Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet leszoktatni magam a hisztiről? Imádom a párom de folyton bántom őt.
Velem is pontosan Ugyanez történt! Összejöttem a jelenlegi párommal, és csodák csodája, nem vagyok hisztis abszolút!
Ugyanilyen vagyok, mint te, semmi önbizapmam, azért hisztizek és féltékenykedek, pedig a párom folyamatosan dícsér és türelmes velem.
Nekem ami nagyon sokat kezdett el segíteni, hogy elkezdtem pszichológushoz járni és építeni tudatosan az önbizalmamat és ezt a párommal is keg tudom beszélni, aki nagyon támogat és közös terveket tűzünk ki, hogy pl fél év múlva hova akarunk eljutni a kapcsolatunkkal.
Nem szégyen segítséget kérni :)
Velem is volt hasonló probléma. A volt barátommal 3 évig voltam együtt, egy darabig minden jó volt, de egy idő után nagyon fel tudott nyomni agyilag. Volt benne valami kiakasztó, de nehéz megfogalmazni, hogy mi. Mert amúgy egy rendes, jó kedélyű, barátságos és vidám ember, aki amúgy nem lobbanékony, türelmes és alapvetően jóindulatú, csak mégis egyszerűen kevesebbnek éreztem magam mellette és ezt valahogy érzékeltette is néha. És olyankor ki tudtam akadni. Aztán persze mindig én voltam a hisztis és a sárkány, mert már megint én vagyok plafonon, ő meg milyen nyugodt...
A mostani párom mellett viszont nem vagyok hisztis. Van hibája neki is nyilván, de nem tud kiakasztani a stílusával.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy biztosan a másikban van a hiba, de azért befolyásol. Illetve szerintem meg kell találni a közös problémamegoldást. A temperamentummal nem nagyon lehet mit kezdeni, mert olyanok vagyunk, amilyenek. Valamennyire el kell fogadni a másik alaptermészetét vagy ha nem, akkor kalap kabát... Ha szeretem, akkor nem csak benne van a hiba folyton, hanem bennem is lehet. Hallottam olyanról, aki tudja, hogy mikor kell ott hagyni a másikat arra az 5 percre, amíg kidühöngi magát, mert aközben csak szidnák egymást, azt meg minek? Inkább kicsit külön helyre mennek és ha elmúlt a düh, akkor kezdenek el beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!