Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Csak diploma után eljegyzés. " Ennek van értelme? Miért ne lehetne eljegyezni valakit miközben még tanul?
itt az oldalon és a való életben is hallom,hogy majd diploma után jegyzi el a fickó a barátnőjét. a srác már dolgozik, a lány még tanul. de ha már együtt vannak több éve, akkor miért ne jegyezhetné el, amíg egyetemre jár?
ha jól tudom eljegyzés után 1-2 éven belül szoktak esküvőt tartani.
azaz addigra már végezhet is az egyetemmel.
de nem értem, hogy miért kell feltételhez kötni az eljegyzést. még ha a fiú tanulna, akkor azt mondom oké. nincs saját keresete még gyűrűt se tud venni. de ha már évek óta dolgozik a srác, a csaj is fog 1-2 éven belül, akkor tényleg meg kell várni amíg végez a csaj?
nekem ez ilyen kifogás szagú dolog, hogy miért nem jegyzi el. szerintem ha komolyak a szándékai a srácnak akkor megkéri a barátnőjét, függetlenül attól,hogy még tanul.
és hangsúlyozom több év párkapcsolat után gondoltam..
vélemények?
Sok kapcsolat megy tönkre akkor, amikor az egyik fél dolgozni kezd, a másik pedig még tanul.
Ha például valakit az egyetem alatt teljesen eltartanak a szülei, és nincs hozzászokva a 8 órás munkához, annak nagyon megterhelő lehet az első pár év a munkában. (Lehet, hogy sokat tanult/dolgozott az egyetemen is, de akkor szabadabban rendelkezik az idejével az ember.)
Én megértem, ha van, aki ilyenkor meg akarja várni a diplomát, vagy azt az időt, amikor "rendes" felnőtt státuszba kerül,dolgozik, eltartja magát, besegít a családi költségekbe...
amúgy még a házasságot megértem, hogy inkább ne legyen egyetem alatt. legalábbis nekem nem lenne pofám hozzá, hogy hagynám hogy az egészet a másik fizesse. azt már én is diploma után tenném amikor felesben össze tudjuk dobni.
de eljegyzés is kizáró sokaknál. pedig ha már együtt vannak 3-4 éve szerintem el lehet dönteni,hogy a másikkal akarom -e leélni az életemet, vagy sem. sok barátnőm már vágyna az eljegyzésre, de a pasijuk csak ígérget meg feltételeket köt. nekem ez arra hajaz,hogy nincs is szándékuk elvenni a barátnőjüket.
mivel az egyik fél tanul, valszeg nem dolgozik, vagyis nem laknak együtt, így pedig felesleges.
és diploma után ki tudja mikor talál munkát.
addig tartsa el a ffi? meg fizesse a lagzit is?
felesleges! majd ha alány is dolgozik, lesz keresete, együtt élnek, együtt fizetnek mindent, akkor legyenek elvárásai
Nem akkora butaság pedig.
Haverom eljegyezte a csajt. Egy éven belül meg ugye illik el is venni. Ezt sikerült is kihisztizni. Persze a nagy lagzit ki is kell fizetni valakinek: ez lett a haver. Meg meg is kell szervezni: erre hivatkozva halasztott a csaj.
Az lett a vége, hogy esküvő után se fejezte be a sulit, mert már ideje lenne gyereket vállalni. "Véletlen" teherbe esett.
Utána meg ott duzzogott, hogy jó lenne befejezni a képzést (fizetősön!), meg ugye nem várja el, hogy olyan munkát vállaljon, ami méltatlan hozzá. Miközben volt egy szál érettségije, mert az elkezdett képzés senkit se érdekel.
Nagyon jó ez így. Eljegyzi a diploma után, és ráérnek az esküvővel, ha csaj is be tud szállni a költségekbe, mert van saját keresete.
Addig meg kitartanak egymás mellett, ha szeretik a másikat.
Nem mindegy, mikor házasodnak? Vagy ezt olyan fontos mg sürgős minél korábban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!