Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » A Dogon törzs a bizonyíték,...

A Dogon törzs a bizonyíték, hogy a múltban a földönkívüliek beleavatkoztak az emberi fejlődésbe?

Figyelt kérdés

Ez a törzs a mai Mali területén él, és a hihetetlen eredetmondájukról ismertek . Ez a mítosz a mai ufológia fontos alapköve .

Eredetükről és szokásaikról röviden : körülbelül a középkor tájékán vándoroltak a jelenlegi lakóhelyükre, főleg állattenyésztéssel foglalkoznak, primitívek, írni olvasni nem tudnak és sárból készített kunyhókban laknak .

Hagyományaik szerint nagyon régen egy bizonyos földönkívüli faj (ezt nem én magyarázom bele ők állítják) szállt le hozzájuk az égből, és avatkozott bele életükbe . Állításuk szerint ez a faj a Szíriusz csillagképből érkezett, kétéltű volt és ők csak Nommo-nak nevezték őket, a találkozást meg is örökítették számtalan barlangrajzon .

Innentől kezd a helyzet bonyolódni . Ugyanis ez a primitív kőkori szinten lévő törzs már évszázadokkal ezelőtt tisztában volt azzal, hogy a Naprendszer bolygói a Nap körül keringenek, ismerték a Jupiter holdjait, a Föld forgását és hogy végtelen számú egyéb csillag is létezik .

A Szíriuszról is pontos elképzeléseik vannak, ismerik a keringési pályáját, tudnak a társcsillagáról és arról, hogy 50 év alatt kerüli meg a Szíriuszt . A kultúrájuk részéhez hozzátartozik az ehhez kapcsolódó 50 évenként megrendezett ünnepség is .

Érdekesség még, hogy a tudósoknak csak 150 éve sikerült bizonyítani a dogon törzs Szíriuszról való állításait . De vajon honnan tudhatott ez a népcsoport ilyen pontos információkat ? Lehetetlen, hogy csillagászati úton jutottak hozzá, de akkor hogyan ? Te meg tudod magyarázni ?

[link]

2013. nov. 29. 14:29
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"De semmi olyat nem látok az egészbe, hogy ne történhetett volna meg, hogy X ezer évvel ezelőtt ide tévedt egy földönkívüli intelligencia és leszállt, aztán meg kis idő múlva eltéptek innen."

Ez szép és jó.Ezzel semmi bajom nem is lenne,csak hogy Anna szerint ez a találkozás infó cserével is járt.Magyarul az idegenek elmondtak nekünk ezt azt a Naprendszerről meg úgy néhány jelentősebb dolgot.Ami mai szemmel tényleg jelentős,de egy dogon fazekast ez miért is érdekelt volna?

Szóval ne,m magával a találkozással van baj,hanem azzal hogy még egy kis csillagászat gyorstalpalót is adtak a találkozáskor a dogonoknak.Semmi értelme.Például már maga az hogy egy kőkori szinten álló embernek hogyan magyarázod el az olyan absztrakt dolgokat mint mondjuk ekliptikai sík,társcsillag,fedések,keringés,pályák,stb?Mintha egy ovodásnak akarnál számelméletet megtanítani.Egyrészt rohadtul nem fogja érdekelne,másrészt nem tudod lefordítani egyszerűre,harmadrészt minek is mondanád el neki?

Elképzelem ahogy leszállnak az idegenek a gyönyörűen csillogó volfrám- és titán-karbidból álló ötvözet borítású űrhajójukkal.Kilépnek.A dogonok félelemtől dermedten bámulják a jövevényeket,akiknek első szavuk a következő:"Tudtátok hogy négy nagyhold és nagyjából 60 kisebb kering a Jupiter körül?"

Kicsit irreális nem?

És a másik a nyelv.Még az se biztos hogy képesek a földi emberek hangjainak képzésére,nem hogy érthetően beszéljenek egy nyelvet.

