404 az eggyik törvény úgy szól hogy ne változtasd meg a múltat mert a hibáidból tanulsz tehát akkor létezik idő utazás nem?
Én nem tudok róla, hogy feltalálták-e már az időutazást, de szerintem meglehet csinálni nem kis munka árán.
Viszont most csak azt tudom mondani, hogy nincs.
Szerintem várni kell erre még pár évtizedet :D
Persze ez az én véleményem.
"Sztm is létezik időutazás Stephen Hawking is beszélt róla egyik filmjébe"
Stephen Hawking nem mondta hogy lehetséges lenne az időutazás.
De tényleg beszélt róla Stephen Howking:
Film is van róla. Létezhet időutazás csak még gyerekcipőben járunk.
Stephen Hawking asztrofizikus szerint egy napon az emberiség képes lesz az időutazásra. Ennek elméleti alapjai a részecskegyorsítóban már bizonyítást nyertek.
Hawking új dokumentumfilmje kapcsán beszélt az időutazás lehetőségéről: elmondta, hogy egy napon olyan űrhajókat fogunk építeni, melyek akkora sebességgel lesznek képesek repülni, hogy a fedélzeten tartózkodók számára lelassul az idő. Hawking ugyanakkor elismerte, hogy idáig nem szívesen beszélt az időutazás lehetőségéről, mivel tartott tőle, hogy „nem tartják majd épelméjűnek" a tudományos világban. „Manapság már nem vagyok olyan óvatos" - tette hozzá.
Hawking szerint elméletileg egy megfelelően gyors űrhajó segítségével a legénység benépesíthetne egy új Földet, mivel az utazás olyan sokáig tartalan, hogy ezidő alatt a Földön kihalna az emberiség. Egy ilyen űrhajó hat év alatt gyorsulhatna fel annyira, hogy sebessége 98 százalékban megközelíti a fény sebességét, miáltal egy a hajón töltött nap megfelelne egy évnek a Földön. Így a legénység egy emberöltő alatt eljuthatna galaxisunk szélére. Hawking szerint az időutazás csak előre, azaz a jövőbe lehetséges. Mint mondja, ha a múltba akarnánk utazni, az alapvető törvényeket sértene meg, és beláthatatlan következményekkel járhatna: emberek megakadályozzák, hogy megszülessenek, vagy azért utaznak vissza az időben, hogy megöljék múltbéli önmagukat. (404 szerinti univerzum törvényébe is benne van hogy ne változtasd meg a múltad.)
Bár Hawking sok kijelentésével nem ért egyet, azt Brian Cox, a Manchester Egyetem fizikaprofesszora is elismeri, hogy van alapja az időutazás-teóriának. „Már látjuk, hogyan lassul le az idő, ha valami közel fénysebességgel száguld. Ezt a részecskegyorsítóban szimuláljuk" - mondta. „Amikor a részecskéket a fénysebesség 99,99 százalékára gyorsítjuk a Nagy Hadronütköztetőben azt tapasztaljuk, hogy számukra az idő egy-hétezred résszel lassabban telik, mint számunkra. Ha elég gyors űrhajót tudnánk építeni, a legénység még életében eljuthatna más csillagokhoz, miközben itt a Földön 2,5 millió év telne el" - tette hozzá Cox.
Ahonnan kiszedtem:
Hülyeség.
Sok fizikus elismerte az időutazás lehetőségét, de az új elfogadott (több neves tudós is egyetért) eredmény az, hogy hiába megyünk vissza az időbe ott nem tudunk változásokat véghez vinni. Az ok egyszerű és bonyolult. Az emberré a választás. Az idő szerkezete közel se olyan lineáris, mint ahogy azt gondolnánk.
Gondolkozni nem tiltott a világban, csak az ostobák cselekszenek más szava által vakon :S
Kedves utolsó, Én is jobban hiszek Stephen Hawking-nak. Ebben egyetértünk.
De a legújabb elméletek szerint ha megoldott lenne az időutazás visszafelé, abba a legkisebb mértékben sem lenne beleszólásunk.
15:23, néztem a filmet és tudom mi volt benne, de az időutazás csak akkor lenne lehetséges ha a elérnék a fénysebességet, és Hawking ki is jelentette(nem pont szószerint) hogy bárhogyan is erőlködünk, nem tudnánk elérni a fénysebességet, ha a részecskegyorsítóban a részecskék sem érik el akkor mi se fogjuk!
ui.:egyáltalán nem hülyeség!
és én is inkább Stephen Hawkingnek hiszek mint egy ilyen diator vagy 404 féle vadidegen embernek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!