Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti mit gondolnátok a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit gondolnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
Több, mint 3 éve vagyunk együtt a barátommal. Én 23 vagyok, ő 31. Több, mint 2 és fél éve együtt is lakunk. Mielőtt összejöttünk azt hangoztatta, hogy 2 év után már ideális az lánykérés, én meg persze nyugtáztam, hogy jó, majd akkor. Hát persze hogy azóta se történt semmi... Amikor megismerkedünk azt mondta, hogy ő is házasság párti. Ma amikor más apropóból rákérdeztem a dologra, hogy mikor szeretne esküvőt, kissé ingerültté vált, és közölte hogy őt egyáltalán nem érdekli az esküvő, az sem hogy lesz-e, mert tök feleslegesnek tartja, meg sok kapcsolat azután megy tönkre (?). De akkor eleinte miért ringatott abba a hitbe hogy neki is fontos? Biztos idillibbnek akart tűnni... Aztán azt is mondta, hogy neki attól függ, hogy mit gondol erről hogy milyen napja van (?). Itt kezdtem ledobni a láncot. Majd pedig közölte, hogy ó, ő csak nagyon sok idő után házasodna, szám szerint 5 év. Hát az barátok között is 2 éven belül lenne, nem tudom, mi azon a hú de sok. Mindezek mellett nehéz elnyomnom magamban azt az irigységet, amit aziránt érzek, hogy mennyi korombeli házasodik. És látom, hogy a férfit is érdekli a dolog, romantikus lánykérés stb, még korban is pont ugyanott vagyunk, ugyanakkor is jöttünk össze, csak az a különbség, hogy ők lassan másfél éve házasok. És ilyenkor a szívem összefacsarodik... az enyém meg ilyeneket mond hogy neki ez nem fontos. De akkor miért etetett eddig azzal hogy 2 év után lánykérés meg esküvő? :( Lehet nem biztos már a kapcsolatunkban? Nagyon szomorú vagyok emiatt, majdnem elsírtam magam de nem akartam hogy lássa mennyire bánt ez az egész, mert akkor meg kihisztizésnek tűnne. Rákérdezzek szerintetek, hogy a lánykérésen elgondolkozott-e már? Vagy ha látja hogy másnap is ezen lovagolok csak ideges lenne megint...
2016. jan. 21. 02:20
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
26%

Min változtat egy papír?

Fejezd be a hisztit.

Nem akar már házasságot,pedig korábban akart?

Lehet már nem biztos a dolgában.

Ha működik a kapcsolatotok,majd elvesz később, ezen ne stresszelj.

2016. jan. 21. 02:39
 2/38 anonim ***** válasza:
77%
De ez mért hiszti?Nem értem.....
2016. jan. 21. 02:44
 3/38 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ne kérdezz rá.....

Mondanám,hogy várj még akkor,mivel fiatala is vagy még,de ez tényleg elég nagy tőrés lehetett igy.....

2016. jan. 21. 02:48
 4/38 Noblesse Oblige ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy én azt látom felőled, hogy nem azért akarsz esküvőt, mert valóban eljött az ideje, hanem, mert úgy érzed le vagy a többiekhez képest maradva.

Az esküvőt akkor érdemes feldobni, ha mindkét fél akarja. Azt kierőszakolni nem érdemes, mert X év után váltok is. A férfi börtönnek érzi majd a kapcsolatát veled, és még annyira sem fog boldoggá tenni mint eddig tette.

Az, hogy a kapcsolat elején mit hadovált... hát a férfi ember sok mindent mond. De sosem azt kell nézni, hanem azt, hogy mit tesz. Az jellemzi leginkább őt. Mondhatta azért is, hogy maga mellett tartson pl.

Én amúgy sem vagyok egy házasság párti egyén, én leélem az életem szerelemben-békében-boldogságban papír nélkül is. Nekem egy állam által elismert szerződés nem kell ahhoz, hogy tudjam szeretnek, megbecsülnek, akarnak. De ez én vagyok.

Ha neked ez ennyire fontos, és tényleg magad miatt érzed fontosnak, meg a kapcsolatotok miatt, akkor beszélj a pároddal. Ha ideges lesz, ha nem. A viták attól viták, hogy a nézeteltéréseket tisztázzuk. Egy stabil kapcsolatnak el kell bírnia egy ilyen beszélgetést. Kerülni meg nem érdemes, mert ugyanott vagy. Árulod a petrezselymet teljes bizonytalanságba.

