Szerintetek van isten?
Nem, szerintem nincsen.
Eddig minden jel arra utal, hogy a világ működését meg lehet magyarázni Isten nélkül is, és Istent azért találták ki az ókori emberek, mert nagyon rossz életkörülményeik voltak a mienkhez képest, és el kellett képzelniük egy afféle apa-képet, aki mindig látja őket és vigyáz rájuk, mintha örökké gyerekek maradhatnának.
"Azt állítom, hogy mindketten ateisták vagyunk. Én egyszerűen eggyel kevesebb istenben
hiszek, mint maga. Ha egyszer megérti, hogy ön miért utasítja el az összes többi lehetséges
istent, arra is rájön, én miért utasítom el a maga istenét."
(Stephen F. Roberts)
Szerintem nincs.
Ha lenne nem történne ennyi rossz dolog a világban.
"teszi a kezét elájulnak és reszketnek a földön,majd fél óra múlva kelnek fel és aszt mondják érezték hogy az átjárta valami őket,és megtisztultak,,én ezt a saját szememmel láttam"
Ez azért van, mert annyira hisznek benne, hogy az agyuk beindít bennük ilyen reakciókat. Olyan, mint a pavlovi reflex a kutyáknál, csak kicsit bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!