Röviden ezek a bajaim ezzel az idegenek tanítottak minket sztorival.

Ha valóban tanítani akarták volna őket,kezdetnek a képírást,vagy a hangjelölő írást megtaníthatták volna,mert azzal kicsit könnyebben fejlődik egy civilizáció.

2013. nov. 29. 19:51
 22/36 A kérdező kommentje:

Kedves Möbiusz-szalag !

A 20# válaszodban jól leírtad, ez tényleg egy igazi rejtély . Régebben én is ugyanolyan szkeptikus voltam, mint Te, de többek között az ilyen dolgok világítottak rá, talán nem is olyan lehetetlen, hogy a múltban idegen lények jöttek ide .

A másik felvetésedre, biztos nem azonnal avatták be őket a csillagászattal kapcsolatos dolgokba, lehet, hogy több száz évig velük éltek, ez idő alatt könnyen megtanulhattak egymással kommunikálni, akár valamilyen kézjelekkel vagy ábrákkal, én inkább az utóbbit tartom valószínűnek főleg, hogy a törzs ismeri a képírást . Csak nézd meg a rajzaikat .

Kedves Adamski !

Az a. verzióddal az a gond, hogy egy ilyet tényleg hazudhat az ember, de utána ha valaki leellenőrzi azonnal kiderülne ha átverés lenne . Azt meg utána írtad is, lehetetlenség, hogy valaki rákényszerítse erre a törzsre, hogy ezt állítsák . Amúgy a dogonokkal a BBC is csinált egy dokumentumfilmet, sajnos angolul van csak fent :

http://www.youtube.com/watch?v=aBmPota4tpU

2013. nov. 29. 20:08
 23/36 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Möbiusz-szalag tipikus:tagadó vagy egyáltalán nem akarok regisztrálni a paranormal-on az meg már vicces, hogy mindegyik kérdésre Úgy válaszoltok, hogy nem "létezik" szerintem benézted mivel ez nem a tudomány kategória én nem értem az olyan embereket. akiknek egyáltalán nincsen semmilyen hitük az ezoteria iránt. mit keres itt? mindegyik válaszotok NEM-el kezdődik.
2013. nov. 29. 20:10
 24/36 anonim ***** válasza:

A tárgyon én nem csodálkozom, hogy nincs, amit korábban említettél. Az űrhajóm alkatrészét már csak nem adnám oda nekik.:) Mit adjak, fegyvert? Kizárt dolog egy primitív törzsnek nem hagyhatok itt egy modern fegyvert. Ruha darabot, egyenruhát? Lehet, de ez egy idő után elporlad. Még ha nagy becsben is tartják egy idő után lehet elveszik valahol a történelem folyamán.

Ugyanúgy egyszerű régészeti leleteket sem találunk meg mindig, pedig írások számolnak be róla, de ez még nem jelenti azt hogy az írás hazudna. Pl. királyi koronák, sírok stb.

Szóval a bizonyíték hiánya, nem a hiány bizonyítéka. :)

Az hogy hogyan magyarázzák el nekik, az más. Természetesen nem úgy, ahogy azt te leírtad. Képletesen, más nyelven. Elmutogatják. Van erről egy nagyon jó könyv, ugyanúgy magyar írta, ( mint ahogy korábban írta valaki kommentbe hogy magyarok cáfolták, szal wtf?)

a címe Szőke Miklós Árpád - Szíriusz gyermekei. Nagyon jó könyv, ajánlom elolvasásra.

Egyébként tegyük fel leszállsz. Lehet elsőnek megijednének tőled, de egy idő után leesne nekik, hogy nem bántod őket. Közelednek, majd kialakul a kézjeles kommunikáció, mutogatás, azaz a kapcsolat.

Aztán rajzolgatnak egymásnak, képírást folytatnak. Hisz a falrajzaikon is ez látható, nem pedig betűkkel folytatott történetírás.