2016. jan. 21. 02:49
 5/38 anonim ***** válasza:
51%

Mi változik egy papírtól?

Semmi.

Azért, mert a korabeli barátnői házasodnak, ezért a Kérdezőnek is kötelező lenne?

Nem hinném.

2016. jan. 21. 02:51
 6/38 A kérdező kommentje:

Nem hisztizek, nem vagdosom magam a földhöz fájdalmamban és nem tördelek tányérokat sem tördelek a fején.

Épp ez a problémám, hogyha az elején közel szikla szilárdan közölte hogy majd 2 év után, akkor most miért haladtuk már meg 1 évvel a kitűzését? Úgy érzem, esze ágában sincs megkérni, nem hogy elvenni, de nem tudom, mi változott és miért. :(

Esküvővel amúgy még várnék 1-2 évet, és máris ott lennének a hőn áhított 5 événél... De már lassan 3 év együttélés után jó lenne valami "visszaigazolás" hogy ő is boldog velem.

Attól félek, hogy az, hogy ő is akarja, soha nem fog eljönni. Pedig az elején teljesen más hangnemben beszélt erről, jó, persze tudom hogy arra nem lehet maradéktalanul adni, de ezek szerint átvert. Egyébként én egyáltalán nem vagyok a nagy esküvő híve sem, simán kiegyeznék egy két tanússal, vagy esetleg nagyon szűk családdal. Nem tudom, miért idegesíti fel ennyire ez a téma, szerintem nem szabadna ennyire ellenségesen állnia a dologhoz :( Mostanában biztos nem térek vissza erre a témára, a végén még leharapja a fejem. Pedig szerintem azért jogom lenne tudni, mégis hogy vélekedik a további életéről/életünkről. :(

Nyilván nem lenne "kötelező" nekem is házasodnom a korombeliek után, de ha belegondolsz, szerintem érthető, hogy bánt. Mit tudnak ők jobban, miért pont ők, miben vagyok én kevesebb náluk hogy ők megérdemlik... Itt meg csak a mogorva bunkó stílust kaptam az egyszerű kérdésemre.

2016. jan. 21. 03:07
 7/38 anonim ***** válasza:
59%

Azért lehet ideges a kérdésedre, mert úgy néz ki, lehet nem igazán akarja már,vagy legjobb védekezés a támadás.

Abban igazad van,megmondhatná face to face,mit akar.

Nem akarsz nagy esküvőt,2 tanús is jó...akkor végképp nem értem.

Miért?

Társadalmi elvárás,meg hogy más is?

Ugyan.

Nem egy papíron múlik a boldogság... ne foglalkozz mással.

2016. jan. 21. 03:22
 8/38 Fish1 ***** válasza:
74%

Nem a papír meg a házasság a visszaigazolás arról, hogy boldog veled, hanem az, ahogy a mindennapokban viselkedik, az, amit beletesz a kapcsolatba.

Én se vagyok házasságpárti, nekem ez az egész ceremónia olyannak tűnik, mintha azt akarná biztosítani, hogy "de ugye nem hagysz el soha?". És igen, azért megy tönkre sok kapcsolat a házasság után, mert vannak emberek, akik ezután úgy állnak hozzá, hogy "hát jól van, mostmár össze vagyunk kötve, úgyse válik el tőlem, ha kissé leengedek és nem teszek annyit a kapcsolatért, mint eddig.".

Ne azért akarj házasodni, mert mások már megtették, mert ennek semmi értelme. Honnan tudod, hogy nem válnak 1-2 év után? Azt is irigyelni fogod?...

2016. jan. 21. 04:30
 9/38 anonim ***** válasza:
87%

nem abba kéne belekötni, hogy a kérdező miért akarja.

korábban úgy tűnt, egyezik az elképzelésük, most meg nem. persze, hogy csalódás.

sajnos itt neked kell kijelölni a határokat, mennyit vagy hajlandó várni, vagy el tudnád-e fogadni rossz érzések nélkül, ha egyáltalán nem vesz el.

2016. jan. 21. 05:28
 10/38 anonim ***** válasza:
79%
ez nem érv, hogy ha a másik nem akarja, akkor meggyőzd magad, hogy hülyeség, és inkább te se akarod.
2016. jan. 21. 05:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!