem egyáltalán nem szorított sarokba. Ha szeretsz valakit akkor teljesen mindegy, mikor és milyen körülmények között kér meg, ha egy vita közepén, akkor egy vita közepén fogsz igent mondani, mert egyszerűen nem tudod elképzelni az életed nélküle. Én így látom. Most vagy szeretsz valakit és eldöntöd hogy vele maradsz vagy

Persze azt is csinálhatod, hogy minden egyes problémánál partnert váltasz, az is egy megoldás. Igaz a te esetedben már irreleváns.

2016. ápr. 20. 00:05
 22/31 anonim ***** válasza:
85%

A lány mért ne mondhatna nemet? Még a pasinak kell dönteni abban, hogy most lesz lánykérés vagy sem? Egy rakás olyan kérdés van itt, hogy a lány már szeretné a lánykérést de a pasi még nem és akkor mindig azt a választ kapja, hogy várja meg míg a másik is szeretné. De fordított esetben ez mért nem működik? Szerintem ez a döntés két emberen múlik és beszélni kell róla. Nem úgy kéne beállítani, hogy a nőnek bármikor megkérik a kezét ki kell ugrania a bőréből.

Kérdező ha ezt a dolgot nem sikerül megbeszélni akkor nem érdemes komolyan ebben a kapcsolatban gondolkoznod, mert ennél sokkal komolyabb problémák is felvetődhetnek amit nem fogtok tudni megoldani. Szerintem Ő azért időzítette erre az időre a lánykérést, hogy ne akarj külföldre menni. Ha ismert volna téged, akkor nem most kérte volna meg a kezed.

2016. ápr. 20. 07:48
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

22-vel értek egyet.

A leánykérésnél mindig arra kell várni, hogy a férfi végre elhatározza magát, a nő pedig csak várjon türelmesen...

Külföldre utazás kérdésénél bizony át kell gondolni, hogy mennyire időszerű most egy házasságkötés! Főleg, ha ezzel akar itthon tartani (érzelmi zsarolás).

Nagyon szép dolog a szerelem, meg a holtodiglan-holtomiglan, de azért lássuk be a gyakorlatban nagyon csúnyán érhetnek véget szerelmek/házasságok. Úgyhogy jobb akkor belemenni, ha mindkét fél teljesen biztos a dolgában. A kétségek pedig természetesek.

2016. ápr. 20. 08:58
 24/31 anonim ***** válasza:
23%

A leánykérés a férfi feladata, ezen nincs mit vitatkozni. A Nőnek nem kell elfogadnia ahogy az udvarlást sem, mondhat nemet, de akkor megy a levesbe és várhatja a következő jelöltet. Ha nem kérik meg a kezét és ez Őt zavarja, akkor bármikor kiléphet egy kapcsolatból....a dörzsöltebbek ilyenkor szoktak balhézni és ultimátumot adni.

Fel kell vállalnunk a döntésünket még akkor is, ha pillanatnyilag nem ez az érdekünk, nem kell belemenni olyan egyességbe ami számunkra nem előnyös, határozottan vissza kell utasítani és tovább kell lépni. Nem szabad visszanézni, ha a döntésünk nem volt helyes akkor sem szabad visszatáncolni, viselni kell a következményeket és új kihívás után kell nézni.

Igazából amiatt esett kétségbe a kérdező, mert egy rossz pillanatában lehúzta a klotyón az elmúlt 3 évet az életéből, és most megijedt hogyan lesz tovább. Ha külföldre akar menni, akkor minél hamarabb összecsomagolni és mérettesse meg magát idegen környezetben, hiszen erre vágyott, ez motiválta.

38F

2016. ápr. 20. 09:50
 25/31 A kérdező kommentje:

Volt fontosabb dolgom is, mint hogy ezen agyaljak, hogy mikor kér meg... Irigylem azokat, akik emiatt irnak ki kérdést (kapásból láttam négyet). Kérdezzétek meg a pasit! Én is megkérdeztem, amikor még érdekelt a téma. Hadd ne kezdjem el leirni, hogy most mennyi minden foglalkoztat és mennyi feladatom van (amely nagy része persze saját választás, suli, plusz munkák, pénz, saját vállalkozás), és ráadásul még jött a gondolat, hogy külföldön kéne megpróbálni. És nem rejtegette a dolgot, azért kér meg, hogy ne menjek el.

Megijedtem, mert már abszolút nem számítottam rá, őszintén nem gondoltam volna, hogy meg fog kérni. És szivből örültem volna, ha legalább utalást tesz, hogy "vmi meglepetés lesz", vagy hasonló. Megijedtem a felelősségtől, az érzelmeitől, hiszen el vagyunk most távolodva egymástól (ld előző kommentemet). Ezek szerint nem ugyanazt érezzük. Van mit helyrehozni. Egyébként azért mennék/mentem volna ki, mert azt hittem, már nem kellek neki és a munkába menekül. Ezek szerint félreértettem. NEm sok férfi kommunikál.

2016. ápr. 20. 18:19
 26/31 A kérdező kommentje:
Én egy józan emberke vagyok, aki nem habos-babos érzelmes, sokkal jobban értékeltem volna, ha együtt megbeszéljük, hogy 2 éven belül esküvő, és akkor előáll a gyűrűvel. Nem kell feltétlenül úgy meglepni, hogy helyben lábon kihordjam a szívinfarktust.
2016. ápr. 20. 18:22
 27/31 anonim ***** válasza:
57%

26 évesen azért ideje lenne már megtanulnod kézben tartani az életed, én úgy gondolom.

VÉLETLENÜL nemet mondani? Ez legfeljebb freudi elszólás lehet és igazából nem is akartál volna igent mondani. Én bármikor igent mondanék a páromnak és ezt tudja is. Éppen ezért nem fog meglepetést okozni, ha egyszer így adódik...

2016. ápr. 20. 20:37
 28/31 anonim ***** válasza:
61%
Én sem értem, hogy lehet véletlenül nemet mondani...
2016. ápr. 21. 12:55
 29/31 anonim ***** válasza:
83%

Ha ennyire szr minden - mert momentán az nálatok - én a nemmel együtt egy komoly beszélgetést megejtettem volna vele, és a reakciója függvényében folytatnám vele vagy nem.

Az meg, hogy azért kér meg, nehogy elmenjek, egyenesen nevetséges.

Egyébként egy eljegyzést pedig szokás megbeszélni, épp ezért.

Ne legyen lekiismeret furdalásod, egy pillanatig sem, hisz nektek most nem eljegyzés kell, hanem párterápia, vagy akármi, amivel javítotok a mostani posványon - vagy egyszerűen elengeditek egymást.

Mi 3 év együttélés után hasonló okból mentünk szét. Ő folyton dolgozott, én álló nap egyedül voltam, hétvégén aludt, semmi közös program, és fél év után elegem lett. Ha ő abban az időszakban megkéri a kezem, habozás nélkül mondok nemet.

2016. ápr. 22. 09:06
 30/31 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló jól megfogalmazta a jelenlegi érzéseimet.

Egyébként nem véletlen van a véletlen idézőjelben. Reméltem, hogy ez azért lejött.

Igen, én is szerettem volna legalább egy utalást hallani, hogy van ilyen terve, mert épp most nem éreztem helyénvalónak. Azt hittem, szét fogunk menni.

Szerencsére már tudtunk beszélgetni, leültem vele miután lenyugodott.

2016. ápr. 23. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!