Te nem éreznél késztetést, egy bolygó élőlényeinek elmondani, hogy Nézd csak: Innen jöttem, ne felejtsd el! :)

Szerintem ez lenne az egyik legfontosabb információ amit átadhatsz nekik. Mert mint írtad, primitívek valamilyen szinten, akkor ilyen alapon fölösleges lenne tervrajzokat mutogatni vagy elmondani hogy működik a fegyvered.

A nyelv az már tényleg nehezebb dolog, itt csak feltételezésekbe bocsátkozhatunk. Fordítógép, valamilyen technikai eszköz, telepátia. De az a baj nincs SEHOL megadva meddig voltak itt. Egy idő után elsajátíthatták a nyelvet, ez nem okozhat problémát, persze ehez már huzamosabb idő kell nem pedig pár nap.

Amúgy miért ne érdekelte volna a törzs összes tagját?

Hiszen ez nem minden napi esemény, biztos felkapja rá a fejét mindenki. Mellesleg ha jól tudom az ismerteket csak a törzs sámánjai és irányítói ismerik teljesen és ő velük folyt jobban a kommunikáció, mivel ők a "vezetők". A törzs többi, alacsonyabb rangú tagjai is ismerik ezeket, de nem annyira behatóbban.

Üdv, George Adamski

2013. nov. 29. 20:11
 25/36 anonim ***** válasza:
Azért érzitek mennyi feltételezés kell ahhoz hogy életképes legyen az alienes dolog?
2013. nov. 29. 20:20
 26/36 anonim ***** válasza:

Nem a feltételezés nem életképes, hanem hogy hogyan is történhetett pontosan arra nem lehet rájönni. Ezt nem lehet teljesen rekonstruálni.

Képzeld el ezt a modern időkben, mikor mi megyünk a primitívebb törzsekhez.

Ők sem ismerik a technikai vívmányokat, ők sem ismerik a nyelvünket, sose láttak fehér embert. Hiába hogy emberek ők is , a nyelvi kommunikáció teljesen más. Sőt ehez nem kell képzelő erő, mert számtalan ilyen eset volt a történelemben:

[link]

Lezuhant a fehér ember a szigeten, azt hitték isten. A fehér ember lelépett, erre később a felfedezők látták, hogy egy fehér embert azóta is megrögzötten tisztelnek és visszavárják.

Volt egy időszak mikor katonák szálltak le szigetcsoportokon, a bennszülöttek meg fából leutánoztak a repülő gépeiket, még ha nem is tudták mi az.

[link]

Ugyanez a folyamat megtörténhetett x ezer éve csak ott E.T. látogatta meg a Dogonokat, a dogonok meg azóta is ünnepséget rendeznek, maszkokat gyártanak meg falrajzot és megmaradt a mese az idők folyamán.

Üdv, George Adamski

2013. nov. 29. 20:36
 27/36 anonim ***** válasza:

414

milyen érdekes, nem akarsz kísérleti ember lenni, mert láttál ufót, v idegent, most mindegy is, de azért itt a nagy nyilvánosság előtt szétkürtölöd.

na úgy láttál te ufót, mint én kiszel tündét:)

2013. nov. 29. 21:03
 28/36 A kérdező kommentje:

28#

Te ígértél még egy tudományos bizonyítást, vagy arra már hiába várunk ?

2013. nov. 29. 21:28
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Én hallottam valami hegyről, Hellászban található. Ott lakozott a régiek szerint egy rakat isten. Aztán felmásztak a hegyre, s nem találtak ott csak fákat, meg bokrokat.

Lehet, a „dogonok még nem mentek fel szétnézni”.

2013. nov. 29. 22:33
 30/36 anonim ***** válasza:
Lehet időutazók. Hogy is hívják ezt? Valami önbeteljesítés. Azt hiszik beavatkozás, pedig valójában minden ugyanúgy történt, ahogy kellett lennie. De így maszkok alapján nagyon szexik lehettek.
2013. nov. 30. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!